Karabük’te İsrail’in Gazze’ye Yönelik Saldırıları Protesto Edildi

Karabük’te İsrail’in Gazze’ye Yönelik Saldırıları Protesto Edildi

Yayın: 12.02.2024 10:06
Paylaş:
A+ A-

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde İsrail’in Gazze‘ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Leyla Dizdar Kültür Merkezi önünde toplanan Safranbolu Sivil İnisiyatif Grubu üyeleri, Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’na kadar yürüdü.

Ellerinde Türkiye ve Filistin bayrakları taşıyan katılımcılar, İsrail aleyhine slogan attı, sık sık tekbir getirdi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Mutiye Bayhan, 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail’in Gazze’de katliam yaptığını söyledi.

Gazze’nin 4 aydır bombalandığına değinen Bayhan, “On binlerce çocuk, kadın, erkek acımasızca katledildi. Seyircisi olmak zorunda bırakıldığımız bu soykırıma maalesef dünya engel olmadı. Olanları durduracak bir güç çıkmadı, çıkamadı. İslam alemi ise mezhep-cemaat ayrılıklarıyla birbirine düşmüşken mazlumların yardım çığlıklarını duymadı.” diye konuştu.

Bayhan, tüm vicdan sahipleri adına herkese çağrıda bulunduklarını belirterek, “Lütfen Filistin’i, İsrail’in yaptığı alçak saldırıları ve soykırımı konuşmaya, anlatmaya, Filistin’in sesi olmaya devam edin. Can damarları olan para musluklarını kesmek için onların mallarını satın almayın. Bir kuruşunuzla dahi destek olmayın. Asla ama asla boykottan vazgeçmeyin. İnanırsak yaparız. Beraber başarırız.” ifadesini kullandı.

Açıklamanın ardından dualar okundu, oturma eylemi yapıldı. (AA)

Video için TIKLAYINIZ!

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da 19 Mayıs Yarı Maratonu yapıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.05.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele'yi başlatmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 105. yılı dolayısıyla düzenlenen 19 Mayıs Yarı Maratonu yapıldı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarı maraton için sporcular, Fuar Caddesi'nde toplandı.

Cadde üzerinde oluşturulan parkurda gerçekleştirilen yarı maratona, 18-70 yaş arasında 200 sporcu katıldı.

Samsun Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan'ın işaretiyle başlayan yarışmada, sporcular dereceye girmek için mücadele etti.

Sporcular, 21 kilometrelik parkurda Fuar Caddesi, Batı Park, Atakum Golf Kulübü, 19 Mayıs Üniversitesi Olimpik Yüzme Havuzu güzergahından tekrar başlangıç noktasına döndü.

Yarı maratonu erkeklerde Kenyalı James Kipgoei Kipcotech, kadınlarda aynı ülkeden Elida Jelimo Korir birinci tamamladı.