Ak Yürüyüşlerin Startı Yenimahalle’de Verildi

Halil Kızılyer
Yayın: 30.05.2015 13:45
A+ A-

Yeni mahalle Salı Pazarı mevkiinden başlayan AK yürüyüşlere; AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar, Merkez İlçe Başkanı Muhammet Kaya, AK Parti Karabük milletvekili adayı Sedat Namal, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Yıldırım, İl ve Merkez İlçe teşkilatı ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Mahallelerde evlerinin balkon ve camlarına çıkan mahalle sakinleri Ak Parti Karabük milletvekili adayı Sedat Namal’a bayraklar ile el sallayarak, yürüyüşe katılanlar ise alkışlar eşliğinde destek verdi. Ak Yürüyüş’te Ak Parti Karabük milletvekili adayı Sedat Namal; Namık Kemal Mahallesi mitinginde Mahalle sakinlerine hitaben yaptığı konuşmasında Karabük’ün AK Parti iktidarı döneminde şahlandığını, büyüdüğünü ve geliştiğini belirterek, “Yenimahalle benim doğup büyüdüğüm yerdir. Bunları gençlerimiz bilsin ki seçilecek milletvekilinin kendi içlerinden biri olduğunu görsünler. Gençlerimiz bilsin, bende bu sokaklarda büyüyen ve yetişen biriyim, bunun önemini bilsinler isterim” dedi.

NAMAL, “ESKİPAZAR İSMETPAŞA OSB İLE 3-4 BİN GENCİMİZ İŞ SAHİBİ OLACAK”

AK Parti Karabük milletvekili adayı Sedat Namal, Karabük’te birçok görevde yer aldığını ve TSO Başkan iken Eskipazar İsmetpaşa OSB ile ilgili çalışmalar adına girişimlerde bulunduğunu ifade ederek; “Ben birçok görev yaptım. En önemli üç görevim, 2004 yılında Karabük Belediye Başkan yardımcısıydım. Bu mahallenin sorunlarını çok iyi biliyordum. İstasyon tarafından geçilemiyordu. Bayan kardeşlerimiz, hacı amcalarımız, gençlerimiz o bölgeden geçemiyorlardı. İşte orada bulunan yerleri kapatan bu kardeşinizdir. TSO Başkanı iken Eskipazar İsmetpaşa OSB’ yi söyledik. Bunu niçin söylediğimizi belirtiyim. İşsiz kardeşlerimiz var. Bizim iş, aş bekleyen bacılarımız, ağabeylerimiz, kardeşlerimiz var. İşte sanayileşme ve işsizliği önleme adına bu projeyi geliştirdik. Cenabı Allah sizlerin destekleri ve duaları ile bizlere 8 Haziran’da milletvekilliğini nasip ettiğinde bu projemiz ile 3-4 bin gencimiz iş güç sahibi olacaktır. Biz bunları konuştuk ve gerisini de getiriyoruz. Eskipazar İsmetpaşa Endüstri Bölgesi’ne Güney Kore’den otomotiv devleri geliyor” dedi.

NAMAL, “AK PARTİ DIŞINDDAKİLERİN HEPSİ AYNI ÇUVALIN İÇİNE GİRDİLER”

7 Haziran genel seçimlerinde AK Parti’nin iktidara gelmemesi için diğer partilerin birlik içerisine girdiklerini ve bu amaç için diğer partilerin ellerinden geleni yaptığını kaydeden Namal, konuşmasına şöyle devam etti; “AK Parti şimdiye kadar ne yapmış diyorlar. Hastaneler, yollar yaptık. Doğuda dağlarda teröristler geçit vermezken biz Hakkâri Yüksekova’ya havaalanı yaptık. Kiralık tanklar ile dinimizi baskı altına almaya çalışırlarken, kuran kurslarını kapatmaya çalışırlarken şimdi milli tankımızı yaptık. Kendi mili silahımızı, uçağımızı yaptık. Bunları sizlere, vatanımıza hizmet etmek için yaptık. AK Parti’yi dağdaki teröristle mücadele etmiyor diye eleştiriyorlardı. Siz meydanlardan ip atmıyor muydunuz, şimdi ne oldu. MHP, CHP, HDP, Saadet, Büyük Birlik Partileri bütün hepsi ayın çuvala girdi. Tek hedefleri ülkede huzur, ülkede barış, ülkede kalkınma olmasın derdine düştüler. Bizim aziz halkımız bu oyunu bozacak ve 7 Haziran’da da bunların hepsi gidecektir. Bu partilerde, eskimiş başkanlarından bizim sayemizde kurtulacaktır. Biz dua ve destek ile milletimizin birliğini ve bütünlüğünü istiyoruz. Karabük halkı yapılanları takdir eder. Bizim yaptığımız hizmetlerde ortadadır. Bu seçim bütün seçimlerin anasıdır. Bu seçim hilal ile haçlının savaşı, İslam’ın geleceğinin savaşıdır. Ben bu önem ve ehemmiyeti belirterek seçimde kullanacağınız oyların hayırlar vesile olmasını temenni ederim. Bizleri desteklemeye devam edin. Allah yar ve yardımcımız olsun”

