Anadolu Ajansı tarafından
22 Mayıs, 2024 04:24 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Yeni Nesil Acente Eğitim Programı’nın yeni grup eğitimi başlıyor

İSTANBUL (AA) - Türkiye Sigorta Birliği (TSB) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) sponsorluğunda "Yeni Nesil Acente Eğitim Programı"nın 11'inci grup eğitimleri 28 Mayıs'ta başlıyor.

TSB'den yapılan açıklamaya göre, sigortacılığa giriş konularından başlayarak, değişen ve gelişen müşteri taleplerine daha iyi çözümler sunulması, müşteri talep ve ihtiyaçlarını anlamada verinin kullanımının yanı sıra sigortacılık branşlarının ele alınacağı 11'inci gruba eğitimler, TSB'nin eğitim kurumu TSEV ile TOBB ETÜ tarafından verilecek.

Yeni Nesil Acente Eğitimleri'nde TSEV oto, hayat, sağlık, ferdi kaza gibi branş eğitimlere odaklanırken, TOBB ETÜ ise, "Sigortacılar İçin Pazarlama Yönetimi", "Modern Tüketici ve Karar Verme Süreçleri", "Müşteriyi Anlamak İçin Veri Yönetimi", "Sigorta Acenteleri İçin Finansal Kavramlar ve Konular", "Sigorta Acenteleri İçin Yeni Dünya", "Yeni Hedef Kitle" ve "Yeni Normallik", "Sigorta Acenteleri İçin Dijital Pazarlama" ve "Sosyal Medya Yönetimi" gibi başlıklarla kişisel gelişim ve yönetim eğitimleri gerçekleştiriyor.

2022'de başlayan programda toplam 273 kişinin katıldığı ilk üç grubun eğitimleri 2023'te tamamlanırken, 2023'te eğitimlerine başlayan yeni dört gruba ise toplamda 430 kişi katıldı. 2024'te başlayan üç grup halihazırda eğitimlerine devam ederken, 11'inci grup eğitimleri 28 Mayıs'ta başlayacak ve talebe istinaden planlamalar devam edecek.

- "Sigortacılık insana dokunan ve iletişimin en yoğun olduğu sektörlerin başında geliyor"

Açıklamada görüşlerine yer verilen TSB Başkanı Uğur Gülen, Türkiye genelinde yaklaşık 17 bin acente bulunduğunu, hızla değişen ve gelişen müşteri beklentilerinin yönetimi için meslek içi eğitimlerin çok önemli olduğuna dikkati çekerek, bu alanda birlik olarak sürdürülebilir adımlar atmaya özen gösterdiklerini vurguladı.

Gülen, "Sigortacılık insana dokunan ve iletişimin en yoğun olduğu sektörlerin başında geliyor. Sektörümüzün insana dokunan en önemli paydaşı durumundaki acentelerimizin mesleki donanıma sahip olmasını çok önemsiyoruz. TSB olarak bu yolda da eğitimi odağımıza alarak, paydaşlarımızın ve müşterilerimizin sigorta faaliyetlerinden en doğru ürün ve en iyi hizmetlerle yararlanması için güncel gelişmeleri takip etmelerine, yeni yaklaşımları uygulamalarına özen gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 17:42 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Endüstriyel robotlara kadın eli değdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2025 yılı teması olarak belirlenen "Kadın Girişimciliği ve Bayan İstihdamı" çerçevesinde, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) uyumunda yürütülen endüstriyel robot operatörlüğü eğitim programı Samsun’da başladı.
Samsun’da bayan istihdamını artırmak ve bayan girişimciliğini desteklemek hedefiyle Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı iş birliğiyle imzalanan "Kadın İstihdamı ve Kadın Girişimciliği İş Birliği Protokolü" kapsamındaki değerli faaliyetlerden biri olan Endüstriyel Robot Operatörlüğü Eğitim Programı; OKA, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu (MYO), Samsun Merkez Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (OSB), TMMOB Makine Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ortasında imzalanan alt protokol ile hayata geçiyor.
Program, bölgede otomasyonla dijitalleşen sanayilerde bayan istihdamını artırmayı ve bayanların bu alanlarda nitelikli iş gücü olarak yer almasını sağlamayı hedefliyor. Eğitim programı, 14 Nisan’da OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle’nin iştirakiyle başladı. Açılışta konuşan Genel Sekreter Mehlika Dicle, "Ajansımız öncülüğünde kamu, üniversite ve sanayi iş birliği modeliyle bölgemizin endüstriyel dijital dönüşümüne katkı sağlayacak insan kaynağını yetiştiriyoruz. Bilhassa bayanların sanayi ve yüksek teknoloji kesimlerinde daha fazla yer almasını önemsiyoruz" dedi.
Eğitimlere, Samsun’da yaşayan mühendislik yahut teknikerlik kısmı öğrencisi yahut mezunu 25 bayan katılıyor. Program kapsamında iştirakçilere teorik ve uygulamalı olmak üzere kapsamlı bir eğitim sunuluyor. Teorik eğitimler, OKA merkez hizmet binasında, Samsun Teknopark’taki bir yazılım firması tarafından veriliyor. Toplam 6 gün sürecek eğitimlerin devamında ise programlama, Robot Studio, Otomasyon Tahlilleri ve Robot Üretimi üzere ileri seviye uygulamalı eğitimler gerçekleştirilecek.
Eğitimin birinci gününde robot çalışma modları, panel ekranı kullanımı, eksen hareketleri, koordinat sistemleri, güvenlik tahlilleri üzere hususlar işlendi. İkinci gün ise OMÜ Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu’ndaki endüstriyel robot eğitim alanında uygulamalı dersler yapıldı. Kursiyerlerin teorik bilgilerini kullanma imkânı bulduğu uygulamalı eğitimlerde, pek çok dalda kullanılan endüstriyel robotların temel çalışma prensipleri ve robotun farklı eksenler üzerindeki hareket kabiliyeti ve denetimi ile ilgili bilgiler aktarılıyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.