VakıfBank’tan ilk çeyrekte 12 milyar 23 milyon lira net kar

Anadolu Ajansı
Yayın: 10.05.2024 20:36
A+ A-

İSTANBUL (AA) – VakıfBank'ın net karı, 2024'ün ilk çeyreğinde 12 milyar 23 milyon lira oldu.

Bankadan yapılan açıklamaya göre VakıfBank, bu yılın ilk çeyreğinde ulaştığı 15 milyar 588 milyon lira brüt karından 3 milyar 565 milyon lira vergi karşılığı ayırarak 12 milyar 23 milyon lira net kar elde etti. Banka, aktif büyüklükte 3 trilyon lira seviyesini aştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, ilk çeyrek sonuçlarının banka olarak güçlü konumlarını perçinlediğini belirtti.

Krediler yoluyla Türkiye ekonomisine finansal desteklerinin yıllık bazda yüzde 54 artarak 2,1 trilyon lirayı aştığını kaydeden Üstünsalih, “Aynı dönemde nakdi kredilerimiz yıllık yüzde 48 artışla 1,6 trilyon lira seviyesine ulaşırken aktif toplamımız ise yıllık yüzde 67 artışla ilk defa 3 trilyon lira seviyesini aştı.” açıklamasında bulundu.

Üstünsalih, sermaye oranlarını güçlü seviyelerde tutmak için attıkları adımlar kapsamında 550 milyon dolar tutarında, vadesiz ve 5'inci yıldan sonra erken itfa opsiyonuna sahip, tamamı yurt dışı yerleşik kurumsal yatırımcılar tarafından satın alınan Basel III uyumlu ilave ana sermaye ihracını başarıyla tamamladıklarını bildirdi.

Bu sayede hem ana sermaye hem de toplam sermaye oranlarında 100 baz puanlık artış sağladıklarını belirten Üstünsalih, “Söz konusu işlem, hem VakıfBank tarihindeki uluslararası piyasalarda gerçekleştirilen ilk ilave ana sermaye tahvil ihracı hem de Türkiye’deki kamu bankaları arasında piyasa işlemi olarak gerçekleştirilen ilk ihraç olma özelliğini taşıyor.” ifadesini kullandı.

VakıfBank'ın toplam mevduatlarının yıllık bazda yüzde 60 artış ile ilk defa 2 trilyon lira seviyesini geride bıraktığını vurgulayan Üstünsalih, şunları kaydetti:

“TL mevduatlarımız ise yıllık bazda yüzde 48 oranında artarak 1,2 trilyon lira seviyesine yükseldi. Tabana yaygın mevduat politikamız sayesinde bir önceki yıla göre yüzde 84 oranında artışla 844 milyar liraya ulaşan tasarruf mevduatı toplamının toplam mevduatlar içindeki payı, yüzde 37'den yüzde 42 seviyesine ulaştı. Önümüzdeki dönemde de tüm müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik özel ürünler geliştirmeye ve yenilikçi çözümler sunmaya devam edeceğiz.”

– “Türkiye'ye 3 milyar dolar taze kaynak getirdik”

Yurt dışından sağlanan fonlamaların Türkiye ve Türk bankacılık sektörü için önemine dikkati çeken Üstünsalih, “Başarıyla tamamladığımız ilave ana sermaye ihracıyla birlikte, sendikasyon kredisi hariç olmak üzere yılbaşından itibaren uluslararası piyasalardan çeşitli yapılar altında Türkiye'ye toplam 3 milyar dolar taze kaynak getirerek bu alandaki öncü konumumuzu koruduk.” değerlendirmesinde bulundu.

Uluslararası sermaye piyasalarındaki en aktif Türk bankalarından biri olduklarını belirten Üstünsalih, “Önümüzdeki dönemlerde de uluslararası sermaye piyasalarını yakından takip ederek farklı yapılar altında yeni fonlama işlemlerine imza atmaya devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.

Sürdürülebilirlik ve dijitalleşme alanındaki çalışmalarının da hız kesmeden devam ettiğini aktaran Üstünsalih, şu bilgileri paylaştı:

“Bankamız, dünya genelindeki en büyük çevresel raporlama platformu olan CDP'nin İklim Değişikliği Programı'nda Global A Listesi'ne girerek 'İklim Değişikliği' ve 'Su Güvenliği' raporlarındaki notunu 'Liderlik' seviyesine yükseltti. Dijital bankacılık alanında ise sunduğumuz ürün ve hizmetlerle de sektöre yön vermeye devam ediyoruz. Paydaşı olduğumuz ve Bankalararası Kart Merkezi ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliğiyle yürütülen 'Ödeme İste' Projesi'ni devreye alan ilk bankalardan biri olduk. VakıfBank Mobil ve internet bankacılığını kullanan bireysel ve ticari müşteriler, bu yeni ürünle güvenli, hızlı ve kullanıcı dostu bir ödeme deneyimi yaşayacaklar.

Böylece farklı banka müşterileri hem kolay bir şekilde ödeme isteyebilecek hem de fatura ve kart harcamaları başta olmak üzere pek çok ödemeyi de paylaşabilecek.’”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Ford Trucks’ın “Seviye-4 Otoyol Pilotu” teknolojisine sahip kamyonunun test sürüşü gerçekleştirildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 08.09.2024 00:52
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Ford Otosan'ın ağır ticari araç markası Ford Trucks, otonom sürüşe olanak sağlayacak Seviye-4 Otoyol Pilotu fonksiyonuna sahip kamyonunu test sürüşüne çıkardı.

