AK Parti Bolu Belediye Başkan adayı Demirkol, Bakan Bak’ın ziyaretini değerlendirdi:

Anadolu Ajansı
Yayın: 18.03.2024 08:00
A+ A-

BOLU (AA) – AK Parti Bolu Belediye Başkan adayı Muhammed Emin Demirkol, sağlık turizminde iyi noktadaki kentin spor turizminde de uluslararası arena olmasını istediklerini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın dün kente gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin açıklama yapan Demirkol, Bak'ın, milli ve amatör sporcular ile Boluspor yöneticileriyle bir araya geldiğini anımsattı.

Ziyaretin kent için müjdelerle dolu olduğunu anlatan Demirkol, “Gençlik Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak ekibiyle ilimize teşrif ederek, bizim 101 projemizle, 'Türkiye Yüzyılında Bolu Bir Adım Önde' lansmanımızla müjdelerini açıkladılar.” diye konuştu.

En önemli müjdelerden birinin Boluspor'un maçlarını yaptığı Bolu Atatürk Stadyumu'nun yenilenmesi olduğuna değinen Demirkol, “İlimizde 1958'de yapılmış çok eski bir stat var. Boluspor'umuz da ilimizin güzide sembollerinden biri. Boluspor'u güçlendirmek, kendi ayakları üzerine daha güçlü durmasını sağlamak, Süper Lig'e çıkma yolculuğuna heyecan katmak ve çıktığında yerini sağlamlaştırma konusunda stadyum talebimiz olmuştu. Bolu'muzun artık yeni stada ihtiyacı var. Bunu da Sayın Bakanımız Cumhurbaşkanımızla da görüşerek bize müjdelerini vermiş oldular. Yeni stadımızda ilimize hayırlı olsun.” diye konuştu.

Demirkol, “kış memleketi Bolu'da” gençlerin kayak yapmayı öğrenmesi için hazırladıkları projenin de Bak tarafından desteklendiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

“Yeni projelerimizden biri Kartalkaya. Bizim çok güzide yerlerimizden biri. Orada kayak sporu yapılıyor. İlimizdeki gençlerimizin, öğrencilerimizin, vatandaşlarımızın da spor yapması konusundaki projemizi destekleyeceklerini ifade ettiler. Tabii ki, yine bir diğer projemiz, ilimiz gençlik kampına Aladağlar'da şu an kullanılamayan atıl durumda kampımız var. O alanda yeni gençlik kampı inşa etme sözü verdiler. Yine hem köylerimizdeki sahalar, mahallelerimizdeki halı sahalar noktasında da sözleri oldu. Mahallemizde semt sporlarının yapılması noktasında sözü oldu.”

Bolu'nun sağlık alanında bölge şehri olduğunu vurgulayan Demirkol, bu projelerin hayata geçirilesiyle spor alanında da çok önemli yerlere geleceğini ifade etti.

Demirkol, sağlık turizmiyle ulusal şehir olma hayallerinin bulunduğunu dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Spor turizmiyle de yalnız bölgeye değil, uluslararası arena olmak istiyoruz. Yeni statla, uluslararası takımların yaz kamplarına geldiği, çok kıymetli turnuvaların yapıldığı, milli maçların oynandığı, Boluspor'umuza da mali destek sağlayacak yaşayan stadyum inşa etmek istiyoruz. Yaşayan bir şehir olsun istiyoruz. Spor alanında birçok branşta inşallah olimpiyatlarda madalya kazandıran il olsun istiyoruz. Gençlerimiz spora doysun. Türkiye sporda çok iyi noktalara Bolu vesilesiyle gelmiş olsun istiyoruz.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Ford Trucks’ın “Seviye-4 Otoyol Pilotu” teknolojisine sahip kamyonunun test sürüşü gerçekleştirildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 08.09.2024 00:52
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Ford Otosan'ın ağır ticari araç markası Ford Trucks, otonom sürüşe olanak sağlayacak Seviye-4 Otoyol Pilotu fonksiyonuna sahip kamyonunu test sürüşüne çıkardı.

Test sürüşüne Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun yanı sıra Ford Otosan Ford Trucks’tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emrah Duman, IC Altyapı Grubu Genel Müdürü Serhat Soğukpınar, ICA Yavuz Sultan Selim Köprüsü Genel Müdürü Alper Akar da katıldı.

Bakan Uraloğlu'nun gerçekleştirdiği test sürüşü Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS) ile donatılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü Kuzey Çevre Otoyolu'ndaki trafiğe kapalı alanda yapıldı.

