Okul Sporları Yıldızlar Tenis Türkiye Final müsabakaları Düzce’de tamamlandı

Okul Sporları Yıldızlar Tenis Türkiye Final müsabakaları Düzce’de tamamlandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 22.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

DÜZCE (AA) – Okul Sporları Yıldızlar Tenis Türkiye Final müsabakaları Düzce'de sona erdi.

Düzce Tenis Kulübü yerleşkesinde 17 Nisan'da başlayan müsabakalarda, 5 gün boyunca 28 ilden 40'ı kız toplam 80 sporcu ter döktü.

Final müsabakalarıyla sona eren turnuvada, çift erkekler kategorisinde Düzce Kasım Aktaş Ortaokulu adına yarışan ikiz kardeşler Eren ve Tuna Çavuş şampiyon oldu.

Çift kızlar kategorisinde ise İstanbul'daki bir özel okuldan katılan Serra Hasanbaşoğlu ve Doğa İlhan birinciliği elde etti.

Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı, dereceye giren takım ve sporculara kupa ve madalyaları ile kenti tanıtan hediyeler verdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Zekiye Çomaklı’nın Anadolu Oyaları sergisi Karabük’te sanatseverlerle buluşuyor

Yayın: 19.05.2024 15:09
Paylaş:
A+ A-

Erzurumlu yazar Zekiye Çomaklı kişisel koleksiyonu olan “Anadolu Oyaları’ adlı sergisi sanatseverlerle buluşuyor. Karabük Üniversitesi’nin “81 il kampüste buluşuyor” sloganıyla düzenleyeceği KBÜFEST 2024 etkinliği, 21-22 Mayıs günlerinde gerçekleştirilecek. Festivalin ilk gününde saat 13.30’da Zekiye Çomaklı’nın “Anadolu Oyaları” ve Cemil Belder Fotoğraf Sergisi ziyaretçilerle buluşacak. Sergi, Kamil Güleç Kütüphanesi’nde halkın katılımına açık olacak.

Zekiye Çomaklı’nın sergisinde, 100 yıllık oyaların hikayesinin de anlatıldığı, farklı oya motiflerinin farklı anlamlar içerdiği örnekler yer alıyor. Sergide, 100 yıllık oyaların hikayesi de anlatılıyor. “Anadolu Oyaları”nda, gelinin kaynanası ile arasının açık olduğunu anlatmak istediği “kaynana dili” oyası ve hamile gelinin “müjde oyası” gibi pek çok ilginç motifler yer alıyor. Ayrıca, sosyolojik mesajlar içeren oyalar da dikkat çekiyor.

Sergiye Karabüklüleri davet eden “Anadolu Oyaları” sergisinin Küratörü Dr. Öğr. Üyesi Sebahat Kılıç Bülbül, “Türkiye’mizin 81 ilinin tanıtımını tema edinen KBÜFEST 2024’ün çok özel bir konuğu var. Erzurum yöresel el sanatlarından iğne oyaları Somut Olmayan Kültür taşıyıcısı olarak Zekiye Çomaklı’ya ait 100 yıllık Oyalar koleksiyonu festival boyunca halkın beğenisine sunulacak. Sanatseverlerin kaçırmaması gereken bu özel sergi, Anadolu’nun kültürel zenginliğini ve oya geleneğini gözler önüne seriyor.” dedi. (Esra Oğuzkağan Özkan)