SAYLAR, “AK PARTİ MAZLUMLARIN SESİ OLMAYA DEVAM EDECEK”

AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, AK Parti’nin kendi başına sağ tarafta olduğunu diğer partilerinde sol tarafta yer aldığını belirterek; “Ben görüyorum ki Namık Kemal ve Atatürk Mahallesi kararını vermiş. Bu mahalle de doğmuş büyümüş milletvekili adayımızı 8 Haziran’da Ankara’ya göndermeye karar vermiş. Önümüzde bir seçim var ve AK Parti’nin karşısında olan gruplar var. Sağ tarafta AK Parti sol tarafta CHP ve aynı yerde Amerika’nın İslam ile ilgili Türkiye ile ilgili düşmanlık yapan ajanlar var. Hepsi aynı çuvalın içindeler. Biz şunu diyoruz Erbakan Hoca’nın kemiklerini sızlatıyorlar. Saadet Partisi, Muhsin Yazıcıoğlu’nun kemiklerini sızlatıyorlar, aynı çuvalın içine girdiler. Ben de milliyetçiyim bende bu bayrak için canımı veririm; ama 5 bin tane ülkücünün kemiklerini sızlatıyorlar. MHP’nin sesi çıkmıyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde HDP oy verilmesi anlamında hepsi birleşmiş ve barajı geçsin derdine düşmüşler, AK Parti az oy alsın derdine düştüler. Türkiye seçimde koalisyona gitsin amacını düşünüyorlar. Bu vesayet gruplarına biz müsaade etmeyeceğiz. AK Parti dünyadaki tüm mazlumların sesi olmaya devam edecek. Biz bu milletin hizmetkârıyız. 13 senede bu memlekete, Türkiye’nin her yerinde hizmet yaptık. Bu milletin ve ümmetin sesi olduk. 2002 yılından önceki Türkiye’nin halini biliyorsunuz. Yokluk, zulüm, ekonomik sıkıntı dönemlerini yaşattılar; ama şimdi bakın ülkemiz refah içerisinde ve bu ülkenin kasasında şunda 135 milyar dolar para var. AK Parti iktidarından önce kasada 1 milyar dolar para yoktu. Şimdi ülkemizin refah durumunu herkes görüyor. Biz inşallah ülkemize, milletimize, ümmetimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Bizleri desteklemeye devam edin. Allah’ın izniyle ülke olarak kalkınma da, büyüme de, gelişme de sizlerin destekleri ile devam edecek” diye konuştu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Ford Trucks’ın “Seviye-4 Otoyol Pilotu” teknolojisine sahip kamyonunun test sürüşü gerçekleştirildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 08.09.2024 00:52
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Ford Otosan'ın ağır ticari araç markası Ford Trucks, otonom sürüşe olanak sağlayacak Seviye-4 Otoyol Pilotu fonksiyonuna sahip kamyonunu test sürüşüne çıkardı.

Test sürüşüne Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun yanı sıra Ford Otosan Ford Trucks’tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emrah Duman, IC Altyapı Grubu Genel Müdürü Serhat Soğukpınar, ICA Yavuz Sultan Selim Köprüsü Genel Müdürü Alper Akar da katıldı.

Bakan Uraloğlu'nun gerçekleştirdiği test sürüşü Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS) ile donatılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü Kuzey Çevre Otoyolu'ndaki trafiğe kapalı alanda yapıldı.

