Bilgiçler Yapı’nın AKTİM Çarşı-Ofis Projesinin yüzde 40’ı satıldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 01.06.2024 04:45
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Bilgiçler Yapı'nın 2023 sonunda temelini attığı AKTİM Çarşı-Ofis projesinin yüzde 40'ının satışı gerçekleşti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da dönüşmeyi bekleyen ve eskimiş ticari ünitelerin yerini yeni nesil ticari projeler alıyor. Mevcut yapıların değişen iş ihtiyaçlarına uyum sağlamaması ve İstanbul'da yaklaşık 300 bine yakın dükkanın depreme dayanıksız olması gerçeği, yeni dükkan-ofis projelerine ilgiyi artırıyor.

Ekim 2023'te temelleri atılan ve yükselmeye devam eden AKTİM Çarşı-Ofis projesinde, satışların başlamasıyla beraber projenin yüzde 40'ının satışı gerçekleşirken, satış ofisinde de hareketlilik sürüyor.

130 milyon dolarlık yatırım bedeliyle hayata geçirilen proje, İstanbul Ticaret Mahallesi adında 202 ila 443 metrekare arasında değişen müstakil dükkanlardan oluşan cadde konseptine sahip.

95 bin metrekarelik alanda inşa edilen ve 338 bağımsız bölümü bulunan projede, ofis ve müstakil cadde mağazaları yer alıyor. Osmanlı mimarisi esintilerinin de bulunduğu tasarım, yatay mimari olarak planlandı.

Proje, 3 ana yolu birleştiren stratejik bir konumda bulunuyor. TEM, E-5 bağlantı yollarına yakınlığı ile lojistik açıdan avantaj sağlayan proje, işletmelerin tedarik zinciri yönetimi, dağıtım ağı ve müşterilere ulaşım konusunda kolaylık sağlıyor.

32 bin metrekarelik otoparka sahip projede, depolu dükkan sahipleri direkt otoparka ulaşabilecek ve sevkiyatlarını daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilecek.

– “Deprem konusu hep gündemde ve toplu ticaret alanlarında ciddi eksik var”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bilgiçler Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Emre Bilgiç, İstanbul'daki ticari ihtiyaçların farkında olduklarını kaydederek, “Biz 3 nesildir sanayicilikten gelen bir aileyiz. İstanbul'da üç kuşaktır ticaret yapmanın farkındalığıyla projelerimizi tasarlıyoruz. Özellikle İstanbul'da merkezde yer alan esnaflar, KOBİ'ler çok dağınık bir şekilde faaliyet gösteriyor. Deprem konusu hep gündemde ve toplu ticaret alanlarında ciddi eksik var. Ticaretin hızla işlemesi gerekiyor. AKTİM 1, AKTİM 2 ve AKTİM 3 projelerimizden sonra AKTİM Çarşı-Ofis ile İstanbul'un merkezinde esnafları mutlu edecek toplu ticaret alanları oluşturuyoruz.” ifadelerini kullandı.

İstanbul'un en büyük problemlerinden biri olan otopark problemini ortadan kaldırdıklarını belirten Bilgiç, dev bir kapalı otoparkla her dükkana özel, 3-4-5 araçlık özel park alanı da tanıdıklarını kaydetti.

Bilgiç, 2016'dan bu yana 7 milyar 100 milyon liralık gayrimenkul yatırımı yaptıklarını aktararak, “Bugüne kadar Göl İstanbul ve Minas Park projelerimizle 97 villa ve 72 konut projesinin teslim süreçlerini tamamladık. Son 7 yılda 75 bin metrekare konut, 141 bin metrekare ticari ünite hayata geçirdik. Grup olarak yatay mimariden vazgeçmemek kaydıyla, yeni arazi alımı arayışımız sürüyor. Konut ve ticari gayrimenkul yatırımına uygun Boğaz hattında, fırsat sunan yerler için 110 milyon dolarlık bir bütçe ayırdık.” değerlendirmesinde bulundu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Gümüşhane’de uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.09.2024 16:52
A+ A-

GÜMÜŞHANE (AA) – Gümüşhane'de uyuşturucu operasyonunda bir şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, otobüs terminalinde Y.E.Ç'nin üzerinde arama yaptı.

Bir miktar sentetik uyuşturucu ve uyuşturucu madde kullanma aparatı ele geçirilen şüpheli, gözaltına alındı.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331