Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu’nun Önceliklerini Çalıştay’da Dile Getirdi

Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu’nun Önceliklerini Çalıştay’da Dile Getirdi

Yayın: 06.06.2024 16:04
Paylaş:
A+ A-

Karabük 100. Yıl Kültür Merkezinde düzenlenen “Karabük Kent Vizyonu 2037” Çalıştayı’na Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Eflani Belediye Başkanı Hüsnü Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, İl Jandarma Komutanı İsmail Gökçek,  İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Çapraz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, dernek, oda, STK Başkanları ile davetliler katıldı.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, çalıştayda turizm sektöründeki kalifiye eleman sıkıntısına dikkat çekti. Başkan Elif Köse, üniversite aracılığıyla kısa süreli eğitimlerle nitelikli eleman problemine çözüm bulunabileceğini söyledi. Ayrıca iklim krizi ile mücadele için tarımın desteklenmesi ve bölgenin ihtiyacı olan gıdanın bölgede üretilmesi gerektiğini vurguladı. Safranbolu Belediye Başkanı Köse, turizm ilçesi Safranbolu’da da nitelikli personel sıkıntısı yaşandığını belirterek, işsizlik oranına rağmen kalifiye eleman bulunamadığını ifade etti. Köse, önlem alınması için kısa süreli eğitimler veren akademilerin kurulması gerektiğini söyledi. Ayrıca tarımın desteklenmesi ve boş arazilerin işlenerek bölgenin ihtiyacı olan gıdanın üretilmesi gerekliliğini vurguladı. Karbon ayak izine engel olmak için yerel dinamiklerin maksimum seviyede kullanılması gerektiğini dile getirdi.

3 Nisan 1937’den 2037 yılına kadar geçen 100 yıllık süreç ve yüzüncü yılında beklenen Karabük konulu toplantıda protokol üyeleri bilim, sanat, eğitim, çevre, kentleşme, dijital dünya, ulaşım gibi konularda düşünce ve önerilerini aktardı.

Başkan Elif Köse konuşmasında: “Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’na bu çalıştay için teşekkür ederim. Aslında hepimiz Karabük’ün sorunlarını biliyoruz. En büyük sorunlardan bir tanesi de kalifiye eleman problemi… Turizm ilçesi Safranbolu’muzda da nitelikli personelle ilgili ciddi sıkıntı var. Nitelikli personel istediğimizde bulamıyoruz ama işsizlik sayısına bakıldığında da ciddi oranda işsizimiz var. Bunun bir an önce giderilmesi için de kısa sürede eğitim veren akademilerin kurulması gerektiğini düşünüyorum. İklim krizi ve özellikle bizleri bekleyen gıda krizi ile mücadele etmek adına her kentin kendi dinamiklerini maksimum seviyede kullanması gerekir. Safranın en kalitelisinin yetiştiği Safranbolu’da toprağın verimsiz olmasından bahsedemeyeceğimiz gibi ilimizde de tarımın desteklenmesi ve boş arazilerin bir an önce işlenerek bölgenin ihtiyacı olan gıdanın bu bölgede maksimum seviyede üretilmesi gerekir. Bu aynı zamanda karbon ayak izine de engel olmaya olanak sağlayacaktır” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

DEVA Partisi İl Başkanı Eliyazıcı “Emekliler bunları unutmayacak”

Yayın: 08.07.2024 13:31
Paylaş:
A+ A-

DEVA Partisi Karabük İl Başkanı Ramazan Eliyazıcı Emeklilerin Yaşadığı Ekonomik Sıkıntılara Dikkat Çekti.

Başkan Eliyazıcı, Yaptığı açıklamasında;

“Enflasyon yıllardır gerçek rakamlardan daha düşük açıklanıyor. Adeta gerçek enflasyon halkımızdan gizleniyor, üstü örtülüyor. Emekli, memur, dul ve yetimlerin, malullerin aylıkları TÜİK’in açıkladığı makyajlı enflasyon kadar arttırılıyor. TÜİK gerçek enflasyon yerine uydurma, düşük bir rakam açıklıyor. Ateşi düşüremeyen doktor, derece ile oynarmış derler. TÜİK’te rakamlarla oynuyor. Gerçek enflasyonla, halkın enflasyonuyla TÜİK’in açıkladığı enflasyon arasındaki fark kadar da emeklilerimizin refahı her sene düşüyor.

“EMEKLİLER BUNLARI UNUTMAYACAK!”

Emeklilerimizin şu anda refah kaybının en önemli sebebi kötü ekonomi yönetiminin yanında, TÜİK in üzerinde oynadığı istatistiki rakamlardır ve emekliyi, dulu, yetimi mağdur edenler, vebal altındadır. Hükümet adeta emeklinin sandıkta verdiği tepkiyi, gösterdiği sarı kartı cezalandırıyor. Kendisini enflasyona ezdirmeyecek şekilde bir maaş artışı bekleyen emekli, kendisine acı reçete yazanları, ek vergiler çıkaranları, kendisini yoksulluk çukuruna itenleri, aç açık bırakanları, ucuz kıyma, ekmek kuyruklarında bekletenleri, market market gezdirenleri, bayram ikramiyesini güncellemeyenleri, torununa karşı kendisini mahçup edenleri hiç bir zaman unutmayacak. Emekli keyfinden çalışıyormuş gibi, çalışana yok denilerek bayram da kendisine ikramiye ödenmediğini ve zorlu mücadelelerle hakkını aldığını, bu ikramiyeyi arttırmamak için çaba harcadığınızı da unutmuyor.

“EMEKLİYE MAAŞ ARTIŞI DERKEN AKARYAKITA, ELEKTRİĞE ANINDA ZAM”

2024’ü emekliler yılı ilan edip aynı yıl içinde emekliyle dalga geçer gibi politikalar üretenleri emekliler affetmeyecekler. Emekli borçla, harçla, açlıkla boğuşurken, köylü, işçi, esnaf, öğrenci, ev hanımı ayakta kalmaya uğraşıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı Makro Ekonomik verilerle gül bahçesini anlatıyor ama kim inanır size? Siz ayrı bir paralel evrende yaşıyorsunuz. Müjde verir gibi TÜİK rakamları ile emekli maaşı zam oranını açıklarken, asgari ücrette de hiç bir şekilde artış sağlamazken, anında akaryakıta, elektriğe zammı yapıştırdınız. Seçime giderken emekliyi, asgari ücretliyi enflasyona ezdirilmeyeceği ifade ediliyordu. Ne oldu? Amacınız vatandaşa hizmet mi ? Yoksa eziyet mi”

“MERAK ETMEYİN SESİNİZİ DUYAN VAR. BİZ BURADAYIZ”

Vatandaşımızın evinde, organize sanayi bölgelerinde, küçük sanayi sitelerinde, esnaf çarşılarında ciddi bir yangın var. Sadece küresel finans piyasalarıyla, baz puanlarla ilgilenen hükümet bu yangını hissetmiyor olabilir. Kulaklarını tıkamış ve bu yangını görmezden geliyor olabilir. Sesimizi duyan yok mu diye sesleniyorsunuz. Merak etmeyin sesinizi duyan var. Biz buradayız, DEVA partisi burada! Türkiye için buradayız. Ülkemiz ve halkımız için yaşanan sorunları ve çözümlerini sonuna kadar dile getireceğiz.” dedi.