Anadolu Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2024 20:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-

BBP Genel Başkanı Destici, Samsun’da basın toplantısı düzenledi:

blank

SAMSUN (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Yeni bir anayasa yapılacaksa mutlaka ama mutlaka Meclis’ten 360 değil, 400 ile geçmiş olsa da milletin onayına gitmeli ve milletten geçer not almalıdır." dedi.

Destici, Samsun'da bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıkladığı tasarruf tedbirlerini desteklediklerini söyledi.

Tasarruf tedbirlerinin eksiksiz şekilde uygulanacağına yürekten inandıklarını vurgulayan Destici, "Büyük Birlik Partisi olarak zaten başından itibaren ‘tasarruf’ diyen, aşırılığı, israfı reddeden bir siyasi hareketiz. Bunun için tasarruf tedbirlerini destekliyoruz ve uygulanmasının da takipçisi olacağımızı da buradan ifade etmek istiyorum fakat eksik bulduğumuzu da ifade etmek istiyorum. Mesela siyasi partilere yapılan hazine yardımı niye kaldırılmadı? Eğer gerçek bir tasarruf yapacaksak siyasi partilerin her yıl ve özellikle seçim yıllarında ölçüsüz şekilde harcadığı seçim yardımı kaldırılsın." ifadesini kullandı.

Destici, Türkiye'nin gündeminde yeni anayasa meselesi bulunduğunu aktararak, şöyle devam etti:

"Kurulduğumuzdan beri Türkiye'nin mevcut darbe Anayasası'ndan kurtulması gerektiğini söyledim. Bazıları haklı olarak diyorlar ki, 'Bu Anayasa'da çok değişiklik oldu. Dolayısıyla bu Anayasa o Anayasa değil.' Evet, değişiklik oldu ama hala bu Anayasa o Anayasa. Neden? Anayasa'yı kim yaptı? Anayasa ne zaman yapıldı diye bakıyorsun, künyesinde ne çıkıyor? 1982 Anayasası. Peki kim yaptırmış? 1982 darbesini yaptıran cunta yaptırmış. Şöyle olsaydı belki ‘Darbe Anayasası’ demezdik. 1983'te seçimler yapılıp akabinde Anayasa yapılmış olsaydı belki o zaman derdik ki, ‘Bu Anayasayı siviller yaptı."

Yeni anayasa için hiçbir siyasi partinin bahane üretmemesi gerektiğini dile getiren Destici, şunları kaydetti:

"Neymiş, ‘önce mevcut Anayasa uygulansın da sonra yenisine bakarız' ya da 'Önce ekonomi düzeltilsin de sonra anayasaya bakarız'. Bunlar da doğru cümleler değil bize göre. Neden? O ayrı bu ayrı. Bazıları diyor ki, Meclis kendi arasında uzlaşsın, anlaşsın ve bu anayasayı yapsın. Yeni bir anayasa yapılacaksa mutlaka ama mutlaka Meclis'ten 360 değil, 400 ile geçmiş olsa da milletin onayına gitmeli ve milletten geçer not almalıdır. Milletin onaylamadığı bir anayasa bize göre yarı meşru olur, tam meşru olmaz. Eğer cidden bir demokratikleşmeden, sivilleşmeden, milli iradenin tam olarak Meclis'e ve yürütmeye yansımasından bahsedeceksek, o zaman esas değişiklik yapacağımız iki şey var. Birincisi Siyasi Partiler Yasası'nın demokratikleştirilmesi lazım. İkincisi Seçim Kanunu. Bu ikisini yapmadıktan sonra yeni, sivil, demokratik bir anayasadan bahsedilemez."

Destici, Samsun Valisi Orhan Tavlı'yı da makamında ziyaret etti.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
18 Nisan, 2025 03:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Yaralı sürücüye, kovalamaca sırasında peşinde olan polisler yardım etti

Bartın’da arabasını polisin üzerine süren ve "dur" ihtarına uymayan şoför ile polis grupları ortasında kovalamaca yaşandı. Yaklaşık 30 kilometre kaçmayı başaran şoför kaza yapınca yakalandı. Yaralanan şoförün yardımına ise peşindeki polisler yetişti.
Edinilen bilgiye nazaran Orduyeri Caddesi’nde "dur" ihtarına uymayan 74 AAN 037 plakalı Tofaş aracın şoförü E.Y. ile polis aracı ortasında kovalamaca başladı. Bir polisin üzerine aracı süren E.Y., Bartın-Amasra yoluna çıkarak kaçmaya devam etti. Yolda orta refüje çıkan aracın şoförü, kazaya karşın yoluna devam etti. Bartın-Kurucaşile istikametine yanlışsız süratle giden şoför ile polis ortasında yaklaşık 30 kilometre boyunca kovalamaca yaşandı. Şoför peşine taktığı polislere izini kaybettirirken, Bozköy mevkisinde ise araç virajı alamayarak yol kenarındaki su kanalına düştü.
Araçtan çıkarak kanalda sırtüstü yatan yaralı şoförün yardımına ise peşindeki polis grupları yetişti. Bölgede ikinci bir kaza yaşanmaması emeliyle, polis ve jandarma takımları tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı.
Otomobili için feryat etti
Yaralı halde yerde yatan şoför ise aracın halini görünce kendi acısını unutarak aracı için ağladı. Yaralı şoför, "Arabam bu hale gelmeyecekti. Babam bu arabayı bu halde görürse ne der? Babam beni boğar. Ben uygunum ağabey ancak bu otomobilin bu türlü kalmasını ben istemiyorum. Bu otomobil bu hale nasıl geldi? Bu arabayı kim bu hale getirdi? Ben mi getirdim arabayı bu hale? Anne, babam nerde? Kaza yaptım, ehliyetim de yok" diye bağırdı
Ehliyetsiz ve alkollü olduğu belirlendi
Araçta yapılan armada kabahat ögesine rastlanılmazken, 23 yaşındaki şoför E.Y.’nin 231 promil alkollü olduğu ve ehliyetinin bulunmadığı belirlendi. Yaralı şoför olay yerine gelen ambulansa alınarak birinci müdahalesi yapıldıktan sonra Bartın Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazada yaralanan ehliyetsiz ve alkollü şoför E.Y’nin babasının mahalle muhtarı olduğu ve aracı müsaadesiz aldığı öğrenildi.
Ailesi kayıp ilanı verdi
Kovalamacanın yaşandığı anlarda ise polisten kaçan E.Y.’yi ailesinin telefonla aradığı ve ulaşılamadığı ileri sürüldü. Çocuğuna ulaşamayan aile ise jandarma karakoluna müracaatta bulunarak kimlik bilgi ve eşkalini verdikleri çocukları E.Y’nin kayıp olduğunu söz etti.
Olayı hastane polisi fark etti
Hastane polisi, kayıp müracaatında bulunulan E.Y’nin yaralı olarak hastaneye getirilen yaralı olduğunu fark etti. Hastane polisinin telsiz anonsu ile durumu haber merkezine duyurması üzerine ise telefonla durum jandarmaya bildirildi.
Jandarma grupları tarafından da kayıp müracaatında bulunan aile bilgilendirilerek hastaneye yönlendirildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.