Anadolu Ajansı tarafından
26 Haziran, 2024 20:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Karmod, Suudi Arabistan’da prefabrik çelik villa projesi gerçekleştirdi

İSTANBUL (AA) - Karmod, Suudi Arabistan'ın Abha şehrinde prefabrik çelik villa projesini tamamladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Karmod, proje kapsamında 3 adet 2 katlı konut inşa edildi. Villa konutlardan 2 adedinin 370 metrekare, 1 adedinin de 354 metrekare büyüklüğe sahip. Prefabrik villa zemin katlar 3+1, üst katları ise 4+1 konut tipinde bölümlendirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karmod Dış Ticaret Müdürü Ziya Yanık, proje kapsamında hafif çelik yapı modeliyle üç adet villanın kullanıma hazır kurulumunun tamamlandığınını belirterek, villaların ülkede tercih gören mekan beklentilerine karşılık verdiğini aktardı.

Yanık , konutta ülkelerin beklentilerine özel tasarımlar geliştirdiklerine dikkati çekerek, "Suudi Arabistan'ın konut tercihinde geniş mekan talepleri öne çıkıyor, biz de bu projede ülke beklentilerine göre bir mekan tasarımı yaptık. Konut zeminini 185 metrekare olarak tasarladık. 2 katlı villada iç kullanım alanı 370 metrekareye ulaştı. Veranda gibi çıkıntılarla birlikte bu metrajın da üzerine çıkılmış oldu." ifadelerini kullandı.

Yurt dışı çelik ev projelerinde kullanılacağı bölgenin iklim şartlarını da göz önünde bulundurduklarını kaydeden Yanık, "Abha şehri Suudi Arabistan'da yüksek rakımıyla öne çıkıyor. Şehir 2 bin 270 rakımıyla ülkenin genelinin aksine ılıman ve yağışlı bir iklim özelliğine sahip. Çelik ev projesini hazırlarken, bu özellikleri göz önünde bulundurduk. Ayrıca müşteri talebi doğrultusunda iç duvar kalınlıklarımızı 10 santimetre olarak hazırladık." açıklamasında bulundu.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 17:42 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Endüstriyel robotlara kadın eli değdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2025 yılı teması olarak belirlenen "Kadın Girişimciliği ve Bayan İstihdamı" çerçevesinde, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) uyumunda yürütülen endüstriyel robot operatörlüğü eğitim programı Samsun’da başladı.
Samsun’da bayan istihdamını artırmak ve bayan girişimciliğini desteklemek hedefiyle Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı iş birliğiyle imzalanan "Kadın İstihdamı ve Kadın Girişimciliği İş Birliği Protokolü" kapsamındaki değerli faaliyetlerden biri olan Endüstriyel Robot Operatörlüğü Eğitim Programı; OKA, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu (MYO), Samsun Merkez Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (OSB), TMMOB Makine Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ortasında imzalanan alt protokol ile hayata geçiyor.
Program, bölgede otomasyonla dijitalleşen sanayilerde bayan istihdamını artırmayı ve bayanların bu alanlarda nitelikli iş gücü olarak yer almasını sağlamayı hedefliyor. Eğitim programı, 14 Nisan’da OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle’nin iştirakiyle başladı. Açılışta konuşan Genel Sekreter Mehlika Dicle, "Ajansımız öncülüğünde kamu, üniversite ve sanayi iş birliği modeliyle bölgemizin endüstriyel dijital dönüşümüne katkı sağlayacak insan kaynağını yetiştiriyoruz. Bilhassa bayanların sanayi ve yüksek teknoloji kesimlerinde daha fazla yer almasını önemsiyoruz" dedi.
Eğitimlere, Samsun’da yaşayan mühendislik yahut teknikerlik kısmı öğrencisi yahut mezunu 25 bayan katılıyor. Program kapsamında iştirakçilere teorik ve uygulamalı olmak üzere kapsamlı bir eğitim sunuluyor. Teorik eğitimler, OKA merkez hizmet binasında, Samsun Teknopark’taki bir yazılım firması tarafından veriliyor. Toplam 6 gün sürecek eğitimlerin devamında ise programlama, Robot Studio, Otomasyon Tahlilleri ve Robot Üretimi üzere ileri seviye uygulamalı eğitimler gerçekleştirilecek.
Eğitimin birinci gününde robot çalışma modları, panel ekranı kullanımı, eksen hareketleri, koordinat sistemleri, güvenlik tahlilleri üzere hususlar işlendi. İkinci gün ise OMÜ Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu’ndaki endüstriyel robot eğitim alanında uygulamalı dersler yapıldı. Kursiyerlerin teorik bilgilerini kullanma imkânı bulduğu uygulamalı eğitimlerde, pek çok dalda kullanılan endüstriyel robotların temel çalışma prensipleri ve robotun farklı eksenler üzerindeki hareket kabiliyeti ve denetimi ile ilgili bilgiler aktarılıyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.