İftarda Buluştular…

İftarda Buluştular…

Yayın: 16.06.2017 00:31
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediyesi Mahalle İftarları programının dün akşamki bölümünde Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’un ev sahipliğinde gerçekleşen iftar programında Belediye Eski Başkanları, Eski ve Yeni meclis Üyeleri ile Belediye Personeli bire araya geldi.

İlginin yoğun olduğu iftar yemeği öncesi misafirlerle ayrı ayrı ilgilenen Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, iftar sonrası yaptığı konuşmada, İftar programına teşrif eden herkese teşekkür ederken, “Rabbime bizleri bir kez daha iftar sofrasında buluşturduğu ve oruçlarımız tutmayı nasip ettiği için binlerce kez şükrediyorum” dedi.

Ramazan ayının özlenen bir ay olduğunu ifade eden Başkan Aksoy; “ Ramazan ayında bir araya gelmenin keyfi ayrı oluyor. Bu nedenle sizlere ayrıca teşekkür ediyorum. Değerli dostlar belediyecilik gönül işi, aşk işi. Şehre hizmet etme, bir eksiği giderme işi. Safranbolu’muz bu seviyelere gelmiş ise bunda Belediye Başkanlarımızın, Belediye Meclisi Üyelerimizin, personelimizin sayesinde oluyor. Yine farkındayız ki bizler çalışır isek şehir daha da gelişecek. Bizlerde bu gayret ile çalışıyoruz. Aynı geçmiş dönemlerdeki belediye başkanlarımızın çalıştıkları gibi. Bir de şu var unutulmamak: Görev yaptığı süre içerisinde 24 saate adeta 24 saat daha ekleyerek, büyük bir gayret ile çalışıp, görev süresi sona erdiğinde hatırlanmak, dile getirilmek en büyük mutluluktur diye tahmin ediyorum. Safranbolu’muza hizmet eden, gerçekten büyük özveri gösteren değerli Başkanım Mustafa Eren Beyefendi başta olmak üzere, burada bulunana Meclis üyelerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Bu gün Safranbolu Dünya Miras Listesine girdi ise Sayın Mustafa Eren beyin gayretleri olmuştur. Safranbolu’muza yılda 250 binin üzerinde turist geliyor ise, Belediye Meclisi Üyelerimizin zamanında aldıkları kararlar ve uygulamaları ile oluyordur. Ben bu vesile ile Safranbolu’muzun bu günlere gelmesinde, bu güzel iftar sofrasının hazırlanmasında emeği geçen herkese, bizleri yalnız bırakmayan Safranbolulu hemşerilerime bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Misak-ı Milli Demokrasi Meydanında ise Bursa’dan gelen Sema Ekibi yarım saat süren gösterileri sırasında büyük beğeni topladı.

Program sonunda ise ekip uzun süre alkışlandı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Genel Başkan Değirmenci “ Geçim sıkıntısının gölgesinde 1 Mayıs kutlamak istemiyoruz”

Yayın: 30.04.2024 15:41
Paylaş:
A+ A-

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü, emekçiler olarak geçim sıkıntısının gölgesinde, hayat pahalılığı girdabında, düşük ücret çaresizliğinde kutlamak istemiyoruz. 1 Mayıs’ın gerçek bir bayram olabilmesi için alınteri ve emeğimizin karşılığını işverenlerin tam manasıyla vermesi şarttır. Bu nedenle 1 Mayıs’ta meydanlarda olduğu gibi, emekçiler olarak haklı talep ve beklentilerimizi tüm yıl boyunca haykırmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Genel Başkan Değirmenci, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yazılı bir basın açıklaması yaptı.

HAK-İŞ ve bağlı sendikalar olarak her yıl 1 Mayıs’ı Türkiye’nin belirlenen bir ilinde yapıldığını ve bu yıl İzmit-Kocaeli’de meydanlarda olacaklarını hatırlatan Değirmenci, “HAK-İŞ olarak bu yıl 1 Mayıs’ı coşkuyla, barış ve kardeşlik türküleriyle kutlayacağız. Filistinli işçilerle dayanışma duygularımızı da dile getireceğiz. Ülkemizdeki çalışma hayatı içerisinde emekçiler adına çözülmeyi bekleyen pek çok sorun, karşılamasını istediğimiz birçok talebimiz var. HAK-İŞ’in öncülüğünde sanayi şehri olan İzmit-Kocaeli’de başta işçiler olmak üzere tüm çalışanların taleplerini yüksek sesle dile getireceğiz. İşçi-emekçilerin sermaye sahipleri karşısından sahipsiz olmadığını göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

“HAKLI BEKLENTİLERİMİZİN KARŞILANMASINI İSTİYORUZ”

Ailesinin rızkını kazanan, fabrikasının bacasını tüttüren, ülkesinin kalkınıp, büyümesine alın ve akıl teri ile emekçilerin büyük bir katkı sunduğunu belirten Genel Başkan Değirmenci, “Emeğin ve emekçinin gür sesi HAK-İŞ ve Özçelik-İş olarak, meydanlardan; emekçilerin aileleriyle birlikte insan onuruna yakışır bir ücret alabilmesi talebimizi ifade edeceğiz. Vergi adaletsizliğine, maaşlardaki vergi dilimi uygulamasında emekçilerin maruz kaldığı haksızlığa dikkat çekeceğiz. İş kazası ve meslek hastalıklarının önüne geçecek uygulamaların hayata geçirilmesini isteyeceğiz. Tüm emekçilerin aldıkları ücretlerin enflasyon canavarına yenik düşmemesi için gerekli tedbirlerin devreye sokulmasını isteyeceğiz. Sendikalaşmanın önündeki engellerin kaldırılmasını, sendikal hak ve özgürlüklerin artırılması yönündeki haklı talebimizi haykıracağız. Bu ve buna benzer çalışma hayatı ve sendikal yaşam içerisindeki tüm sorunları bir kez daha dile getirip, çözüm önerileri sunarak, emekçiler adına hak arayışı içeren yapıcı 1 Mayıs kutlaması yapılmasını sağlayacağız.” dedi.