Team Novo Nordisk, 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’na katıldı

Team Novo Nordisk, 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’na katıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 30.04.2024 12:24
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Tamamı diyabetli sporculardan oluşan Novo Nordisk takımı, 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda yarıştı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, diyabet tedavisinde 100 yıllık inovasyon ve liderliğe sahip Danimarka merkezli global sağlık şirketi Novo Nordisk'in sponsoru olduğu takım, profesyonel bisiklet sporunun en prestijli yarışlarından biri olan ve dün sona eren Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'na katıldı.

Tamamı tip 1 diyabet ile yaşayan sporcuların yer aldığı dünyanın ilk profesyonel bisiklet takımı Novo Nordisk, 8 etaptan oluşan 1253 kilometrelik parkurda dünyanın en iyi bisikletçileri ile rekabet ederek, diyabet ile yaşayanlara ilham verdi.

Sosyal medyada en yüksek takipçili bisiklet takımlarından Novo Nordisk'in sporcuları, sosyal medya kanalları üzerinden dünya genelinde 8 milyon kişiye ulaşarak, hayallerine ulaşmak için diyabeti bir engel olarak görmeden yeteneklerinin peşinden azimle gitmenin mümkün olduğunu gösterdi. Sporcular, tüm dünyada hızla artış gösteren diyabet konusunda toplumu doğru şekilde bilgilendirip aktif ve sağlıklı bir yaşam tarzına teşvik etti.

Kurulduğu günden itibaren diyabet ile yaşayan bireylerin hayatlarını iyileştirme misyonuyla bu alanda öncü çalışmalar yürüten Novo Nordisk'in bisiklet takımına ithafen 2021 yarış sezonunda “Ride for Your Life” (Hayatın için Sür) adlı belgesel çekilmişti. Belgeselde, yarışçıların diyabet teşhislerinden başlayarak özel hayatları ve yarışların arka planında yaşananların yanı sıra kronik bir hastalıkla savaşırken hayallerine inanarak peşinden koşanların hikayesi anlatılıyor.

Farklı ülkelerdeki 20 sporcudan oluşan Team Novo Nordisk, 12 yıldır Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) ProSeries'de yarışan ProTeam olma özelliğini de taşıyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Opel, Frontera’nın dünya tanıtımı için İstanbul’u tercih etti

Anadolu Ajansı
Yayın: 21.05.2024 00:36
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Opel Üst Yöneticisi (CEO) Florian Huettl, Türkiye'nin Opel için çok önemli ve ana pazar olduğunu belirterek, “Sürekli büyümek, piyasaya yakın olmak ve pazarı desteklemeye devam etmek istiyoruz.” dedi.

Florian Huettl ve Opel Türkiye Genel Müdürü Yiğit Yantaç, tamamen elektrikli yeni Opel Frontera için İstanbul'da düzenlenen global tanıtım toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Frontera'nın dünya tanıtımı için İstanbul'u tercih etme kararlarının ticari veya jeopolitik olmadığını dile getiren Huettl, “Türkiye'ye kendini çok yakın hisseden bir marka Opel. Türkiye pazarında yıllardır faal. Biliyoruz ki Türkiye'deki müşterilerimiz, bizim yaptığımız ürünlere değer veriyor, Alman ürünlerini, tasarımımızı seviyorlar. Bizi, yaptığımız işi seviyorlar.” ifadelerini kullandı.

– “Türkiye'ye yatırım yaptık”

Son yıllarda yoğun şekilde Türkiye'ye yatırım yaptıklarını belirten Huettl, “Burada çok harika bir bayi ağı kurduk. Her zaman Türkiye'ye öncelik vermişizdir. Türkiye bizim en önemli üç pazarımızdan biri. Almanya ve İngiltere ile beraber. İşte bu yüzden ilk olarak burada tanıtımını yapmak istedik. Türkiye bizim çok önemli ve Türk tüketicilerine ürünlerimizi sunmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Opel'in elektrikli araç planları konusunda değişiklik olmadığını bildiren Huettl, Türkiye'deki elektrifikasyon sürecinin de tam bekledikleri gibi geliştiğini ve Opel ile ilgili en önemli kararlarda Türkiye'nin çok önemli bir rol oynadığını vurguladı.

– “Buradaki bayi ağımıza elektrikli araçlar için yatırım yaptık”

Florian Huettl, Türkiye'nin 2023'te Almanya ve İngiltere'den sonra Opel'in dünya çapındaki 3. pazarı olduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:

“Bence bu pazar için doğru yer. Biz bir önem sıralaması kovalamıyoruz. Önemli olan şu; Türkiye bizim için çok önemli bir pazar, bir ana pazar. Sürekli büyümek, piyasaya yakın olmak ve pazarı desteklemeye devam etmek istiyoruz ki herhangi bir gelişme olduğunda bunu hem takip edelim hem de Opel bu gelişmelere eşlik etsin. İşte bu yüzden zaten çok erken şekilde buradaki bayi ağımıza elektrikli araçlar için yatırım yaptık.”

– “İkinci elde, takasta da son 1 aylık dönemde pozitif gelişmeler var”

Opel Türkiye Genel Müdürü Yiğit Yantaç da Türkiye otomotiv pazarındaki gelişmelere değindi.

Otomotiv satışlarına ilişkin soru üzerine, pazarın, ilk 4 ayda 371 bin adet olduğunu aktaran Yantaç, “Sene sonu 1 milyon hedef dediğiniz noktada, geri kalan 8 ayda 630 bin araç satılması lazım. 4 aylık dönemde 371 bin ise özellikle yıl sonu pazarın ister istemez büyüdüğü bir dönemi de dikkate alacak olursak, bu hedefin erişilebilir olduğunu görüyoruz.” dedi.

Yantaç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Daha kolay bir matematik yapayım. Aya bölecek olsanız şu an kalan 8 ayda 70-80 bin bandında araç satıyor olması yeterli. Şu anki bizim öngörümüz özellikle yıl sonunda gerileyen enflasyonla, kurdaki gelişmelerle beraber faiz anlamında gelişmeler olmasını ve kredi imkanları sağlanmasını bekliyoruz.”

Marka olarak Opel'in şu anda faiz oranları artmış olsa da 200-300 bin lira tutarına kadar yüzde 1,99 ile 2,49 arası değişen kredi imkanı da sağladıklarını anlatan Yantaç, sözlerini, “Aslında ikinci elde, takasta da son 1 aylık dönemde pozitif gelişmeler var. Talebin olduğunu, ikinci el piyasasında satışların yükseldiğini görüyoruz. Bizim 2. elde sağladığımız kredi ve takas imkanları ile pozitif ayrıştığımızı da söyleyebiliriz.” diye tamamladı.