Sinop Üniversitesi Senatosu İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını kınadı

Sinop Üniversitesi Senatosu İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını kınadı

Anadolu Ajansı
Yayın: 16.06.2024 12:15
Paylaş:
A+ A-

SİNOP (AA) – Sinop Üniversitesi Senatosu, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını kınayarak, uluslararası camiayı yaşanan vahşete tepki göstermeye davet etti.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in 8 aydır artarak devam eden saldırıları sonucunda 15 bini çocuk, 10 bini kadın olmak üzere 35 bini aşkın Filistinlinin hayatını kaybettiği vurgulandı.

İsrail'in Filistin'de uyguladığı vahşetin acil olarak durdurulması için uluslararası camiaya çağrıda bulunulan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“21. yüzyılda böylesine bir vahşetin dünyanın gözleri önünde gerçekleştirilmesinden insanlık adına utanç duyuyor, tüm vicdan sahiplerini bu dehşet karşısında sessiz kalmamaya, tepki göstermeye davet ediyor, soykırıma dönüşen bu vahşeti şiddetle kınıyoruz. İsrail'i derhal uluslararası anlaşmaları, kuralları ve insan haklarını dikkate almaya, katliamları bir an önce durdurmaya, ateşkes sürecini sağlamaya ve kalıcı çözümü hayata geçirmeye davet ediyoruz. Bugün Filistin'de yaşanan vahşet, güçlü bir devlet olmanın önemini bizlere tekrar hatırlatmıştır. Bu nedenle Sinop Üniversitesi olarak bilimin ve eğitimin gücüne inanarak tüm imkanlarımızla ülkemizin teknolojik, kültürel ve akademik gelişimi için seferber olduğumuzu vurguluyor, akademik özgürlüklere yönelik saldırıların etkisizleştirilmesi, çocukların güvende olduğu daha adil bir dünya tesisi ve Filistin'in bağımsızlığı için kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğimizi bir kez daha kamuoyuna bildiriyoruz.”

Açıklamada, dünya genelinde üniversitelerde İsrail'in soykırımına karşı gerçekleştirilen protesto ve yürüyüşlerin de desteklendiği aktarılarak, “Barış yanlısı gençlerin ve akademisyenlerin dünya barışına sahip çıkmada gösterdikleri kararlı duruşunu takdir ediyoruz.” denildi.

Açıklamada, “İsrail'in katliamına sessiz kalamayan, sadece vicdanının sesini dinleyen akademisyenlere ve öğrencilere yönelik akademik özgürlükleri yok sayan tavrı, şiddetle kınıyoruz. Diğer yandan bu kararlı duruş nedeniyle kürsüsünü kaybeden tüm bilim insanlarına ve eğitim hakkı ellerinden alınan öğrencilere, akademik dayanışmanın gereği olarak üniversitemizin kapılarının açık olduğunu belirtiyoruz.” değerlendirmesi yapıldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Süt Kardeşler” tiyatrosu Biletinial’da satışa çıktı

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.06.2024 16:52
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Süheyl-Behzat Uygur Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Süt Kardeşler” oyunu Biletinial'da satışa sunuldu.

Biletinial'dan yapılan açıklamaya göre, oyun, 10 Temmuz'da Antalya Açıkhava Tiyatrosu'nda, 11 Temmuz'da Alanya Açıkhava Tiyatrosu'nda, 12 Temmuz'da Denizli Açıkhava Tiyatrosu'nda, 22 Temmuz Muğla Telmessos Açıkhava Tiyatrosu'nda, 23 Temmuz Muğla Bodrum Kalesi ve 25 Temmuz'da ise İzmir Bostanlı Suat Taşer Salonu'nda tiyatroseverlerle buluşacak.

Süt Kardeşler oyununun biletleri, etkinlik biletleme platformu Biletinial'da satışa çıktı.

Bahriyeli iki askerin bilerek izin kağıtlarını değiştirmesi sonucu ortaya çıkan karışıklık, Bahriyeli Komutan Gazanfer sayesinde sonuca kavuşturuluyor.

Geleneksel Türk tiyatrosundan örnekler sunan oyun, sahne, dekor ve kostümleriyle izleyenleri 1950'li yıllara götürüyor. Yalan ve yanlışlıklarla başlayan oyun, geleneksel ile Batı tiyatrosunu birleştiriyor.

Oyuncu kadrosunda Behzat Uygur, Süheyl Uygur, Deniz Pulaş, Nurten İnan, Ömer Yılmaz, Hakan Eke, Mesut Yılmaz ve Lidya Ersemiz'in yer aldığı oyun müzikal unsurlar içeren, danslarıyla izleyicilere hareketli ve keyifli dakikalar yaşatacak “asabi-komedi” türünde.