Anadolu Ajansı tarafından
20 Ocak, 2024 16:24 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Okul Destek Derneği’nin uzaktan eğitim desteği sürüyor

İSTANBUL (AA) - Okul Destek Derneği, 2023 Şubat'ta yaşanan deprem felaketinden etkilenen öğrencilere uzaktan eğitim desteği sunuyor.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, geçen yıl 6 Şubat'ta yaşanan büyük deprem felaketinden etkilenen öğrencilerin eğitimine katkı sağlamak amacıyla İş Bankası ve Okul Destek Derneği işbirliğiyle hayata geçirilen, gönüllü eğitmenler tarafından eğitim desteği sunulan projenin birinci yılı geride kaldı.

2022-2023 eğitim öğretim döneminde 477 öğrenciye ders desteği için yola çıkılan projede uzaktan eğitimden aktif olarak yararlanan öğrenci sayısı 2023-2024 eğitim öğretim döneminde 1563'e ulaştı.

Her bir öğrenciye ders aldığı branşta 30 hafta boyunca haftada 2 saat düzenli destek sağlanan programda toplam 46 bin 890 saatlik eğitim verildi.

- En yüksek katılım Hatay'dan

Fırsat eşitliği açısından önem taşıyan projeye en fazla ilgi gösteren il 352 öğrenci ile Hatay olurken, Hatay'ı 192 öğrenciyle Gaziantep, 116 öğrenciyle Adana, 108 öğrenciyle Kahramanmaraş ve 51 öğrenciyle Malatya izliyor.

İş Bankası çalışanlarının çocuklarının da dahil olduğu projede toplam katılımcıların yüzde 23’ünü 5. sınıf, yüzde 37,5'ini 6. sınıf, yüzde 28'ini 7. sınıf ve yüzde 10,7'sini 8. sınıf öğrencileri oluşturuyor.

- Dört branşta eğitim sunuluyor

Programda her hafta belirlenen gün ve saatlerde 8-10 kişilik sınıflarda verilen derslerde, öğrencilerin okul derslerine destek veriliyor, öğrencilerin derse katılım durumu takip ediliyor ve velilere katılım durumuna ilişkin SMS veya e-posta aracılığıyla bilgi veriliyor.

Öğrenciler, matematik, fen bilimleri, Türkçe ve İngilizce derslerinden en az birinin 30 haftalık programından yararlanabiliyor. Her hafta 2 saat ders desteği alan öğrenciler Vitamin ve Kunduz gibi farklı eğitim teknoloji araçlarından da ücretsiz olarak faydalanabiliyor.​​​​​​​​​​​​​​

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2025 09:57 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Bahreynli turistler Kastamonu’ya hayran kaldı

Tabiatı, kültürü ve gastronomi temelli turizm kıymetleri ile son yıllarda dikkat çeken destinasyonlardan olan Kastamonu’da başlatılan yurtdışı maksat pazar tutundurma çalışmaları sonuç verdi. Kastamonu’da ağırlanan Bahreynli kafile kentin doğal hoşlukları ve tarihi yapılarına hayran kaldı.
Kastamonu’da 2023 yılından itibaren Kastamonu Valiliği’nin himayesinde Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA), Kastamonu Turizm Altyapı ve Hizmet Birliği (KASTAB), THY Kastamonu Bölge Müdürlüğü, Kastamonu Vilayet Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile özel kesim temsilcileri iş birliğiyle çalışmaları yürütülen yurtdışı amaç pazar tutundurma çalışmaları sonucunda Bahreyn’den gelen birinci turist kafilesi kenti ziyaret etti. Kent merkezinde konaklayan 21 kişilik turist kafilesi, çeşit programı boyunca Küre Dağları Ulusal Parkı’nın eşsiz turizm ögeleri Pınarbaşı Horma Kanyonu, Ilıca Şelalesi, Azdavay Çatak Kanyonu Cam Teras, kent merkezindeki tarihi ve kültürel miras ögelerini ziyaret etti. Kastamonu mutfağının farklı lezzetlerini deneyimleyen turist kafilesi, yöresel eserlere de epey ilgi gösterdi. Kastamonu’daki 3 gecelik çeşit programını mevsim normalleri altında gerçekleştiren Bahreynli turist kafilesi, ülkelerinde ilkbahardan itibaren hissedilen 40 dereceye yakın sıcaklıklara karşı, doğal klima tesiri oluşturan serin havanın keyfini çıkarttı. Kafile cins programlarının devamı için Safranbolu’ya hareket etti. Turistler, Kastamonu’nun doğal hoşlukları ve tarihi yapıları karşısında hayran kaldıklarını tabir etti.
Ortadoğu, Uzakdoğu ve Rusya maksat pazarlarına yönelik tutundurma çalışmaları çerçevesinde, 2023 yılında Kuveyt ve Bahreyn, 2024 yılında Suudi Arabistan ve Umman’da yerinde tanıtım programları yapılırken, daha sonra da tüm körfez ülkelerinden basın ve seyahat acentesi temsilcileri ile toplumsal medya fenomenlerinin Kastamonu’da ağırlandığı yoğun tanıtım faaliyetleri gerçekleştirilmişti.
İlk kere 2024 yılında faaliyet bölgesinde uyguladığı dayanak programı ile paket çeşit programlarını destekleyen KUZKA, 2025 yılında dayanak paketinin çerçevesini genişleterek yurtdışı paket programları da takviye kapsamına aldı. Batı Karadeniz’i Keşfet Alternatif Takviye Programı ile Kastamonu, Çankırı ve Sinop vilayetlerini kapsayan 2 ve 3 gecelik yabancı cins programları geri ödeme takviyesi alabilecek. Takviyelerden faydalanmak isteyenlerin, programa ait ayrıntılı bilgiye Ajansın resmi web-sitesinden ulaşılabileceği söz edildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.