Göç yolculuğundaki telli turnalar Kastamonu’da görüntülendi

Göç yolculuğundaki telli turnalar Kastamonu’da görüntülendi

Yayın: 18.03.2024 10:31
Paylaş:
A+ A-

Kastamonu‘nun Karadeniz sahilindeki ilçesi Abana üzerinden göç yolculuğunu sürdüren 36 telli turna, Ezine Çayı’nda görüntülendi.
İlçede, Çayırcık Mahallesi’ndeki otluk alanda ve Ezine Çayı’nda görülen telli turnalar, beslenirken ve dinlenirken doğa fotoğrafçısı Mehmet Şenol tarafından kayda alındı.
Şenol, AA muhabirine, kuş cenneti olarak değerlendirdikleri Ezine bölgesinde telli turnaları ağırlamaktan büyük heyecan duyduklarını belirtti.
Telli turnaların neslinin tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğuna dikkati çeken Şenol, “Bu tür, bizim kuş cenneti olarak tabir ettiğimiz Ezine Çayı bölgesinde az da olsa her yıl kendilerini göstermektedir. Görmüş olduğunuz bu çay yatağında 4,5 saat dinlenen turna sürüsü, göç yolculuğunu sürdürmek üzere ilçemizden ayrıldı.” ifadelerini kullandı.
Şenol, Abana’da mola veren telli turnaların Ankara ve Samsun gibi yakın illerdeki kuş fotoğrafçılarının da ilgisini çektiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Fotoğrafları sosyal medyada paylaştıktan sonra çevre ve yakın illerdeki kuş fotoğrafçısı arkadaşlarımız bizimle iletişime geçti. Buraya gelmek istediler ancak tür ilçemizden ayrıldığı için gelemediler. Ümit ediyoruz ki yakın zamanda telli turnalar tekrar Abana’yı ziyaret gelecekler. Süreci tüm doğa fotoğrafçıları olarak heyecanla takip ediyoruz.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları protesto edildi

Yayın: 11.05.2024 18:00
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları nedeniyle protesto yürüyüşü yapıldı.

Yenişehir Camisi önünde bir araya gelen Karabük Filistin’e Destek Platformu temsilcileri, ellerinde pankart ve dövizlerle Kemal Güneş Caddesi’ne kadar yürüdü.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Karabük Filistin’e Destek Platformu adına basın açıklamasını yapan İHH İl Başkanı İbrahim Şentürk, Gazze’de katliam yaşandığını söyledi.

Aksa Tufanı’nın İsrail’in yenilmez denilen ordusunu ve istihbaratını yerle bir ettiğini belirten Şentürk, “Dünyanın bütün güçleri bir araya geldi ama bir avuç imanlı Kassam Tugaylarını yıkamadı. Gazze’deki direniş, imanın ne büyük bir güç olduğunu, batının bizlere sunduğu modern köleliğin karşısında sadece Allah’a kul olmanın ne büyük bir şeref olduğunu bizlere gösterdi.” dedi.

Şentürk, Karabük Filistin’e Destek Platformu olarak Gazze’de yapılan zulmü unutmamak ve unutturmamak adına toplandıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

Gazze’yi gündemimizden düşürmeyelim. Bu soykırıma tepkimizi yaptığımız eylemlerle gösterelim. Dualarımızda kardeşlerimizi unutmayalım. Elimizden ne geliyorsa yapalım. Eli kalem tutanlar bu davayı yazsınlar. Hitabeti güçlü olanlar bu davayı konuşsunlar. Herkes bir şey yapsın ama asla sessiz kalmayalım. Çünkü sessizlik bu davaya yapılmış en büyük haksızlıklardandır. Çünkü sessizlik Gazze’deki küçücük yavruların ölümüne de susmaktır.

Karabük Filistin’e Destek Platformu olarak buradan tekrar yüksek sesle ifade ediyoruz ki Mescid-i Aksa, Gazze ve tüm Filistin özgür oluncaya kadar mücadelemizi tüm gücümüzle sürdürmeye devam edeceğiz. Aksa Tufanı, İslam coğrafyasının özgürlük hikayesidir. Bu hikayenin bütün kahramanlarını buradan bir kez daha selamlıyoruz.”

Grup, yapılan duanın ardından dağıldı.

Yürüyüşe, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Durmuş Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt, Eskipazar Belediye Başkanı Serkan Civa ve vatandaşlar katıldı.

 

Haberin Videosu İçin TIKLAYINIZ..