Test sürüşüne Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun yanı sıra Ford Otosan Ford Trucks’tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emrah Duman, IC Altyapı Grubu Genel Müdürü Serhat Soğukpınar, ICA Yavuz Sultan Selim Köprüsü Genel Müdürü Alper Akar da katıldı.

Bakan Uraloğlu'nun gerçekleştirdiği test sürüşü Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS) ile donatılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü Kuzey Çevre Otoyolu'ndaki trafiğe kapalı alanda yapıldı.

Ford Trucks'tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emrah Duman, konuya ilişkin yaptığı açıklamada Ford Otosan olarak ağır ticari araç sektöründe dönüştürücü bir adımı atmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Yenilikçi teknolojiyi test etmelerinin yanı sıra Türkiye'nin mühendislik ve teknoloji alanında ne denli büyük başarılara imza atabileceğini gözler önüne serdiklerini vurgulayan Duman, “Yaklaşık dört yıldır üzerinde çalıştığımız Seviye-4 Otoyol Pilotu teknolojisi, bu hedeflere ulaşmak için geliştirdiğimiz en önemli projelerden biri. Otoyol taşımacılığında kullanılmak üzere geliştirdiğimiz bu teknoloji sayesinde, kamyonlarımızın taşımacılık faaliyetlerini tamamen otonom bir şekilde gerçekleştirebilmesini hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Duman, “Ford Otosan olarak, mobilite ekosisteminin geleceğini şekillendiren bu tür yenilikçi çözümlerle, sektöre öncülük etmeye devam ediyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

– Seviye-4 Otoyol Pilotu birçok davranışı gerçekleştiriyor

Bu arada şirketten verilen bilgiye göre, test sürüşünde, Ford Trucks'ın Türkiye'de geliştirdiği Seviye-4 Otoyol Pilotu teknolojisine sahip ilk kamyonu, lojistik merkezler arasındaki taşımacılık faaliyetlerini, güvenlik sürücüsünün gözetiminde otonom olarak gerçekleştirebilme potansiyelini kanıtladı.

Otoyol taşımacılığında kullanılmak üzere geliştirilen Seviye-4 Otoyol Pilotu, şerit takibi, öndeki araca göre hızı ve mesafeyi ayarlama, yan şeritleri kontrol edip gerektiğinde şerit değiştirme ve ardından tekrar şeridine dönme, dur-kalk manevraları gibi kritik sürüş davranışlarını başarıyla gerçekleştiriyor.

Seviye-4 Otoyol Pilotu, çekici üzerindeki ileri teknoloji ürünü sensörlerle çevresini algılıyor, hareketlerini planlıyor ve planlanan rota üzerinde aksiyonlarını gerçekleştiriyor. Fonksiyon, algılama, lokalizasyon, çevre modeli, karar verici, sürüş planlama ile kontrolcü gibi yazılım bloklarından oluşuyor.

Yeni nesil bu teknoloji, verimlilik, güvenlik ve sürdürülebilirlik açısından pek çok avantaj sunuyor. Lojistikte artan talebe bağlı maliyetleri düşürürken, araçların günlük kullanım süresini artırarak daha yüksek verimlilik sağlıyor. Ayrıca operasyonları optimize ederek, insan hatalarından kaynaklanan kazaları en aza indirmeyi ve yakıt tüketimini yüzde 10'lara varan oranda azaltmayı hedefliyor.

Ford Trucks, bu fonksiyon ile ağır ticari araç sürücüsü eksikliğinden kaynaklanan lojistik tedarik sorununa da çözüm getirmeyi amaçlıyor.

– Kamyon sürücüsünün günlük sürüşünün yüzde 90'ını karşılandı

Ford Otosan mühendisleri, geliştirdikleri yapay zeka ve robotik algoritmalarını bütüncül bir yazılım mimarisine entegre ettikten sonra Seviye-4 Otoyol Pilotu geliştirme faaliyetlerini simülasyon ortamında ve trafiğe kapalı otoyolda fiziksel araç üzerinde son bir yıldır test ederek gerekli doğrulamalarını tamamladı.

Bu noktada, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu İşletmecisi ICA'nın Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS) adını verdiği teknolojisinden de yararlanıldı. Seyahat sürelerinin azaltılması, trafik güvenliğinin arttırılması, mevcut yol kapasitelerinin optimum kullanımı, mobilitenin artırılması” gibi amaçlar doğrultusunda geliştirilen, “kullanıcı-araç-altyapı-merkez” arasında çok yönlü veri alışverişi ile izleme, ölçme, analiz ve kontrol içeren AUS sayesinde Ford Trucks'ın Seviye-4 Otoyol Pilotu trafiğe kapalı alanda tüm testleri başarıyla gerçekleştirdi.

Ford Trucks, geliştirme ve doğrulama çalışmaları sonucunda, bir kamyon sürücüsünün günlük sürüşünün yüzde 90'ını karşılayacak, normal sürüş koşullarında sürücü desteğine ihtiyaç duymadan kendi kendine yol alabilen bir araç teknolojisi geliştirdi.

Sonraki aşamada, Ford Trucks’ın Seviye-4 Otoyol Pilotu trafiğe açık otoyollarda güvenlik sürücüsü eşliğinde ilk deneme sürüşlerine başlayacak. Bu deneme sürüşleri ile farklı senaryolar tespit edilip analiz edilecek. Ayrıca, emniyet şeridine yanaşma, gece koşullarında sürüş, kötü hava koşullarına uyum sağlama ve acil durum manevraları gibi yeni davranış setlerinin her aşamada geliştirilmesi de hedeflenecek.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331