Ford Trucks'tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emrah Duman, konuya ilişkin yaptığı açıklamada Ford Otosan olarak ağır ticari araç sektöründe dönüştürücü bir adımı atmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Yenilikçi teknolojiyi test etmelerinin yanı sıra Türkiye'nin mühendislik ve teknoloji alanında ne denli büyük başarılara imza atabileceğini gözler önüne serdiklerini vurgulayan Duman, “Yaklaşık dört yıldır üzerinde çalıştığımız Seviye-4 Otoyol Pilotu teknolojisi, bu hedeflere ulaşmak için geliştirdiğimiz en önemli projelerden biri. Otoyol taşımacılığında kullanılmak üzere geliştirdiğimiz bu teknoloji sayesinde, kamyonlarımızın taşımacılık faaliyetlerini tamamen otonom bir şekilde gerçekleştirebilmesini hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Duman, “Ford Otosan olarak, mobilite ekosisteminin geleceğini şekillendiren bu tür yenilikçi çözümlerle, sektöre öncülük etmeye devam ediyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

– Seviye-4 Otoyol Pilotu birçok davranışı gerçekleştiriyor

Bu arada şirketten verilen bilgiye göre, test sürüşünde, Ford Trucks'ın Türkiye'de geliştirdiği Seviye-4 Otoyol Pilotu teknolojisine sahip ilk kamyonu, lojistik merkezler arasındaki taşımacılık faaliyetlerini, güvenlik sürücüsünün gözetiminde otonom olarak gerçekleştirebilme potansiyelini kanıtladı.

Otoyol taşımacılığında kullanılmak üzere geliştirilen Seviye-4 Otoyol Pilotu, şerit takibi, öndeki araca göre hızı ve mesafeyi ayarlama, yan şeritleri kontrol edip gerektiğinde şerit değiştirme ve ardından tekrar şeridine dönme, dur-kalk manevraları gibi kritik sürüş davranışlarını başarıyla gerçekleştiriyor.

Seviye-4 Otoyol Pilotu, çekici üzerindeki ileri teknoloji ürünü sensörlerle çevresini algılıyor, hareketlerini planlıyor ve planlanan rota üzerinde aksiyonlarını gerçekleştiriyor. Fonksiyon, algılama, lokalizasyon, çevre modeli, karar verici, sürüş planlama ile kontrolcü gibi yazılım bloklarından oluşuyor.

Yeni nesil bu teknoloji, verimlilik, güvenlik ve sürdürülebilirlik açısından pek çok avantaj sunuyor. Lojistikte artan talebe bağlı maliyetleri düşürürken, araçların günlük kullanım süresini artırarak daha yüksek verimlilik sağlıyor. Ayrıca operasyonları optimize ederek, insan hatalarından kaynaklanan kazaları en aza indirmeyi ve yakıt tüketimini yüzde 10'lara varan oranda azaltmayı hedefliyor.

Ford Trucks, bu fonksiyon ile ağır ticari araç sürücüsü eksikliğinden kaynaklanan lojistik tedarik sorununa da çözüm getirmeyi amaçlıyor.

– Kamyon sürücüsünün günlük sürüşünün yüzde 90'ını karşılandı

Ford Otosan mühendisleri, geliştirdikleri yapay zeka ve robotik algoritmalarını bütüncül bir yazılım mimarisine entegre ettikten sonra Seviye-4 Otoyol Pilotu geliştirme faaliyetlerini simülasyon ortamında ve trafiğe kapalı otoyolda fiziksel araç üzerinde son bir yıldır test ederek gerekli doğrulamalarını tamamladı.

Bu noktada, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu İşletmecisi ICA'nın Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS) adını verdiği teknolojisinden de yararlanıldı. Seyahat sürelerinin azaltılması, trafik güvenliğinin arttırılması, mevcut yol kapasitelerinin optimum kullanımı, mobilitenin artırılması” gibi amaçlar doğrultusunda geliştirilen, “kullanıcı-araç-altyapı-merkez” arasında çok yönlü veri alışverişi ile izleme, ölçme, analiz ve kontrol içeren AUS sayesinde Ford Trucks'ın Seviye-4 Otoyol Pilotu trafiğe kapalı alanda tüm testleri başarıyla gerçekleştirdi.

Ford Trucks, geliştirme ve doğrulama çalışmaları sonucunda, bir kamyon sürücüsünün günlük sürüşünün yüzde 90'ını karşılayacak, normal sürüş koşullarında sürücü desteğine ihtiyaç duymadan kendi kendine yol alabilen bir araç teknolojisi geliştirdi.

Sonraki aşamada, Ford Trucks’ın Seviye-4 Otoyol Pilotu trafiğe açık otoyollarda güvenlik sürücüsü eşliğinde ilk deneme sürüşlerine başlayacak. Bu deneme sürüşleri ile farklı senaryolar tespit edilip analiz edilecek. Ayrıca, emniyet şeridine yanaşma, gece koşullarında sürüş, kötü hava koşullarına uyum sağlama ve acil durum manevraları gibi yeni davranış setlerinin her aşamada geliştirilmesi de hedeflenecek.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331