İftarda Buluştular…

İftarda Buluştular…

Yayın: 16.06.2017 00:31
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediyesi Mahalle İftarları programının dün akşamki bölümünde Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’un ev sahipliğinde gerçekleşen iftar programında Belediye Eski Başkanları, Eski ve Yeni meclis Üyeleri ile Belediye Personeli bire araya geldi.

İlginin yoğun olduğu iftar yemeği öncesi misafirlerle ayrı ayrı ilgilenen Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, iftar sonrası yaptığı konuşmada, İftar programına teşrif eden herkese teşekkür ederken, “Rabbime bizleri bir kez daha iftar sofrasında buluşturduğu ve oruçlarımız tutmayı nasip ettiği için binlerce kez şükrediyorum” dedi.

Ramazan ayının özlenen bir ay olduğunu ifade eden Başkan Aksoy; “ Ramazan ayında bir araya gelmenin keyfi ayrı oluyor. Bu nedenle sizlere ayrıca teşekkür ediyorum. Değerli dostlar belediyecilik gönül işi, aşk işi. Şehre hizmet etme, bir eksiği giderme işi. Safranbolu’muz bu seviyelere gelmiş ise bunda Belediye Başkanlarımızın, Belediye Meclisi Üyelerimizin, personelimizin sayesinde oluyor. Yine farkındayız ki bizler çalışır isek şehir daha da gelişecek. Bizlerde bu gayret ile çalışıyoruz. Aynı geçmiş dönemlerdeki belediye başkanlarımızın çalıştıkları gibi. Bir de şu var unutulmamak: Görev yaptığı süre içerisinde 24 saate adeta 24 saat daha ekleyerek, büyük bir gayret ile çalışıp, görev süresi sona erdiğinde hatırlanmak, dile getirilmek en büyük mutluluktur diye tahmin ediyorum. Safranbolu’muza hizmet eden, gerçekten büyük özveri gösteren değerli Başkanım Mustafa Eren Beyefendi başta olmak üzere, burada bulunana Meclis üyelerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Bu gün Safranbolu Dünya Miras Listesine girdi ise Sayın Mustafa Eren beyin gayretleri olmuştur. Safranbolu’muza yılda 250 binin üzerinde turist geliyor ise, Belediye Meclisi Üyelerimizin zamanında aldıkları kararlar ve uygulamaları ile oluyordur. Ben bu vesile ile Safranbolu’muzun bu günlere gelmesinde, bu güzel iftar sofrasının hazırlanmasında emeği geçen herkese, bizleri yalnız bırakmayan Safranbolulu hemşerilerime bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Misak-ı Milli Demokrasi Meydanında ise Bursa’dan gelen Sema Ekibi yarım saat süren gösterileri sırasında büyük beğeni topladı.

Program sonunda ise ekip uzun süre alkışlandı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Elazığ’da 10 okul kütüphaneye, kütüphaneler de 30 bin kitaba kavuştu

Yayın: 30.04.2024 12:18
Paylaş:
A+ A-

Elazığ’da “Kütüphanesiz Okul Kalmasın Projesi” kapsamında Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının hibe desteği, meslek lisesi öğrencilerinin el emeği ile 10 okul kütüphaneye kavuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde başlatılan, Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle yürütülen proje çerçevesinde Elazığ’da kütüphane bulunmayan okullar için çalışma yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, 7’si merkez üssü Sivriceilçesi olan 24 Ocak 2020’deki depremde hasar gören okulların yerine inşa edilenler olmak üzere çeşitli nedenlerle kütüphanesi kullanılamaz hale gelen 10 okul tespit edildi.

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının 2 milyon liralık hibe desteğiyle 10 okula kazandırılan kütüphanelerin kitap rafları, dolap, okuma masası gibi mobilyalarını meslek lisesi öğrencileri hazırladı.

Rafları 30 bin kitapla doldurulan modern kütüphanelerde öğrenciler, hem kitap okuma hem de ders çalışma imkanı buluyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, AA muhabirine, kentte son iki yıldır kültürel içeriklerin ve faaliyetlerin artırılması, ana dil becerilerinin geliştirilmesi için çalışma yaptıklarını söyledi.

Bu çalışmaların yapılabilmesi için öğrencilere imkan sağlanması gerektiğini ifade eden Yiğit, “DAP Bölge Kalkınma İdaresi ile hazırladığımız proje kapsamında 2 milyon lira hibe destek aldık. Bu hibe destekle 10 eğitim kurumumuzda donanımı yüksek, kitap içerikleri zengin kütüphaneler oluşturduk. Projeyle 30 bin kitabı da ilimize kazandırmış olduk.” dedi.

“Özellikle kırsaldaki okullarımıza öncelik verdik”

“Özellikle kırsal yerleşim yerlerindeki okullarımıza öncelik verdik. Her yönüyle ilimizin eğitim kurumlarına, öğrencilerimize katma değer sağlayan güzel bir proje oldu.” diyen Yiğit, kütüphane sayısını artırmak niyetinde olduklarını belirtti.

Yiğit, bu çalışmaya meslek lisesi öğrencilerinin de katkı sunmasının büyük bir katma değer sağladığını dile getirerek, öğrencilerin kitaba erişimini sağlayan bu projeye katkılarından dolayı DAP Bölge Kalkınma İdaresine teşekkür etti.

“Aradığımız kitaba çok rahat ulaşabiliyoruz”

Öğrencilerden Beyza Karaman, okullarında kütüphanenin bu yıl açıldığını belirterek, kendilerine bu imkanın sunulmasından memnun olduklarını söyledi.

Lise son sınıfta okuduklarını, dershaneye gitme imkanı bulamayan öğrenciler için bu kütüphanelerin önemli olduğunu ifade eden Karaman, “Boş zamanlarımızda gelip kitap okuma, soru çözme imkanımız oluyor. Daha verimli zaman geçirmiş, daha fazla kitap okuyup kendimizi geliştirmiş oluyoruz.” diye konuştu.

Sude Nur Doğan ise kitaplarla donatılan kütüphanelerin hizmete sunulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, burada verimli zaman geçirdiklerini söyledi.

Doğan, “Aradığımız kitaba çok rahat ulaşabiliyoruz. Ödünç kitap alıp, geri getirebiliyoruz. Bizim için güzel bir çalışma ortamı oldu.” ifadelerini kullandı. (AA)