Müftü Bektaş’tan Kadir Gecesi Açıklaması

Müftü Bektaş’tan Kadir Gecesi Açıklaması

Yayın: 21.06.2017 00:14
Paylaş:
A+ A-

Karabük müftüsü Halil Bektaş bu gece idrak edeceğimiz Kadir gecesi ile ilgili bir açıklama yaptı.

Müftü Bektaş günün önemine dair yaptığı değerlendirmede,”21 Temmuz Çarşamba gününü Perşembe’ye bağlayan gece Kadir gecesini idrak edeceğiz. Allah’u Teala bazı zamanları fazilet ve bereket yönüyle diğer zamanlara üstün kılmıştır. Bu faziletli zamanların başında Kadir gecesi gelmektedir. Kadir gecesi Ramazan’ın son on günü içerisindedir. Bazı hadislerde ise bu gecenin Ramazan’ın 27. Gecesi olduğu rivayet edilmektedir. Kuran-ı Kerim’de Kadir gecesiyle ilgili özel bir süre bulunmaktadır. Kadir gecesi bin aydan hayırlı bir gecedir. Kuran bu güce Hz. Peygamber’e indirilmeye başlamıştır. Bu gece meleklerin yeryüzünü doldurup müminlere dua ettiği rahmet ve esenlik gecesidir.

Bu geceyi; günahlarımızdan tövbe ederek, namaz kılarak, Kuran okuyarak, nefis muhasebesi yaparak ve dua ederek ihya etmeliyiz. İslam dünyası olarak sıkıntılı zamanlar geçirdiğimiz bu günlerde çokça dua etmeli, Allah’tan yardım dilemeliyiz.

Hz. Peygamber (SAV) Kadir gecesinde; “Ey Allah’ım! Sen çok affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet” diye dua edilmesini tavsiye etmiştir. Kadir gecesinin faziletiyle ilgili olarak ise; “Her kim inanarak ve mükafatını Allah’tan umarak Kadir gecesini ihya ederse onun geçmiş günahları bağışlanır” buyurmuştur.

Kadir gecesi büyün camilerimizde programlar icra edilecek ve merkezi camilerimiz ibadet etmek isteyenler için sabah namazına kadar açık olacaktır.

Bu vesile ile ülkemizin ve bütün İslam Aleminin Kadir gecesini tebrik eder, bin aydan daha hayırlı olan bu gecede yapacağımız dua ve ibadetlerimizin kabulünü yüce Allah’tan niyaz ederim”dedi.

Yorumlar

  1. karabük düşmanı

    SAYIN MÜFTÜ BEY HABERİNİZ OLSUN DİYANET İŞLERİ BAŞKANIMIZIN ÜZERİNE BASA BASA ÇOCUK SESİNDEN RAHATSIZ OLAN VARSA NAMAZINI EVİNDE KILSIN AÇIKLAMASINA RAĞMEN İNADINA YAPIYORMUŞ GİBİ KAPULLU MERKEZ CAMİİNDE İMAM EFENDİ ÇOCUKLARI KONUŞUYORSUNUZ DİYE SERT BİR ŞEKİLDE UYARIYORMUŞ.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da uyuşturucu suçundan 12 yıl 7 ay hapis cezası bulunan firari yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 02.05.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un İlkadım ilçesinde,12 yıl 7 ay hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, uyuşturucuyla mücadele kapsamında çalışma yürütüldü.

Ekipler, “uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçundan aranan ve aynı suçtan hakkında 12 yıl 7 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan N.Y.A'yı Kazım Karabekir Mahallesi’nde yakaladı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından hükümlü, cezaevine teslim edildi.