Milletvekili Akay’dan enflasyon verilerine tepki

Milletvekili Akay’dan enflasyon verilerine tepki

Yayın: 03.01.2024 14:00
Paylaş:
A+ A-

CHP Karabük Milletvekili Cevdet  Akay, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Aralık Ayı Enflasyon verisine tepki gösterdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)  emekli, memur ve asgari ücretlinin maaş zammını belirleyecek olan enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre enflasyon Aralık ayında yüzde 2,93 artarken, yıllık bazda yüzde 64,77 oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük Milletvekili Cevdet Akay, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarına sert tepki göstererek, “TÜİK  yine sarayın istediği enflasyonu açıkladı” dedi.

Enflasyon Araştırma Grubu’nun  (ENAG) yıllık enflasyonu %127.21 olarak açıkladığını ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Karabük Milletvekili Cevdet Akay,  sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“ENAG yıllık enflasyonu % 127.21, açıklarken, TÜİK yıllık enflasyonu % 64,77 olarak açıkladı. Görünen o ki ENAG halkın enflasyonunu açıklarken,  TÜİK ise yine sarayın istediği enflasyonu açıkladı.

Açıklanan veriler ışığında, açlığa mahkum edilen emeklimizin ve enflasyon altında ezdirilen memurlara yapılacak maaş zammı büyük bir adaletsizlik ortaya çıkaracak. Vatandaşın gerçekleri ortadayken açıklanan bu rakamlar vicdanınızı hiç mi rahatsız etmiyormu?” (Halil Kızılyer)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzon’da iş yerinde çıkan yangın söndürüldü

Anadolu Ajansı
Yayın: 13.05.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bir iş yerinde çıkan yangın söndürüldü.

İskenderpaşa Mahallesi Sümer Sokak'taki bir iş yerinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye polis, Trabzon Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi ile 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin müdahalesiyle büyümeden söndürülen yangında 2 itfaiye eri dumandan etkilendi.

112 Acil Sağlık ekiplerince ilk müdahaleleri yapılan itfaiye erleri, Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Tedavi altına alınan 2 itfaiye erinin, genel sağlık durumlarının iyi olduğu, oksijen tedavisi yapıldığı öğrenildi.