Ford Trucks'tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emrah Duman, konuya ilişkin yaptığı açıklamada Ford Otosan olarak ağır ticari araç sektöründe dönüştürücü bir adımı atmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Yenilikçi teknolojiyi test etmelerinin yanı sıra Türkiye'nin mühendislik ve teknoloji alanında ne denli büyük başarılara imza atabileceğini gözler önüne serdiklerini vurgulayan Duman, “Yaklaşık dört yıldır üzerinde çalıştığımız Seviye-4 Otoyol Pilotu teknolojisi, bu hedeflere ulaşmak için geliştirdiğimiz en önemli projelerden biri. Otoyol taşımacılığında kullanılmak üzere geliştirdiğimiz bu teknoloji sayesinde, kamyonlarımızın taşımacılık faaliyetlerini tamamen otonom bir şekilde gerçekleştirebilmesini hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Duman, “Ford Otosan olarak, mobilite ekosisteminin geleceğini şekillendiren bu tür yenilikçi çözümlerle, sektöre öncülük etmeye devam ediyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

– Seviye-4 Otoyol Pilotu birçok davranışı gerçekleştiriyor

Bu arada şirketten verilen bilgiye göre, test sürüşünde, Ford Trucks'ın Türkiye'de geliştirdiği Seviye-4 Otoyol Pilotu teknolojisine sahip ilk kamyonu, lojistik merkezler arasındaki taşımacılık faaliyetlerini, güvenlik sürücüsünün gözetiminde otonom olarak gerçekleştirebilme potansiyelini kanıtladı.

Otoyol taşımacılığında kullanılmak üzere geliştirilen Seviye-4 Otoyol Pilotu, şerit takibi, öndeki araca göre hızı ve mesafeyi ayarlama, yan şeritleri kontrol edip gerektiğinde şerit değiştirme ve ardından tekrar şeridine dönme, dur-kalk manevraları gibi kritik sürüş davranışlarını başarıyla gerçekleştiriyor.

Seviye-4 Otoyol Pilotu, çekici üzerindeki ileri teknoloji ürünü sensörlerle çevresini algılıyor, hareketlerini planlıyor ve planlanan rota üzerinde aksiyonlarını gerçekleştiriyor. Fonksiyon, algılama, lokalizasyon, çevre modeli, karar verici, sürüş planlama ile kontrolcü gibi yazılım bloklarından oluşuyor.

Yeni nesil bu teknoloji, verimlilik, güvenlik ve sürdürülebilirlik açısından pek çok avantaj sunuyor. Lojistikte artan talebe bağlı maliyetleri düşürürken, araçların günlük kullanım süresini artırarak daha yüksek verimlilik sağlıyor. Ayrıca operasyonları optimize ederek, insan hatalarından kaynaklanan kazaları en aza indirmeyi ve yakıt tüketimini yüzde 10'lara varan oranda azaltmayı hedefliyor.

Ford Trucks, bu fonksiyon ile ağır ticari araç sürücüsü eksikliğinden kaynaklanan lojistik tedarik sorununa da çözüm getirmeyi amaçlıyor.

– Kamyon sürücüsünün günlük sürüşünün yüzde 90'ını karşılandı

Ford Otosan mühendisleri, geliştirdikleri yapay zeka ve robotik algoritmalarını bütüncül bir yazılım mimarisine entegre ettikten sonra Seviye-4 Otoyol Pilotu geliştirme faaliyetlerini simülasyon ortamında ve trafiğe kapalı otoyolda fiziksel araç üzerinde son bir yıldır test ederek gerekli doğrulamalarını tamamladı.

Bu noktada, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu İşletmecisi ICA'nın Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS) adını verdiği teknolojisinden de yararlanıldı. Seyahat sürelerinin azaltılması, trafik güvenliğinin arttırılması, mevcut yol kapasitelerinin optimum kullanımı, mobilitenin artırılması” gibi amaçlar doğrultusunda geliştirilen, “kullanıcı-araç-altyapı-merkez” arasında çok yönlü veri alışverişi ile izleme, ölçme, analiz ve kontrol içeren AUS sayesinde Ford Trucks'ın Seviye-4 Otoyol Pilotu trafiğe kapalı alanda tüm testleri başarıyla gerçekleştirdi.

Ford Trucks, geliştirme ve doğrulama çalışmaları sonucunda, bir kamyon sürücüsünün günlük sürüşünün yüzde 90'ını karşılayacak, normal sürüş koşullarında sürücü desteğine ihtiyaç duymadan kendi kendine yol alabilen bir araç teknolojisi geliştirdi.

Sonraki aşamada, Ford Trucks’ın Seviye-4 Otoyol Pilotu trafiğe açık otoyollarda güvenlik sürücüsü eşliğinde ilk deneme sürüşlerine başlayacak. Bu deneme sürüşleri ile farklı senaryolar tespit edilip analiz edilecek. Ayrıca, emniyet şeridine yanaşma, gece koşullarında sürüş, kötü hava koşullarına uyum sağlama ve acil durum manevraları gibi yeni davranış setlerinin her aşamada geliştirilmesi de hedeflenecek.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331