Anadolu Ajansı tarafından
17 Şubat, 2024 04:48 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Türkiye’nin 4’üncü operatörü abone alımına başladı

ANKARA (AA) - ARİFE YILDIZ ÜNAL - Türkiye'nin 4'üncü operatörü olarak hizmet verecek Netgsm, "0510 22X XXXX" numara blokuyla bu ay itibarıyla abone alımına başladı.

Netgsm Yönetim Kurulu Başkanı Adem Öcal, AA muhabirine, firmanın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan (BTK) 2009'da aldığı sabit telefon, sanal mobil telefon, internet servis sağlayıcılığı ve haberleşme altyapı lisanslarıyla hizmet verdiğini söyledi.

Mobil telefon hizmetlerinde ilk defa sanal mobil şebeke hizmetleri kapsamında GSM çekirdek şebeke altyapılarını kurduklarını belirten Öcal, BTK'den 0510 22X XXXX numara bloku aldıklarını ve test olarak geçen yıl hizmet vermeye başladıklarını bildirdi.

Öcal, halihazırda sabit telefon hizmetleri kapsamında 200 bine yaklaşan VoIP/SMS/internet abonesiyle imtiyazlı grup firmalarının arkasından 4'üncü sıraya yükseldikleri bilgisini verdi.

- "Yazılımlarımızın çoğunu TÜBİTAK destekli AR-GE projeleriyle geliştiriyoruz"

Altyapıda kullandıkları yazılımların çoğunu Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) destekli AR-GE projeleriyle geliştirmeye öncelik verdiklerini vurgulayan Öcal, elektronik ve yazılım sektöründe iyi bir kadroya, kendilerine ait veri merkezine, tecrübeye ve altyapıya sahip olduklarını anlattı.

Mobilite ihtiyacının baz istasyonunu mobil operatörlerle ortak kullanan ancak diğer altyapının tamamı kendisine ait olan operatörlerle kurulmasını zaruri hale getirdiğini ifade eden Öcal, "Sanal mobil şebeke hizmeti, kıt kamu kaynağı olan GSM için tahsis edilen frekansları yayan baz istasyonlarını, kirasını vererek diğer mobil operatörlerle ortak kullanan mobil operatördür ve işletmesel anlamda onlardan farkı yoktur." diye konuştu.

- "Abonelikleri elektronik ortamda alıyoruz"

Öcal, BTK'ye yaptıkları başvurulara ilişkin onayları geçen yılın sonu itibarıyla aldıklarını dile getirerek, "Gerekli başvuruları yaptık. Abone alımı herhangi bir bayiye gitmeden, e-Devlet veya akıllı telefonlardaki yapay zeka doğrulamalı mobil uygulama üzerinden yapılabiliyor. Abone alımına bu ay itibarıyla başladık." değerlendirmesinde bulundu.

Böylece Türk Telekom'un mobil hizmeti TT Mobil, Turkcell ve Vodafone Türkiye'nin ardından 4'üncü operatör olarak hizmet vereceklerini belirten Öcal, diğer GSM operatörlerin numaralarının da Netgsm'e taşınabileceğini kaydetti. Öcal, "Bu yılın sonuna kadar numara taşımayla birlikte 3 milyon aboneye ulaşmayı hedefliyoruz." dedi.

blank
Halil Kızılyer tarafından
16 Nisan, 2025 12:32 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Karabük Lojistik Merkez Projesine Onay Çıktı

Sanayi potansiyeli yüksek olan Karabük’te kurulacak lojistik merkez, bölgedeki üretici firmaların ulusal ve uluslararası pazarlara daha hızlı ve etkin şekilde ulaşmasını sağlayacak.

Bu gelişmenin, sanayi sektörünün rekabet gücünü artırması, lojistik maliyetleri düşürmesi ve istihdam olanaklarını çeşitlendirmesi bekleniyor.

Karabük’te hayata geçirilmesi planlanan Lojistik Merkez Projesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt Başkanlığında Ankara’da gerçekleştirilen Lojistik Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda görüşülerek kabul edildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun, projenin Lojistik Koordinasyon Kurulu gündemine alınacağını duyurmasının ardından hızla ilerleyen süreç, Karabük için büyük bir yatırımın önünü açtı.

Toplantıya; Karabük Valisi Mustafa Yavuz, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Durmuş Ali Keskinkılıç, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Çapraz, BAKKA Genel Sekreter Vekili Mehmet Çetinkaya, Karabük Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Adem Yazıcı ve ilgili bakanlıkların kurul üyesi temsilcileri katıldı.

Karabük Lojistik Merkez Projesi ile ilin sanayi, ulaşım ve lojistik kapasitesinin güçlendirilmesi, Batı Karadeniz’in stratejik lojistik üssü haline gelmesi hedefleniyor. Projenin, bölgesel kalkınmayı hızlandırması, sanayi sektörünün rekabet gücünü artırması ve istihdam olanaklarını çeşitlendirmesi bekleniyor. Toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan Karabük Valisi Mustafa Yavuz, projenin şehrin geleceği açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Vali Yavuz, “Karabük Lojistik Merkez Projesi ile ilimizin ve bölgemizin lojistik altyapısı güçlenecek, yatırım ve üretim kapasitemiz artacak. Karabük, bölgesel kalkınma sürecinde daha stratejik bir konuma ulaşacaktır. Bu vesileyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu'na, milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Projemizin Karabük’e ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.