Tarihi Müzenin Hayata Geçirilmesi Değerlendirildi

Tarihi Müzenin Hayata Geçirilmesi Değerlendirildi

Yayın: 25.01.2024 12:43
Paylaş:
A+ A-

Eğitim öğretim tarihine ışık tutacak olan “Kalealtı Eğitim ve Kent Tarihi Müzesi”nin hayata geçirilmesi aşamalarının değerlendirildiği toplantı, Vali Mustafa Yavuz başkanlığında gerçekleştirildi.

Karabük’ün  geçmişten günümüze eğitim ve öğretim hayatını belgelemek, halkın  uzun yıllardır sosyo-ekonomik yaşamında yer alan çeşitli kullanım objelerinin asıllarının elde edilmesini envanter düzeninde bir araya getirmek ilkelerini amaç olarak benimseyen müzenin oluşturulmasına yönelik Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Mustafa Yavuz, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Mustafa Sucu, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Şevket Küçükzoroğlu, Valilik AB ve Dış İlişkiler Bürosu Proje Koordinatörü Ekrem Değirmenci ile diğer yetkiler katıldı.

Eğitim ve Kent Tarihi Müzesi ile ilgili; envanter, sergilenecek objeler, teşhir düzeni ve müze altyapısı ile ilgili yapılan sunumun ardından bir değerlendirmede bulunan Karabük Valisi Mustafa Yavuz; “İlimizde eğitim ve öğretim tarihine ışık tutacak olan ‘Kalealtı Eğitim ve Kent Tarihi Müzesi’ projesini hayata geçirmek için buradayız. Bu müze, geçmişten günümüze uzanan zengin eğitim ve öğretim geleneğimizi belgelemek amacıyla önemli bir adım.

Ayrıca; halkımızın sosyo-ekonomik yaşamına dair çeşitli kullanım objelerini bir araya getirerek geçmişimizi gelecek nesillere aktarmayı hedefliyoruz. Müzemizin oluşturulması sürecinde her aşamayı titizlikle planlayarak, ilimizin kültürel zenginliklerini en iyi şekilde yansıtacak bir müze ortaya çıkarmayı planlıyoruz. Bu proje ile geçmişimizi; koruma, gelecek nesillere aktarma ve kültürel mirasımızı daha geniş kitlelere ulaştırma konusunda önemli bir görev üstleniyoruz. Bu müze, sadece geçmişimizi anlamakla kalmayacak, aynı zamanda eğitim ve öğretim anlayışımızın nasıl bir evrim geçirdiğini göstererek geleceğe daha bilinçli bir şekilde ilerlememize katkı sağlayacak. Projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. (Halil Kızılyer)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

MİLLETVEKİLİ AKAY, KARABÜK’ÜN HASTANE YARASINI TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNE TAŞIDI

Yayın: 10.05.2024 17:37
Paylaş:
A+ A-

CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, Karabük’ün hastane sorunlarını TBMM Genel Kurul gündemine taşıdı.

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Milletvekili Akay, Karabük’ün sağlık alanında gerekli yatırımları almadığının altını çizerek gelen yatırımların da yanlış uygulamalar neticesinde heba olduğuna vurgu yaptı.

Karabük’ün Sağlık Alanındaki Sorunları Say Say Bitmiyor

Karabük’ün sağlık alanında gerekli yatırımları alamadığına ifade ederek bu alanda büyük bir israf zinciri olduğunu dikkat çeken Milletvekili Akay, “Karabük Beşbinevler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi 2015 yılında yıkıldı, yerine 14 milyon liraya Karabük Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu inşa edildi. Kaba inşaat bittikten sonra 2021 yılında binayı MYO yapmaktan vazgeçiyorlar ve 10 milyon lira daha harcayarak binayı Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Hizmet Binası hâline getiriyorlar. Ovacık’taki Devlet Hastanesine de 10 milyon bedelle çıkıyor, zemin kaydı için hastane yarım kalıyor, yapılamıyor. Eskipazar Devlet Hastanesi açılışından kısa bir süre sonra boşaltılmak zorunda kalınıyor. Hastanede zemin kayması nedeniyle göçmeler meydana geliyor, temelindeki kayma nedeniyle de sağlık hizmeti yapılamaz hâle geliyor.” dedi.

Kaynakların Çöpe Gitmesine Neden Olan Müsebbiplerden, Kamu Zarar Tazmin Edilmesi Gerekiyor

Milli kaynakların çöpe gitmesine neden olan müsebbiplerden kamu zararlarının tazmin edilmesi gerektiğini ifade eden CHP’li Akay, “Sayın Cumhurbaşkanımız, 100 milyarlık tasarruftan bahsediyor. Şimdi, bu tasarrufların yapılabilmesi için denetim mekanizmasının artırılması gerekiyor. Bunun için hepimize görev düşüyor. İşi yanlış yaparak kaynakların çöpe gitmesine neden olan müsebbiplere gerekli cezaların verilmesi ve kamu zararlarının da tazmin edilmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.