Vali Yavuz, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü Kutladı

Vali Yavuz, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü Kutladı

Yayın: 01.05.2024 12:35
Paylaş:
A+ A-

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, 1 Mayıs Emek ve dayanışma Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, emeğin önemine işaret ederek şu açıklamayı yaptı.

“İnsanlığın ortak değerlerinin en yücelerinden; emek, alın teri, helal kazanç ile üretim, yardımlaşma, birlik ve beraberliğin simgeleştiği 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun.

İşçilerimizin hakları için bir araya gelerek seslerini duyurdukları, birlikte mücadele ettikleri ve geleceğe umutla baktıkları bu anlamlı günü; işçilerimizin fedakârlıklarını ve özverilerini takdir etmek için bir fırsat günü olarak nitelendiriyoruz.

Her bir çekiç darbesini, maden ocaklarından atölyelere, fabrikalardan tarlalara kadar uzanan özveri öykülerini, ülkemizin kalkınma serüveninde gelecek nesillere ilham kaynağı olarak nitelendiriyoruz.

Alın teri kurumadan, emekçinin hakkının verilmesi ilkesiyle, yüzyıllardır süregelen emeğe olan saygı ve hassasiyetimizi koruyarak; toplumsal huzur ve refahımız için birlik ve beraberlik içerisinde çalışıyoruz.

Kadim Milletimizin, “Yememiştir hiç kimse, elinin emeğinden daha hayırlısını.” inancıyla; toplumumuzun her kesiminden emekçinin özverisi ve alın teriyle kazandığı, bütün başarıları gururla selamlıyoruz.

Bu anlamlı günü kutlarken; ülkemizin ilk ağır sanayi hamlesi olan KARDEMİR’in, “Emeğin Başkenti” olarak nitelendirilen şehrimizde kurulmuş olmasının haklı gururunu yaşıyoruz.

Emekleriyle hayatımıza değer katan tüm işçilerimizin, hak ettiği saygı ve sevgiyi görmesini diliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; toplumun hassas dokusundaki en güçlü iplikleri oluşturan ve ülkemizin Türkiye Yüzyılı Vizyonu inşasında, sahip olduğumuz en sağlam omuzları olan tüm işçi ve emekçi kardeşlerimin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor; kendilerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kaptan Demir Çelik CEO’su Murat Orhan, “Faydalı olamıyorsanız istifanızı verin”

Yayın: 03.06.2024 16:52
Paylaş:
A+ A-

Kaptan Demir Çelik CEO’su Murat Orhan, Kardemir Yönetim Kurulu için “Helal lokmanıza haram karıştırmayın” dedi.

Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Demir’in KARDÖKMAK’la ilgili bir yapım ihalesine şerh koymasıyla ilgili sert eleştirilerde bulunan CEO Murat Orhan, Kardemir ile ilgili 2009 yılından itibaren başlayan hukuki sürecin ardından sert tepkilerini Gazetemize açıkladı. Kardemir’in Mali Genel Kurulu’nda serzenişte bulunan Kaptan D.Ç. CEO’su Orhan: “Kardemir yönetimi üç ailenin elinde iken, yönetemediklerini o zamanlar söyledik. Hem medyaya hem de adli mercilere bu konuyu taşıdık. Bugüne kadar kazandığımız 10-12 dava var. Bu konu o dönemde Başbakan olan şu an Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a kadar iletildi. O dönemde biz burası kar etmiyor, karlar başkalarının cebine giriyor, dedik. Karabük’e bakış açısı önemliydi. Buraya dört bağımsız yönetim kurulu üyesi gönderildi. Onların yönetiminden sonra herkesin şaşırdığı bir noktaya gelindi. 11 yönetimin 9’u hükümet tarafından gönderildi. Bunun adına hükümet el koydu, gizli kayyum geldi gibi cümleler sarf edildi ama gerçek öyle değildi. Gönderilenleri hissedarlar seçmişti. Yolbulan ve Güleç Ailelerinden birer kişi de yönetimdeydi. Bu olay kamuoyunda değişik bir boyuta girdi. Bu konuya şimdilik girmeyelim, ilerleyen günlerde elbette konuşabiliriz. Kardemir, Alpaslan Bayraktar yönetimiyle 4,5-5 milyar karlara çıktı. Bu Murat Orhan’ı haklı çıkarmıştı. Geçmişte verdiğimiz mücadelelerin kanıtı oldu. Demek ki burası doğru yönetilirse Kardemir kar ediyordu. Bakan olmasıyla Sayın Bayraktar’ın neticesinde Prof. Dr. İsmail Demir yönetimine geçildi. 10’u hükümetten biri Güleç Ailesinden olmak üzere yeni yönetim belirlendi. Biz Karabük’ün gözbebeği olan Kardemir’de özellikle genel kurullarda konuşma yeridir. Genel kurulda Karabük Ticaret ve Sanayi Odası, MÜSİAD, Haddeciler Derneği, Esnaf Odaları ve Emekliler Derneği orda yoktu. 30 lira birer lot alın. Milyon lotta konuşuyor, 1 lotto konuşuyor. Karabük ve Kardemir ile köprü olması gereken odalardır, burada onlar yok. Kent Konseyi diye bir şey vardı, o da yok. Karabük Belediye Başkanı da yoktu. Sorun Karabük ise ve Kardemir bu kentin sınırlarında ise bu toplantıya gelmelisin. Biz bütünüz, ayrışamayız. Karabük’te Üniversite Rektörümüzünde orda olması gerekiyor. Kardemir’e bu odaların başkanları; dertlerini, sıkıntılarını anlatmak için genel kurul zamanlarını değerlendirmeleri beklenir. Toplantıda A,C,D bunları D’ye devrettiniz. Bunları ayrı ayrı olmasındansa, birleştiriniz. Tek hisseye düşürülebilir. Bunların içinden nasıl çıkacağımız konusunda Sayın İsmail Bey’den beklentilerimiz olduğu gerçektir. Bizler bu yönetime “helal lokmanıza haram karıştırmayın, faydalı olamıyorsanız istifanızı verin” diyoruz. Genel Müdürümüz Sayın Dursun Bey, “Ben buraya nerden geldim” ifadelerinin olması bana göre çok yanlış, burada marka bir değerde genel müdür oluyorsunuz artık yönetimde doğru tercihler olmalı ve ben bu konuyu gerçekten eleştiriyorum.” ifadelerinde bulundu.

Kaptan Demir Çelik CEO’su Murat Orhan, Kardemir’de birleşmenin olması gerektiğini vurguladı.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ..