Torba Yasa maddelerinin bu hafta görüşülmesi bekleniyor

Torba Yasa maddelerinin bu hafta görüşülmesi bekleniyor

Yayın: 12.02.2024 12:30
Paylaş:
A+ A-

Vatandaşlar, Torba Yasa’nın şubat ayında görüşülüp alınacak kararlarını heyecanla bekliyor. TBMM’de bu hafta düzenlenecek toplantılarda alınacak kararlar milyonları ilgilendiriyor.

Yoğun mesai içerisinde olan Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’na sunulacak torba yasada yer alacak teklifler ile hangi maddelerin Meclis’ten geçeceği ve hangi tarihte resmiyet kazanacağı kamuoyunun gündemini oluşturuyor. Torba yasa maddeleri arasında 3600 ek gösterge, kademeli emeklilik, ev hanımlarına emeklilik, 90 bin taşerona kadro gibi konular ekonomik açıdan birçok yeni düzenlemeye işaret ediyor.

2024 yılı Torba Yasa Maddeleri,

3600 Ek Gösterge: Birinci dereceye yükselen devlet memurları için 3600 ek gösterge düzenlemesini gündeme getiriyor. Bu düzenlemenin 5,3 milyon kamu çalışanını etkilediği düşünülüyor.

Ev Hanımlarına Emeklilik: Ev hanımlarına yönelik 3’te birinde prim desteği ve isteğe bağlı sigorta ile emeklilik hakkında sahip olması talep ediliyor.

90 Bin Taşerona Kadro: 4C statüsünde çalışan yaklaşık 90 bin taşeron işçinin kadroya geçirilmesi yer alıyor.

Kademeli Emeklilik: Geçtiğimiz yıl Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için yapılan düzenleme ile gündeme gelen kademeli emeklilik konusu da 1999 yılından 2008 yılları arasında çalışma hayatı başlayan vatandaşların emekliliğe hak kazanabilmesini amaçlıyor.

Bunların dışında yer alacak bazı torba yasa maddelerinin ise; kiracı hakları hakkında düzenlemeler, esnaf ve sanatkarlara destekler, vergi indirimi ve teşvikleri, eğitim-sağlık gibi alanlarda yeni düzenlemeler ile ilgili olacağı öngörülüyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bu ay yapılacak toplantılarda, gündeme alınacak torba yasa görüşmelerinin ne kadarının ele alınacağı ve ne kadarının yasalaşacağı büyük bir merak konusu haline geldi. Özellikle 31 Mart yerel seçimleri öncesi, milyonlarca vatandaş, Torba Yasa’dan çıkacak olumlu sonuçları umutla bekliyor.

TBMM’de yasa tasarıları ve kanun teklifleri, daha hızlı ve etkin bir şekilde ele alınabilmesi amacıyla torba yasa olarak adlandırılan bir araçla birleştirilebiliyor. Bu sayede farklı konuları içeren çeşitli düzenlemeler tek bir yasa altında ele alınabiliyor ve daha kısa sürede yasalaşması sağlanabiliyor.

Milyonlarca vatandaş, torba yasa düzenlemelerinin özellikle yerel yönetimler ve yerel seçimlerle ilgili konularda pozitif sonuçlar getireceğine olan umutlarını sürdürüyor. Yeni düzenlemelerin yanı sıra, mevcut sorunlara çözüm getirecek adımların da atılmasını beklemekte olan vatandaşlar, TBMM’nin torba yasa görüşmelerinde alacağı kararları heyecanla bekliyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)

 

 

7 kişi görüş bildirdi

  1. AZİZ YİĞİT

    Bağ kurlular 9 bin günden 7200 güne inecek mi

    1. Fazlı

      Cifci bakuru 7200 olmasını bekliyoruz adaletsizlik var

  2. Yasar

    Memurlara disiplin affı da çok beklenilen bir şey yıllardır onca memur disiplin cezaları için af bekliyor ne oldu

  3. Fatih Esgin

    Eyt tam çıkmadı 5000 günün ve 3600 günle 55 yaş hakkımızı istiyoruz

  4. Hülya

    1999 öncesi çıraklık stajerlik haklarımızı istiyoruz.sigortali sayilalim.gunumuz dolmadi..emeklilk verilmesini istiyoruz..ev hanımları ve çalışanlar için… teşekkürler

  5. YAŞAR

    AYNI HABERİ ISITIP ISITIP ÖNÜMÜZE KOYUYORSUN. NE TORBA YASASI MECLİS SEÇİM SONRASINA KADAR TATİLE GİRDİ.

  6. Hasan

    25 yıl evli ve 5 coçuklu ev hanımların emekliliği secim önçesi olursa seçmen doğru karar ve adrese teslim oy kullanirim diye konuşuluyor

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da narkotik denetimlerinde 17 şüpheli yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.07.2024 00:52
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da gerçekleştirilen denetimlerde 17 şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ile ilçe emniyet müdürlükleri ekiplerince, uyuşturucu madde satışı yapan sokak satıcılarına yönelik denetim gerçekleştirildi.

Adreslerde ve şüphelilerin üzerinde yapılan aramalarda 121 sentetik ecza hapı, 261,46 gram esrar, 251,21 gram sentetik uyuşturucu, 23 kök kenevir bitkisi, 5 uyuşturucu kullanma aparatı ile hassas terazi ele geçirildi.

Denetimlerde 17 şüpheli gözaltına alındı.

Zanlılardan 2'sinin çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirlendi.