Tarihi Müzenin Hayata Geçirilmesi Değerlendirildi

Tarihi Müzenin Hayata Geçirilmesi Değerlendirildi

Yayın: 25.01.2024 12:43
Paylaş:
A+ A-

Eğitim öğretim tarihine ışık tutacak olan “Kalealtı Eğitim ve Kent Tarihi Müzesi”nin hayata geçirilmesi aşamalarının değerlendirildiği toplantı, Vali Mustafa Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi.

Karabük’ün  geçmişten günümüze eğitim ve öğretim hayatını belgelemek, halkın  uzun yıllardır sosyo-ekonomik yaşamında yer alan çeşitli kullanım objelerinin asıllarının elde edilmesini envanter düzeninde bir araya getirmek ilkelerini amaç olarak benimseyen müzenin oluşturulmasına yönelik Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Mustafa Yavuz, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Mustafa Sucu, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Şevket Küçükzoroğlu, Valilik AB ve Dış İlişkiler Bürosu Proje Koordinatörü Ekrem Değirmenci ile diğer yetkiler katıldı.

Eğitim ve Kent Tarihi Müzesi ile ilgili; envanter, sergilenecek objeler, teşhir düzeni ve müze altyapısı ile ilgili yapılan sunumun ardından bir değerlendirmede bulunan Karabük Valisi Mustafa Yavuz; “İlimizde eğitim ve öğretim tarihine ışık tutacak olan ‘Kalealtı Eğitim ve Kent Tarihi Müzesi’ projesini hayata geçirmek için buradayız. Bu müze, geçmişten günümüze uzanan zengin eğitim ve öğretim geleneğimizi belgelemek amacıyla önemli bir adım.

Ayrıca; halkımızın sosyo-ekonomik yaşamına dair çeşitli kullanım objelerini bir araya getirerek geçmişimizi gelecek nesillere aktarmayı hedefliyoruz. Müzemizin oluşturulması sürecinde her aşamayı titizlikle planlayarak, ilimizin kültürel zenginliklerini en iyi şekilde yansıtacak bir müze ortaya çıkarmayı planlıyoruz. Bu proje ile geçmişimizi; koruma, gelecek nesillere aktarma ve kültürel mirasımızı daha geniş kitlelere ulaştırma konusunda önemli bir görev üstleniyoruz. Bu müze, sadece geçmişimizi anlamakla kalmayacak, aynı zamanda eğitim ve öğretim anlayışımızın nasıl bir evrim geçirdiğini göstererek geleceğe daha bilinçli bir şekilde ilerlememize katkı sağlayacak. Projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. (Halil Kızılyer)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Zonguldak’ta dere ıslahı sırasında 1183 yaşındaki porsuk ağacı kesildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

ZONGULDAK (AA) – Zonguldak'ta dere ıslah çalışması sırasında 1183 yaşındaki porsuk ağacı kesildi.

Zonguldak-Ankara kara yolu 6. kilometresi Elvanpazarcık beldesi Hayat Mahallesi mevkisinde dere ıslahı çalışması yapan yüklenici firma çalışanları, bent inşası sırasında bir ağacı kesti.

Bu sırada yoldan geçen mahalle sakini Engin Zaman, porsuk ağacının kesildiğini görünce Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine haber verdi.

Bölgede yaptıkları incelemede kesilen ağacın 1183 yaşındaki porsuk olduğunu tespit eden ekipler, konuya ilişkin tutanak tuttu.

Zaman, gazetecilere, evine giderken iş makinesinin çalıştığını fark ettiğini ve merak edip bölgeye geldiğini anlattı.

Ağacı kestiklerini görünce müdahale ettiğini aktaran Zaman, porsuk ağaçlarının normalde 750 ila 1000 rakımda yaşadığını ancak kesilen ağacın bu alçak rakımda yetişmesinin onu ilginç yaptığını söyledi.

Bölgenin ve porsuk ağaçlarının korunması için daha önce ilgili tüm kurumlara dilekçeler yazdığını belirten Zaman, ekiplerin olay yerine gelip tutanak tuttuklarını kaydetti.