realme GT 6 Serisi’ni global lansmanla duyurdu

Anadolu Ajansı
Yayın: 21.06.2024 04:07
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Akıllı telefon markası realme, merakla beklenen realme GT 6 Serisi'ni global lansman ile duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, GT Serisi, inovasyonda sınırları zorlayan, cesur ve iddialı bir geri dönüş yaparak premium akıllı telefon pazarında güçlü bir iz bırakmaya hazırlanıyor.

realme GT 6 Serisi, iki amiral gemisi rakibi model ile akıllı telefon performansının çıtasını yükseltiyor. Her model, güçlü Snapdragon işlemcilerle donatılıyor. Öncülüğü ele alan realme GT 6, 1 milyon 650 binin üzerinde benchmark skoruyla Qualcomm'un en yeni Snapdragon 8s Gen 3 işlemcisinden güç alıyor.

Bu sayede yıldırım hızıyla tepki verme, sorunsuz çoklu görev ve benzersiz oyun deneyimleri sunuyor. realme GT 6T ise, Snapdragon 7+ Gen 3 işlemciyle orta segmentte amiral gemisi deneyimini daha geniş kitlelere sunuyor. Bu yüksek performanslı işlemci sayesinde oyun tutkunları ve çoklu görev kullanıcıları için üstün performansa sahip olan modeller, kusursuz bir deneyim vadediyor.

realme GT 6 Serisi, 6 bin nit Ultra Parlak ekranıyla, doğrudan güneş ışığında bile mükemmel görüntüler sunuyor. Bu güçlü parlaklık, dış mekanda ekran görünürlüğünü ve oyun deneyimlerini bir üst seviyeye taşıyor.

Güç tasarruflu ekran, pil ömrünü en aza indirirken optimum performansı koruyor. HDR ve Pro-XDR teknolojileri, özellikle gerçekçi görüntüler arayan oyuncular için daha gerçekçi bir deneyim sunmak üzere renklerin ve parlaklık seviyelerinde geniş seçenekler sunarak görselleri daha da geliştiriyor. 10 bin 240 hassasiyet seviyesi ve adaptif parlaklık ile ekran, her türlü aydınlatma koşuluna sorunsuz bir şekilde uyum sağlıyor.

– Düşük ışıkta net fotoğraflar çekebiliyor

Fotoğraf tutkunları için gerçek bir devrim olan realme GT 6, Sony LYT-808 sensörü ile donatılmış 50 Megapiksel Süper OIS Ana kamerası sayesinde düşük ışıkta net fotoğraflar çekebiliyor. 4K Dolby Vision video kaydı ve oynatma özelliğiyle sinematik deneyimler sunan bu kamera hem ön hem de arka kamerada üstün performans sergiliyor.

50 Megapiksel telefoto kamera,yüksek çözünürlük, 2X ve 4X yakınlaştırma seçenekleriyle sokak fotoğrafları veya portre fotoğrafları çekerken oldukça kullanışlı. 32 Megapiksel ön kamerası ise detaylı özçekimler ve görüntülü aramalar için ideal. Kullanıcılar, Portre Modu, Gece Modu, HDR ve Yapay Zeka Güzelleştirme gibi özelliklerle fotoğraflarını daha da geliştirebilirler.

En yoğun kullanımda bile en yüksek performansı sağlamak için seride, gelişmiş bir soğutma sistemi yer alıyor ve bu sayede verimli ısı dağılımı ve sürdürülebilir performans garanti ediliyor. Bu sayede kullanıcılar, yüksek performans gerektiren oyunlar oynarken veya çoklu görevler gerçekleştirirken ısınma sorunu yaşamadan deneyimlerini sürdürebiliyorlar.

GT 6, Uzun ömürlü 5 bin 500 miliamper batarya günlük kullanımda uzun süre dayanıklılık sağlıyor. Üstelik, 120 watt SUPERVOOC hızlı şarj teknolojisi ile bataryayı sadece 10 dakikada yüzde 50 seviyesine kadar şarj edebiliyorsunuz. Bu özellik, hızlı ve pratik şarj imkanı sunarak günlük hayatın temposuna ayak uydurmanızı sağlıyor.

Estetik açıdan da dikkati çeken realme GT 6 Serisi, şık ayna cam arka kapak tasarımıyla hem göz alıcı bir görünüm sunuyor hem de dayanıklılığı ile uzun ömürlü kullanım vadediyor. Bu tasarım, 30'dan fazla rafine işlemden geçerek elde edilen çarpıcı aynalı cam arka yüzeyinde teknoloji ile zarafetin mükemmel uyumunu sergiliyor.

realme GT 6 Serisi'nin global lansmanı ile birlikte realme, NEXT AI Lab'ı da tanıttı. Yapay zeka teknolojilerinin yaygınlaşmasını ve kullanıcıların bu teknolojilerden maksimum fayda sağlamasını amaçlayan NEXT AI Lab, AI görüntüleme, verimlilik ve kişiselleştirme konularında yenilikçi projeler geliştiriyor. realme, bu girişimle, geleceğin teknolojilerini bugüne ulaştırarak teknoloji dünyasındaki iddiasını bir kez daha kanıtlıyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KBÜ Bütün Dünyada Ülkemizin ve Karabük’ün Değerlerini Bilimle Tanıtıyor

Haber Merkezi
Yayın: 28.09.2024 13:09
A+ A-

Karabük Üniversitesi ve Mahasarakham Üniversitesi arasında imzalanan akademik iş birliği protokolü çerçevesinde Mahasarakham Üniversitesine giden KBÜ’lü akademisyenler Türk mutfağının eşsiz tatlarından baklavayı Tayland’a tanıttı.

