İstiklal Marşımız 103 Yaşında…

İstiklal Marşımız 103 Yaşında…

Yayın: 12.03.2024 16:00
Paylaş:
A+ A-

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulünün 103. yıl dönümü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde 100. Yıl Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi.

Karabük 100. Yıl Kültür Merkezi fuaye alanında, Karabük 75.Yıl Karabük Anadolu Lisesi tarafından oluşturulan “Mehmet Akif ve İstiklal Marşı” konulu serginin; Vali Mustafa Yavuz ve protokol tarafından ziyaret edilmesinin ardından, salon programına geçildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve 75.Yıl Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde bu yıl 103. yılı kutlanan “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma” programına; Vali Mustafa Yavuz, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Koray Keskin, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, Baro Başkanı Av.Emrah Köklü, İl Jandarma Komutan Vekili Ercan Özkan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, Karabük 75.Yıl Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından “Milletin Sesi Mehmet Akif” adlı oratoryo gösterisi ile devam eden program; İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen, İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilerin İstiklal Marşımızı okumasının ardından, İstiklal Marşı’nın Kabulünün 103.yıl dönümü ve İstiklâl Şairi Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü sebebiyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, ödüllerinin Vali Yavuz tarafından verilmesi ile program son buldu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu’da Akılla Durak İlgi Gördü

Yayın: 10.05.2024 14:56
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, şehrin modernizasyonunu sağlamak ve vatandaşlara daha iyi bir ulaşım deneyimi sunmak amacıyla akıllı durakları hayata geçirdi.

Safranbolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, atölyelerinde üretimini yaptığı konsept durakların ardından şimdi de akıllı durak üretimine başladı. Üretilen ilk akıllı durağın kent merkezinde yerini almasının ardından vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Safranbolu Belediyesi dört bir koldan üretim yaparak Safranbolu halkına hizmet kazandırma projelerine devam ediyor. Şehrin dokusuna uygun olarak üretilen ve mahallelerde yerini alan konsept durakların ardından şimdi de kollar akıllı durak üretimleri için sıvandı. Çelik konstrüksiyon temelli olarak ilk üretimi yapılan dört tarafı kapalı akıllı durak kent merkezinde bulunan otobüs duraklarında yerini aldı. İçerisinde bulunan klima, akıllı cihazlar şarj istasyonu, kent kart dolum noktası, sensörlü kapı ile oluşturulan akıllı durak sayesinde, vatandaşlar bekleme süresini rahat bir şekilde geçirirken hem şehir içi ulaşımı daha konforlu bir şekilde gerçekleştirebiliyor hem de akıllı teknolojinin imkânlarından faydalanabiliyor. Akıllı duraklar ayrıca entegre bilgi ekranlarına sahip. Bu ekranlar aracılığıyla, güzergâh bilgileri, hava durumu, toplu taşıma araçlarının hareket saatleri ve şehirdeki etkinlikler gibi önemli bilgilere erişim sağlanabiliyor. Böylece, vatandaşlar beklerken zamanlarını daha verimli bir şekilde geçirebiliyor ve güncel bilgilere kolayca ulaşabiliyorlar.

Safranbolu Belediyesi’nin bu yenilikçi adımı, şehrin modernizasyonuna önemli bir katkı sağlarken, aynı zamanda vatandaşların günlük yaşamlarını kolaylaştırıyor. Safranbolu Belediyesi İşletme Müdürü Kurutuluş Çavuş Fen İşleri Müdürlüğü atölyelerinde üretilen akıllı duraklar sayesinde teknolojinin toplumsal faydaya nasıl dönüştürülebileceğini gösteren bir örnek oluşturduklarını belirtti. Çavuş, halkın en iyi imkanlara sahip olması için Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse öncülüğünde çalışmalarına aralıksız devam edeceklerini söyledi.