Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu’nun Önceliklerini Çalıştay’da Dile Getirdi

Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 06.06.2024 16:04
A+ A-

Karabük 100. Yıl Kültür Merkezinde düzenlenen “Karabük Kent Vizyonu 2037” Çalıştayı’na Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Eflani Belediye Başkanı Hüsnü Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, İl Jandarma Komutanı İsmail Gökçek,  İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Çapraz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, dernek, oda, STK Başkanları ile davetliler katıldı.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, çalıştayda turizm sektöründeki kalifiye eleman sıkıntısına dikkat çekti. Başkan Elif Köse, üniversite aracılığıyla kısa süreli eğitimlerle nitelikli eleman problemine çözüm bulunabileceğini söyledi. Ayrıca iklim krizi ile mücadele için tarımın desteklenmesi ve bölgenin ihtiyacı olan gıdanın bölgede üretilmesi gerektiğini vurguladı. Safranbolu Belediye Başkanı Köse, turizm ilçesi Safranbolu’da da nitelikli personel sıkıntısı yaşandığını belirterek, işsizlik oranına rağmen kalifiye eleman bulunamadığını ifade etti. Köse, önlem alınması için kısa süreli eğitimler veren akademilerin kurulması gerektiğini söyledi. Ayrıca tarımın desteklenmesi ve boş arazilerin işlenerek bölgenin ihtiyacı olan gıdanın üretilmesi gerekliliğini vurguladı. Karbon ayak izine engel olmak için yerel dinamiklerin maksimum seviyede kullanılması gerektiğini dile getirdi.

3 Nisan 1937’den 2037 yılına kadar geçen 100 yıllık süreç ve yüzüncü yılında beklenen Karabük konulu toplantıda protokol üyeleri bilim, sanat, eğitim, çevre, kentleşme, dijital dünya, ulaşım gibi konularda düşünce ve önerilerini aktardı.

Başkan Elif Köse konuşmasında: “Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’na bu çalıştay için teşekkür ederim. Aslında hepimiz Karabük’ün sorunlarını biliyoruz. En büyük sorunlardan bir tanesi de kalifiye eleman problemi… Turizm ilçesi Safranbolu’muzda da nitelikli personelle ilgili ciddi sıkıntı var. Nitelikli personel istediğimizde bulamıyoruz ama işsizlik sayısına bakıldığında da ciddi oranda işsizimiz var. Bunun bir an önce giderilmesi için de kısa sürede eğitim veren akademilerin kurulması gerektiğini düşünüyorum. İklim krizi ve özellikle bizleri bekleyen gıda krizi ile mücadele etmek adına her kentin kendi dinamiklerini maksimum seviyede kullanması gerekir. Safranın en kalitelisinin yetiştiği Safranbolu’da toprağın verimsiz olmasından bahsedemeyeceğimiz gibi ilimizde de tarımın desteklenmesi ve boş arazilerin bir an önce işlenerek bölgenin ihtiyacı olan gıdanın bu bölgede maksimum seviyede üretilmesi gerekir. Bu aynı zamanda karbon ayak izine de engel olmaya olanak sağlayacaktır” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

TRABZON (AA) – Trabzon Büyükşehir Belediyesi, kültür sanat etkinlikleri kapsamında “Tospik'in Hikayesi” adlı çocuk oyununu sahneledi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kültür sanat sezonu ekim ayı takvimiyle sergi, konser, söyleşi ve tiyatro gibi birçok etkinlik sanatseverlerle buluşacak.

Bu kapsamda Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde sahnelenen “Tospik'in Hikayesi”ne çocuklar ve aileleri ilgi gösterdi.

Sevimli kaplumbağa Tospik'in ormanda arkadaşlarıyla yaşadığı maceraların anlatıldığı oyunda, çocukların öğretici mesajlarla anlamlı dersler çıkarmaları sağlandı.

Tiyatro gösterimleri, ay sonuna kadar her hafta cuma, cumartesi ve pazar günleri devam edecek.

Nöbetçi Eczaneler

Büşra Eczanesi
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi No:18/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-0777

Öztürk Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Alparslan Caddesi No:2/A Karabük

Telefon

(370) 415-5557

Safran Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Akter Sokak Devrim Sitesi C Blok No:6/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-8262

Eskipazar Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Cami Caddesi, No:16 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3737

Yeni Zümrüt Eczanesi
Adres

İsmetpaşa Mahallesi, Doruk Sokak, No:8/B Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4500

Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427