MHP Samsun İl Başkanı Mucur’dan Havza ziyareti

MHP Samsun İl Başkanı Mucur’dan Havza ziyareti

Anadolu Ajansı
Yayın: 10.02.2024 08:12
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur, Havza'da ziyaretlerde bulundu.

Mucur, MHP Havza İlçe Başkanlığını ziyaret ederek, ilçe başkanı İbrahim Yüksel ve partililerle bir araya geldi.

Mucur, Cumhur İttifakı olarak önceliklerinin mahalli idareler seçimlerinde yüksek oy oranına ulaşmak olduğunu belirtti.

Mucur, daha sonra Yüksel ve beraberindekilerle AK Parti Havza İlçe Başkanlığını ziyaret etti.

AK Parti Havza İlçe Başkanı Mustafa Kurkmazlı, ziyaretinden ötürü Mucur ve beraberindekilere teşekkür ederek, Cumhur İttifakı olarak seçimlerden zaferle çıkacaklarına inandığını kaydetti.

Cumhur İttifakı Havza Belediye Başkan adayı Murat İkiz ise MHP'ye verdiği destekten ötürü teşekkür ederek, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın MHP Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin tensipleri ile Havza Belediye Başkanlığı için aday gösterildim. Gerek seçim çalışmalarında gerekse seçim sonrasına ittifak ruhuna yakışır yönetim ile ilçemize hep birlikte hizmet edeceğiz.” dedi.

Mucur da ülkelerinin bekası için kurdukları ittifakı diri tutmak amacıyla birlik ve beraberliklerini korumaları gerektiğini dile getirerek, “MHP il ve ilçe başkanlığı olarak Cumhur İttifakı adayımız Sayın İkiz'in yanındayız. MHP'liler için AK Parti teşkilatları ikinci yuvalarıdır. İnşallah bu birlik ve beraberlikle 31 Mart Mahalli İdareleri Seçimi'nden büyük bir zaferle çıkacağız.” ifadesini kullandı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Zekiye Çomaklı’nın Anadolu Oyaları sergisi Karabük’te sanatseverlerle buluşuyor

Yayın: 19.05.2024 15:09
Paylaş:
A+ A-

Erzurumlu yazar Zekiye Çomaklı kişisel koleksiyonu olan “Anadolu Oyaları’ adlı sergisi sanatseverlerle buluşuyor. Karabük Üniversitesi’nin “81 il kampüste buluşuyor” sloganıyla düzenleyeceği KBÜFEST 2024 etkinliği, 21-22 Mayıs günlerinde gerçekleştirilecek. Festivalin ilk gününde saat 13.30’da Zekiye Çomaklı’nın “Anadolu Oyaları” ve Cemil Belder Fotoğraf Sergisi ziyaretçilerle buluşacak. Sergi, Kamil Güleç Kütüphanesi’nde halkın katılımına açık olacak.

Zekiye Çomaklı’nın sergisinde, 100 yıllık oyaların hikayesinin de anlatıldığı, farklı oya motiflerinin farklı anlamlar içerdiği örnekler yer alıyor. Sergide, 100 yıllık oyaların hikayesi de anlatılıyor. “Anadolu Oyaları”nda, gelinin kaynanası ile arasının açık olduğunu anlatmak istediği “kaynana dili” oyası ve hamile gelinin “müjde oyası” gibi pek çok ilginç motifler yer alıyor. Ayrıca, sosyolojik mesajlar içeren oyalar da dikkat çekiyor.

Sergiye Karabüklüleri davet eden “Anadolu Oyaları” sergisinin Küratörü Dr. Öğr. Üyesi Sebahat Kılıç Bülbül, “Türkiye’mizin 81 ilinin tanıtımını tema edinen KBÜFEST 2024’ün çok özel bir konuğu var. Erzurum yöresel el sanatlarından iğne oyaları Somut Olmayan Kültür taşıyıcısı olarak Zekiye Çomaklı’ya ait 100 yıllık Oyalar koleksiyonu festival boyunca halkın beğenisine sunulacak. Sanatseverlerin kaçırmaması gereken bu özel sergi, Anadolu’nun kültürel zenginliğini ve oya geleneğini gözler önüne seriyor.” dedi. (Esra Oğuzkağan Özkan)