Milletvekili Akay: “Bakan Göktaş, verdiği sözleri unuttu.”

Milletvekili Akay: “Bakan Göktaş, verdiği sözleri unuttu.”

Yayın: 15.01.2024 12:56
Paylaş:
A+ A-

TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi ve CHP Karabük Milletvekilli Cevdet Akay’ın bütçe görüşmeleri sırasında sorduğu sorulara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’tan cevap geldi.

22 Kasım 2023 Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 2024 yılı bütçe görüşmeleri sırasında sorular yönelten Milletvekili Akay’a Bakan Göktaş’tan çarpıcı yanıtlar geldi.

Bakan 20 Milyon Lira’nın Hangi STK’ya Gideceğini Açıklamıyor

Bakan Göktaş’a 2024 yılında yapılacak olan 20 milyon 344 bin liranın hangi Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlara transfer edileceğini soran Milletvekili Akay’a herhangi bir kuruluşa transfer yapılmayacağını ileten Bakan Göktaş’a tepki gösteren Milletvekili Akay, “Komisyon toplantısında bizlere yaptığı sunumda 19 sivil toplum kuruluşuna protokol yaptıklarını ve protokol çerçevesinde de çeşitli harcamalar yapıldığını ifade etmişti. Fakat tarafıma iletilen yazılı cevapta herhangi bir STK’ya transfer yapılmayacağını iletmiş. Sayın Bakan’ın verdiği cevapta adeta aklımızla alay etmiş. Yetiştirme yurtlarından kaçan veya kaçırılan çocukların akıbetini sormamıza rağmen,  yanıt vermekten kaçan Bakan Göktaş, komisyon toplantısında istatistiki bilgileri yazılı olarak göndereceğini söylemesine rağmen istatistiki bilgileri paylaşmadı” dedi.

Duruma tepki gösteren Milletvekili Akay, “Sayın Bakana net bir soru sorduk, Sayın Bakan bize gerçekleri söylemek yerine yapılan çalışmalar hakkında bilgi göndermiş. İstatistiki bilgileri göndermeyecekseniz neden göndereceğim diyorsunuz Sayın Bakan. Bu yapılan doğrudan TBMM’nin denetim mekanizmasını bypass etmektir.” ifadelerini kullandı. (Halil Kızılyer)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tarihi Safranbolu’da Kurbağa Sesleri İnliyor

Yayın: 13.05.2024 15:06
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu’nun önemli tarihi yapılarından biri olan Cinci Han’ın arkasındaki Han Arkası Sokak için Safranbolu Belediyesi, Bilkent Üniversitesi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı bölümü, Mimarlar Odası ve Tarihi Kentler Birliği’nin iş birliği ile hazırlanan proje uygulanmıştı. “Han Arkası” projesiyle gerçekleşen yayalaştırmanın sonucunda, bölge gezi alanı haline geldi. Tarihi Cinci Han’ın arkasında yer alan Akçasu deresinin üzeri açılarak sergilenmeye başlandı. Ancak dere ve tarihi yapının alt yapıları ile ıslah çalışmaları yarıda kaldı.

Yüzyıllar boyunca Çin’den Anadolu topraklarına uzanan tarihi İpekyolu üzerinde kurulmuş irili ufaklı yüzlerce kervansaraydan biri de Safranbolu’daki Cinci Han olarak kimliğini koruyor. Safranbolulu Karabaşzade Hüseyin Efendi (Cinci Hoca) tarafından 1645 yılında yaptırılan Cinci Han, günümüze kadar gelen eşsiz mimarisiyle göz dolduruyor. Tarihi Safranbolu’nun “Han Arkası” projesinde üzeri açılan Akçasu deresinden kimi zaman kötü kokular yükselirken kimi zaman da kurbağa sesleri kentte yankılanmaya başladı. Projedeki dere ıslahı ve çevresindeki mimari yapıların altyapısı tamamlanmadığı için dere içerisindeki kurbağaların sesi de açığa çıktı. Çarşı esnafları ve turistler, tüm seslerin artık birbirine karışmaya başladığını ileri sürdü.

UNESCO tarafından dünya mirası olarak kabul edilen Safranbolu’da turizm sezonunun açılmaya başlamasıyla birlikte çarşı sakinlerinin ve esnaflarının talepleri oluyor. Bu talepler içerisinde han projesinin destekleneceği alt yapı projelerinin de olması yer alıyor. Böylece, derelerin temizlenmesi ve sağlıklandırılması, kurbağaların doğal yaşam alanlarını da riske etmeden yardımcı olacak yeni bir projenin hazırlanması gerekiyor.

Bu konuda yerel yönetimlerin ve kuruluşların işbirliği yapması önem taşıyor. Çarşı sakinleri tarafından, açığa çıkan derelerin kirlenmesinin önlenmesi ve Cinci Han’ın zemin taşlarının yanı sıra atık su gider borularının da düzenlenmesi gerektiği bildirildi. Aksi takdirde tarihi Safranbolu, önemli bir anıtsal mimarisinin kaybıyla karşı karşıya kalabilir.

Safranbolu’nun turizm potansiyelini korumak ve sürdürülebilir bir şekilde geliştirmek için Han yapısının temelinden çatısına kadar korumak büyük önem taşıyor. Bu tarihi ve doğal mirasın bir arada bulunduğu alanı, gelecek nesillere aktarılabilmek için ivedilikle gerekli önlemlerin alınması gerekiyor.

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ..