blank
Avatarı
Anadolu Ajansı tarafından
20 Ocak, 2024 16:24 tarihinde yayınlandı

Okul Destek Derneği’nin uzaktan eğitim desteği sürüyor

İSTANBUL (AA) - Okul Destek Derneği, 2023 Şubat'ta yaşanan deprem felaketinden etkilenen öğrencilere uzaktan eğitim desteği sunuyor.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, geçen yıl 6 Şubat'ta yaşanan büyük deprem felaketinden etkilenen öğrencilerin eğitimine katkı sağlamak amacıyla İş Bankası ve Okul Destek Derneği işbirliğiyle hayata geçirilen, gönüllü eğitmenler tarafından eğitim desteği sunulan projenin birinci yılı geride kaldı.

2022-2023 eğitim öğretim döneminde 477 öğrenciye ders desteği için yola çıkılan projede uzaktan eğitimden aktif olarak yararlanan öğrenci sayısı 2023-2024 eğitim öğretim döneminde 1563'e ulaştı.

Her bir öğrenciye ders aldığı branşta 30 hafta boyunca haftada 2 saat düzenli destek sağlanan programda toplam 46 bin 890 saatlik eğitim verildi.

- En yüksek katılım Hatay'dan

Fırsat eşitliği açısından önem taşıyan projeye en fazla ilgi gösteren il 352 öğrenci ile Hatay olurken, Hatay'ı 192 öğrenciyle Gaziantep, 116 öğrenciyle Adana, 108 öğrenciyle Kahramanmaraş ve 51 öğrenciyle Malatya izliyor.

İş Bankası çalışanlarının çocuklarının da dahil olduğu projede toplam katılımcıların yüzde 23’ünü 5. sınıf, yüzde 37,5'ini 6. sınıf, yüzde 28'ini 7. sınıf ve yüzde 10,7'sini 8. sınıf öğrencileri oluşturuyor.

- Dört branşta eğitim sunuluyor

Programda her hafta belirlenen gün ve saatlerde 8-10 kişilik sınıflarda verilen derslerde, öğrencilerin okul derslerine destek veriliyor, öğrencilerin derse katılım durumu takip ediliyor ve velilere katılım durumuna ilişkin SMS veya e-posta aracılığıyla bilgi veriliyor.

Öğrenciler, matematik, fen bilimleri, Türkçe ve İngilizce derslerinden en az birinin 30 haftalık programından yararlanabiliyor. Her hafta 2 saat ders desteği alan öğrenciler Vitamin ve Kunduz gibi farklı eğitim teknoloji araçlarından da ücretsiz olarak faydalanabiliyor.​​​​​​​​​​​​​​

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2025 02:53 tarihinde yayınlandı

Karabük’te zincirleme kaza: 1 ölü, 7 yaralı

Karabük'ün Yenice ilçesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybederken 7 kişi yaralandı.
Kaza, Yenice-Zonguldak kara yolu Ibrıcak Köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 06 BHY 654 plakalı otomobil, yolda telef halde bulunan çakala çarpmamak için manevra yaptığı sırada Tayfun B. idaresindeki 06 CCD 547 plakalı kamyonete çarptı. Daha sonra arkadan gelmekte olan Bilal Karakayalı idaresindeki 61 ACR 354 plakalı otomobilinde kamyonete çarpması sonucu zincirleme kaza meydana geldi. Kazada Ercan, Sıdıka, Gülay, Abdulkadir Onat, Yusuf Akbıyık, Zekiye ve Nurullah K. yaralanırken, 61 ACR 354 plakalı otomobilde yolcu olarak bulunan Turhan Karakayalı olay yerinde hayatını kaybetti. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine polis, jandarma, itfaiye, AFAD ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Alev alan otomobil ve kamyonetteki yangına itfaiye ekipleri müdahalede edilirken yaralılar ilk müdahalenin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin