Torba Yasa maddelerinin bu hafta görüşülmesi bekleniyor

Esra Oğuzkağan Özkan
Yayın: 12.02.2024 12:30
A+ A-

Vatandaşlar, Torba Yasa’nın şubat ayında görüşülüp alınacak kararlarını heyecanla bekliyor. TBMM’de bu hafta düzenlenecek toplantılarda alınacak kararlar milyonları ilgilendiriyor.

Yoğun mesai içerisinde olan Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’na sunulacak torba yasada yer alacak teklifler ile hangi maddelerin Meclis’ten geçeceği ve hangi tarihte resmiyet kazanacağı kamuoyunun gündemini oluşturuyor. Torba yasa maddeleri arasında 3600 ek gösterge, kademeli emeklilik, ev hanımlarına emeklilik, 90 bin taşerona kadro gibi konular ekonomik açıdan birçok yeni düzenlemeye işaret ediyor.

2024 yılı Torba Yasa Maddeleri,

3600 Ek Gösterge: Birinci dereceye yükselen devlet memurları için 3600 ek gösterge düzenlemesini gündeme getiriyor. Bu düzenlemenin 5,3 milyon kamu çalışanını etkilediği düşünülüyor.

Ev Hanımlarına Emeklilik: Ev hanımlarına yönelik 3’te birinde prim desteği ve isteğe bağlı sigorta ile emeklilik hakkında sahip olması talep ediliyor.

90 Bin Taşerona Kadro: 4C statüsünde çalışan yaklaşık 90 bin taşeron işçinin kadroya geçirilmesi yer alıyor.

Kademeli Emeklilik: Geçtiğimiz yıl Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için yapılan düzenleme ile gündeme gelen kademeli emeklilik konusu da 1999 yılından 2008 yılları arasında çalışma hayatı başlayan vatandaşların emekliliğe hak kazanabilmesini amaçlıyor.

Bunların dışında yer alacak bazı torba yasa maddelerinin ise; kiracı hakları hakkında düzenlemeler, esnaf ve sanatkarlara destekler, vergi indirimi ve teşvikleri, eğitim-sağlık gibi alanlarda yeni düzenlemeler ile ilgili olacağı öngörülüyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bu ay yapılacak toplantılarda, gündeme alınacak torba yasa görüşmelerinin ne kadarının ele alınacağı ve ne kadarının yasalaşacağı büyük bir merak konusu haline geldi. Özellikle 31 Mart yerel seçimleri öncesi, milyonlarca vatandaş, Torba Yasa’dan çıkacak olumlu sonuçları umutla bekliyor.

TBMM’de yasa tasarıları ve kanun teklifleri, daha hızlı ve etkin bir şekilde ele alınabilmesi amacıyla torba yasa olarak adlandırılan bir araçla birleştirilebiliyor. Bu sayede farklı konuları içeren çeşitli düzenlemeler tek bir yasa altında ele alınabiliyor ve daha kısa sürede yasalaşması sağlanabiliyor.

Milyonlarca vatandaş, torba yasa düzenlemelerinin özellikle yerel yönetimler ve yerel seçimlerle ilgili konularda pozitif sonuçlar getireceğine olan umutlarını sürdürüyor. Yeni düzenlemelerin yanı sıra, mevcut sorunlara çözüm getirecek adımların da atılmasını beklemekte olan vatandaşlar, TBMM’nin torba yasa görüşmelerinde alacağı kararları heyecanla bekliyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)

 

 

7 kişi görüş bildirdi

  1. AZİZ YİĞİT

    Bağ kurlular 9 bin günden 7200 güne inecek mi

    1. Fazlı

      Cifci bakuru 7200 olmasını bekliyoruz adaletsizlik var

  2. Yasar

    Memurlara disiplin affı da çok beklenilen bir şey yıllardır onca memur disiplin cezaları için af bekliyor ne oldu

  3. Fatih Esgin

    Eyt tam çıkmadı 5000 günün ve 3600 günle 55 yaş hakkımızı istiyoruz

  4. Hülya

    1999 öncesi çıraklık stajerlik haklarımızı istiyoruz.sigortali sayilalim.gunumuz dolmadi..emeklilk verilmesini istiyoruz..ev hanımları ve çalışanlar için… teşekkürler

  5. YAŞAR

    AYNI HABERİ ISITIP ISITIP ÖNÜMÜZE KOYUYORSUN. NE TORBA YASASI MECLİS SEÇİM SONRASINA KADAR TATİLE GİRDİ.

  6. Hasan

    25 yıl evli ve 5 coçuklu ev hanımların emekliliği secim önçesi olursa seçmen doğru karar ve adrese teslim oy kullanirim diye konuşuluyor

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Renault Group, Paris Motorshow 2024’te yer alacak

Anadolu Ajansı
Yayın: 07.09.2024 04:52
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Renault Group, tüm markaları ve 5 stant ile (Renault, Dacia, Alpine, Mobilize ve Renault PRO+) Paris Motorshow 2024'te yer alacak.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 14-20 Ekim arasında 5 stant ve 4 markasıyla (Renault, Dacia, Alpine ve Mobilize) Paris Motorshow 2024, Porte de Versailles'da (salon 6) yer alacak. Renault Group 7 dünya prömiyeri ve 2 konsept otomobille fuara katılmış olacak.

Teknolojik ve ürün açısından dinamik bir döneme giren Renault, müşterilerine bir yanda yüzde 100 elektrikli, diğer yanda hibrit olmak üzere ikili bir araç gamı sunmak için ilk olarak C ve D segmentlerinde atağa geçti.

Marka, Paris Motorshow'da B segmenti elektrikli araç Renault 4'ü dünya prömiyeri olarak tanıtacak. Renault 4, akıllı elektrikli araç uzmanı Ampere ile ortaklaşa geliştiriliyor. Markanın elektrikli araç atağı, fuarın merakla beklenen araçlarından Renault 5 ve çok yakında A segmentinde tanıtılacak Yeni Twingo ile birlikte desteklenecek.

Renault Pro+ stantında, Renault bir sonraki nesil vanların habercisi olan bir konsept aracı sergileyecek. Marka ayrıca, Renault Group ve Plug arasındaki ortak girişim HYVIA tarafından geliştirilen, elektrikli ve içten yanmalı seçeneklerini tamamlayacak hidrojen versiyonu olan yeni Master H2-Tech prototipini de sergileyecek. Renault'un hafif ticari araç serisinin tamamı ile bazı özel dönüşüm yapılmış araçlar da stantta yer alacak.

Dacia, Paris Motorshow'da tüm serisini tanıtacak, Yeni Duster, Yeni Spring ve bu yıl Avrupa'da en çok satan araç olan Sandero ve Jogger. Marka ayrıca C-segmentindeki atağını başlatmak için yeni bir araç sergileyecek. Son olarak, ziyaretçiler, markanın 2025'ten itibaren Dakar Rallisi ve Rally-Raid Championship'e katılacağı Sandrider prototipini nihai tasarımıyla keşfedebilecek.

Alpine, bu yaz satışa çıkan A290'ın yanı sıra bir sonraki Dream Garage aracının habercisi niteliğindeki yeni gösteri otomobilini dünya prömiyerinde sergileyecek. Düşük emisyonlu spor araçlara odaklanan Alpine, markanın yepyeni 6 silindirli hidrojen yanmalı motoruyla güçlendirilen Alpenglow Hy6'yı da dünya prömiyeri ile tanıtacak. Etkinlikte ikonik A110 da yer alacak ve markanın mevcut ve gelecekteki modellerini, mevcut A524'ü sportif bir ortamda bir araya getirerek tüm Alpine tutkunlarına sunacak.

Mobilize, dünya prömiyerinde ehliyetli ve ehliyetsiz kullanılabilen elektrikli dört tekerlekli aracı Duo ve kentsel ve banliyö ortamları için tasarlanmış mikro kullanım aracı (micro-utility vehicle) Bento'nun üretim modellerini tanıtacak. Mobilize ayrıca elektrikli araçlara geçişi desteklemek için ev tipi şarj ve hızlı şarj çözümlerini de sergileyecek.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331