Esra Oğuzkağan Özkan tarafından
06 Mayıs, 2024 15:42 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 06.09.2024 16:24
A+ A-

Safranbolu Turizmi, Geleneksel Eğlence Anlayışına Modern Bir Dokunuş Yapıyor

Safranbolu Aslanlar Mevkiide yeni açılan bir eğlence mekanında düzenlenen yemekli, eğlence programları ilgi görmeye başladı. Yerli ve yabancı turistlerin eğlenmek amacıyla tercih ettiği yeni açılan restoranın, Safranbolu'da farklı bir çizgiye sahip olduğu görüldü. Tarihi Çarşı'daki eğlence mekanlarından daha modern tasarımlarla ayrılan Köyiçi ve Aslanlar'daki geniş bahçelere sahip konak otelleri, turistlere yenilik ve farklılık sunmaya devam ediyor. blankGeçtiğimiz hafta sonu eğlence mekanında daha çok kadınların yoğun ilgisiyle karşılanan dansözler, danslarıyla göz doldurdu. Hazar Ergüçlü'nün canlandırdığı Dilber karakterinin, Safranbolu'da da eğlence anlayışına farklı bir soluk getirdiği görüldü. Türkiye'nin konuştuğu "İnci Taneleri" adlı dizinin başrol karakterlerinden biri olan Dilber'in dansıyla ve göz alıcı kıyafetleriyle dikkatleri üzerine çektiği gibi, Safranbolu'daki restoranın konukları arasındaki o tatlı rekabetlerin enerjisi, dansözlerle birlikte ritmini arttırdı. Turizm kenti Safranbolu'nun eğlence gecelerini renklendiren dansözler, kentteki geleneksel eğlence anlayışını bir adım ileri taşıdı. Dansözlerin yanı sıra modern ve çağdaş bir tarzı benimseyen mekanın tasarımı, canlı müzikleri ve yemek menüsü; yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi gördü. Yeni nesil meyhane, bar ve sıra gecelerinde kentin yetersiz kaldığını, turistlerin artık eğlence anlayışlarının farklılaştığını da gözler önüne serdi. Safranbolu'da Kaliteli Eğlence Mekanlarının Azlığı Safranbolu 45 yıldır kültür ve turizm kenti olarak dünyaya kapılarını açıyor. Türkiye'nin turizm rotasında yer alan diğer kentlerde görülen eğlence mekanlarının kalitesi arttıkça, Safranbolu'da özellikle Kovid-19 pandemisi sonrası yeni yeni kendine geldiği görülüyor. Safranbolu'da konaklama yapmayan günübirlikçi turistlerin eğlence mekanları azlığı sebebiyle başka kentlere gittikleri ifade ediliyor. Geleneksel Türk Geceleri Dilber Dansı ile Buluştu Safranbolu'da eğlencenin ritmini arttıran bu kez Dilber dansı oldu. Dansözler, izleyicileri oynamaya davet ederek, birlikte oynadı. Eğlenerek, keyifli bir gece geçiren turistler, dansözlerin enerjisiyle hiç oturmadılar. Yerli ve yabancı turistler, Türkiye'de bir çok Türk gecesine katıldıklarını, dansözlerin bu tür eğlencelere renk kattıklarını belirttiler.  Safranbolu'da modern bir mekanda, geleneksel eğlenceyle bir araya gelen vatandaşlar, yemekli, danslı, sazlı, sözlü ve dansözlü unutulmaz bir gece yaşadıklarını ifade ettiler. Dilber'in gösterisinin, hem Safranbolu'da hem de Türkiye'deki tüm eğlence mekanlarına canlılık kazandırdığı konuşulmaya devam edilirken, kadınlar arasında başlayan dans etme yarışı pek geçmeyeceğe benziyor. Geleneksel eğlence anlayışına modern bir dokunuş yaparak, gece hayatının renklerini birleştiren dansözler, izleyicileri büyülemeye devam ediyor. Gelecek günlerde turistik eğlence mekanlarında dansöz sayısının artıp artmayacağı ve kadınların eğlencesinin nasıl şekilleneceği merak konusu olmaya devam ediyor.

Kısa Video İçin Tıklayınız..

blank
Emine Çelik tarafından
17 Nisan, 2025 15:43 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Vali Yavuz: “Turizm Gelirlerinde Karabük’te Söz Sahibi Olmalı”

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Karabük ve Batı Karadeniz’in sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel değerlerle sıradan bir coğrafya olmadığını vurguladı. Vali Yavuz, kentin turizm potansiyeline dikkat çekerek, bölgenin daha fazla tanıtılması ve turizm gelirlerinden hak ettiği payı alması gerektiğini belirtti

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, bölgenin eşsiz doğal ve kültürel zenginliklerine dikkat çekerek, Karabük’ün turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek için topyekün bir çabanın gerektiğini vurguladı. Vali Yavuz, özellikle UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu’nun, sadece Karabük’ün değil, Türkiye’nin de önemli bir değeri olduğunu ifade etti.

“HER ANLAMDA ZENGİN BİR COĞRAFYADAYIZ”

Safranbolu’nun tarihi dokusuyla öne çıktığını belirten Yavuz, “UNESCO Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu’muz, koruma altına alınması gereken mimarisi ve kültürel dokusuyla bizlere büyük bir miras sunuyor” dedi. Ancak Karabük’ün zenginliklerinin yalnızca Safranbolu ile sınırlı olmadığını dile getiren Vali Yavuz, Yenicede bulunan ve Avrupa’nın korunması gereken 100 sıcak noktasından biri olarak gösterilen blok ormanlarının da dünya çapında öneme sahip olduğunu belirtti.

DOĞA, TARİH VE KÜLTÜR İÇ İÇE

Yavuz, Ovacık ilçesindeki antik kral mezarlarından, Eflani’nin saklı kalmış göletlerine, Eskipazar’da gün yüzüne çıkarılan 5 bin 500 yıllık Hadrianapolis Antik Kenti’ne kadar pek çok tarihi ve doğal zenginliğin Karabük’te bulunduğunu ifade etti. “İster tarih, ister doğa, ister gastronomi, ister kültür, ister mimari. Her açıdan çok özel bir şehirde yaşıyoruz” diyen Vali, bu zenginlikleri tanıtmak ve değerlendirmek için el birliğiyle çalışmanın gerekliliğini vurguladı.

"TURİZMDEN DAHA FAZLA PAY ALMALIYIZ"

Vali Yavuz, Karabük’ün sahip olduğu bu değerlerin sadece tanıtımla değil, doğru yönetimle de kıymetlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. “Bu şehrin insanının turizmden daha yüksek paylar almasını sağlamamız lazım” diyen Yavuz, turizmin sadece ekonomik değil, sosyal ve kültürel gelişim açısından da büyük önem taşıdığını söyledi.

"BİRLİK VE BERABERLİKLE BAŞARACAĞIZ"

Vali Yavuz, Karabük halkına çağrıda bulunarak, bu güzelliklerin korunması ve geliştirilmesi konusunda herkesin sorumluluk alması gerektiğini belirtti. “İnşallah bunu başaracağımıza inanıyorum. O birlik ve beraberliği de sağladığımıza da inanıyorum. Önümüzdeki günler, bugünlerden daha iyi olacaktır" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.