Anadolu Ajansı tarafından
04 Ocak, 2024 08:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Daikin’den iç ortam hava kalitesini artıracak özel teknolojiler

İSTANBUL (AA) - Avrupa’da 50'nci yılını kutlayan, Japonya'da 100. yaşını kutlamaya hazırlanan iklimlendirme sektörünün öncü markalarından Daikin, dış ortamdaki hava kirliliğinden uzaklaşıp, sağlıklı iç havaya ulaşmak isteyenler için özel teknolojiler üretiyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Daikin, patenti kendisine ait Flash Streamer teknolojisine ve elektrostatik HEPA filtreye sahip hava temizleme özellikli klimaları ve hava temizleme cihazları ile kullanıcılarının iç ortam hava kalitesini artırmalarını sağlamak için çalışıyor.

Daikin’in ince partikül maddeleri bile yakalayan özel bir teknolojisi bulunuyor. MCK55W Hava Temizleme Cihazı'nın sahip olduğu "Flash Streamer" teknolojisi yüksek hızlı elektronlarla toz, polen, koku gibi istenmeyen faktörlerin moleküllerini ayrıştırarak yok edilmesi esasına dayalı olarak çalışıyor. Bu teknoloji sayesinde partiküller ilk aşamada yok olmaya başlıyor.

Cihaz, standart toz, koku ve hassas sensörleri sayesinde gözle görülmeyecek kadar küçük olan ve solunum yollarına zarar veren partiküller dahi cihazda hapsedilip etkisiz hale getiriliyor.

MCK55W, hava kuruluğuna ve zararlı partiküllere karşı koruma için güçlü nemlendirme sunarak kullanıcıların cildini, boğazını ve burun deliklerini kuruluğa karşı korumada destekleyici bir teknolojik ürün olarak öne çıkıyor. Bir su haznesi desteğiyle bu özelliği sağlayan cihaz, ihtiyaç duyulan nem oranını da sağlayabiliyor.

- Alerjenleri uzak tutan teknoloji

Daikin’in ileri teknoloji kliması Shira Plus, temiz ve kaliteli iç hava sağlama konusunda öne çıkıyor.

Streamer ünitesinden bırakılan yüksek hızlı elektronlar; alerjen ve koku molekülleri ile çarpışarak onları ayrıştırıp yok ederken; titanyum apatit hava filtresi ile havada bulunan büyük partikülleri tutuyor. Apatit, yüksek tutuş gücüyle havadaki istenmeyen koku ve zararlı partikülleri yakalayarak titanyumun etkisini artırıyor ve titanyum havadaki istenmeyen kokuları hapsediyor.

Gümüş alerjen giderici ve hava temizleyici filtre polen ile toz akarı gibi alerjenleri yakalıyor; yüzde 99 ve daha fazlasını ortadan kaldırarak sürekli temiz hava sağlıyor. Tüm bu özelliklerin bir araya gelmesiyle ev içi alerjen maddeler kullanıcılara ulaşmadan filtrelenerek yok ediliyor.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 17:42 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Endüstriyel robotlara kadın eli değdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2025 yılı teması olarak belirlenen "Kadın Girişimciliği ve Bayan İstihdamı" çerçevesinde, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) uyumunda yürütülen endüstriyel robot operatörlüğü eğitim programı Samsun’da başladı.
Samsun’da bayan istihdamını artırmak ve bayan girişimciliğini desteklemek hedefiyle Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı iş birliğiyle imzalanan "Kadın İstihdamı ve Kadın Girişimciliği İş Birliği Protokolü" kapsamındaki değerli faaliyetlerden biri olan Endüstriyel Robot Operatörlüğü Eğitim Programı; OKA, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu (MYO), Samsun Merkez Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (OSB), TMMOB Makine Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ortasında imzalanan alt protokol ile hayata geçiyor.
Program, bölgede otomasyonla dijitalleşen sanayilerde bayan istihdamını artırmayı ve bayanların bu alanlarda nitelikli iş gücü olarak yer almasını sağlamayı hedefliyor. Eğitim programı, 14 Nisan’da OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle’nin iştirakiyle başladı. Açılışta konuşan Genel Sekreter Mehlika Dicle, "Ajansımız öncülüğünde kamu, üniversite ve sanayi iş birliği modeliyle bölgemizin endüstriyel dijital dönüşümüne katkı sağlayacak insan kaynağını yetiştiriyoruz. Bilhassa bayanların sanayi ve yüksek teknoloji kesimlerinde daha fazla yer almasını önemsiyoruz" dedi.
Eğitimlere, Samsun’da yaşayan mühendislik yahut teknikerlik kısmı öğrencisi yahut mezunu 25 bayan katılıyor. Program kapsamında iştirakçilere teorik ve uygulamalı olmak üzere kapsamlı bir eğitim sunuluyor. Teorik eğitimler, OKA merkez hizmet binasında, Samsun Teknopark’taki bir yazılım firması tarafından veriliyor. Toplam 6 gün sürecek eğitimlerin devamında ise programlama, Robot Studio, Otomasyon Tahlilleri ve Robot Üretimi üzere ileri seviye uygulamalı eğitimler gerçekleştirilecek.
Eğitimin birinci gününde robot çalışma modları, panel ekranı kullanımı, eksen hareketleri, koordinat sistemleri, güvenlik tahlilleri üzere hususlar işlendi. İkinci gün ise OMÜ Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu’ndaki endüstriyel robot eğitim alanında uygulamalı dersler yapıldı. Kursiyerlerin teorik bilgilerini kullanma imkânı bulduğu uygulamalı eğitimlerde, pek çok dalda kullanılan endüstriyel robotların temel çalışma prensipleri ve robotun farklı eksenler üzerindeki hareket kabiliyeti ve denetimi ile ilgili bilgiler aktarılıyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.