Karabük Üniversitesi ve Mahasarakham Üniversitesi arasında 2023’te imzalanan akademik iş birliği protokolü çerçevesinde Mahasarakham Üniversitesinde “Türk Mutfağı” dersi müfredata eklenerek öğrencilere Türk Mutfağı daha yakından tanıtılması amaçlanmıştı.

İmzalanan akademik iş birliği protokolü kapsamında Karabük Üniversitesini temsilen Mahasarakham Üniversitesine giden Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Özkan Süzer ve Turizm Rehberliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Umut Kadir Oğuz  Mahasarakham Üniversitesi Rektörü’nün de katılımıyla baklava yapımı üzerine workshop gerçekleştirdi. Ayrıca, alternatif diyabetik baklava denemeleri yapıldı ve katılımcılara tadımlar sunuldu.

Etkinlik süresince Türk mutfağının farklı lezzetleri tanıtılırken, Türk Kahvesi tadımları da eş zamanlı olarak yapıldı. Aynı zamanda iki üniversite arasında akademik işbirliklerinin gelişimine yönelik toplantılar düzenlendi ve gelecekte gastronomi alanında yeni projelerde iş birliği yapma kararı alındı.

Bu gastrodiplomasi etkinliği, kültürel bağların güçlendirilmesi ve Türk mutfağının uluslararası alanda tanıtılmasına önemli bir katkı sağladı.

“Türk Mutfağını Dünyaya Tanıtmaya Özen Gösteriyoruz”

Türk mutfağını dünya genelinde tanıtma misyonuyla hareket ettiklerini belirten Karabük Üniversitesi Safranbolu Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Özkan Süzer, “”Biz Türk mutfağını ve kültürünü dünyaya tanıtmaya büyük önem veriyoruz. Bu konuda oldukça heyecanlı ve duyarlıyız. Farklı ülkelerde çeşitli etkinlikler düzenlemeye özen gösteriyoruz. Şu an Tayland’ın Mahasarakham şehrindeyiz. Gaziantep’ten bir baklava firmasıyla iş birliği yaparak Mahasarakham Üniversitesi’nde baklava tanıtım etkinliği gerçekleştirdik. Gastrodiplomasi kapsamında baklavanın yanı sıra alternatif tatlandırıcılar kullanarak yeni baklava şerbetleri üzerinde denemeler yaptık ve bu çalışmaları bilimsel makaleye dönüştürmeyi planlıyoruz” dedi.

Süzer, etkinliklerin son derece olumlu geçtiğini ifade ederek, “Etkinliğimizin başarısından çok memnunuz. Katılımcılardan büyük oranda olumlu geri dönüşler aldık. Bu tür etkinlikler, Türk mutfağını uluslararası arenada tanıtmak adına önemli adımlar oluşturuyor” dedi.

Türk mutfağını küresel bir marka haline getirmek için çalıştıklarını ifade eden KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Karabük Üniversitesi olarak, Türk mutfağını dünya çapında tanıtmak ve gastronomi kültürümüzü uluslararası alanda daha geniş kitlelere ulaştırmak adına büyük bir sorumluluk taşıyoruz. Bu misyonu gerçekleştirmek için akademik işbirliklerimizi güçlendirmeye ve farklı kültürlerle ortak projeler geliştirmeye devam ediyoruz. Tayland’ın Mahasarakham Üniversitesi ile 2023 yılında imzaladığımız akademik işbirliği protokolü, bu hedef doğrultusunda atılmış önemli adımlardan biridir. Bugün bu işbirliğimizin somut bir örneğini, Türk mutfağının en kıymetli tatlarından biri olan baklavayı Tayland’a taşıyarak göstermekteyiz. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Özkan Süzer ve Turizm Rehberliği Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Umut Kadir Oğuz’un değerli katkılarıyla gerçekleştirilen bu gastrodiplomasi etkinliği, yalnızca Türk mutfağının tanıtılmasına değil, aynı zamanda akademik ve kültürel bağların güçlenmesine de katkı sağlamaktadır. Karabük Üniversitesi olarak, bu tür işbirliklerinin gastronomi eğitiminin ve Türk mutfağının küresel anlamda bir marka haline gelmesine vesile olacağına yürekten inanıyoruz. Önümüzdeki süreçte de bu tür projeleri desteklemeye ve yeni işbirliklerine imza atmaya devam edeceğiz” dedi. (Karabük Üniversitesi Bülteni)

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331