GÜNCELLEME – Kastamonu’da silahla vurulan 2 kardeşten birinin ölümüyle ilgili 1 zanlı tutuklandı

GÜNCELLEME – Kastamonu’da silahla vurulan 2 kardeşten birinin ölümüyle ilgili 1 zanlı tutuklandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 30.06.2024 08:45
Paylaş:
A+ A-

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'da, iki grup arasında çıkan kavgada silahla vurulan 2 kardeşten birinin ölümüyle ilgili gözaltına alınan 4 zanlıdan biri tutuklandı.

Kentte iki grup arasında çıkan kavga sırasında silahla vurulan kardeşlerden Özgür Uzun'un ölmesi, Sait Ali Uzun'un yaralanmasıyla ilgili soruşturma yürüten polis ekipleri, olayla ilgili Ö.Y'yi suç aleti tabancayla yakaladı.

Ö.Y, işlemleri için emniyete götürüldü.

Soruşturmayı genişleten polis ekipleri daha sonra Y.Y, A.Y. ve Ö.Y'yi de gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Ö.Y, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanırken, Y.Y, A.Y. ve Ö.Y, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Rauf Denktaş Caddesi'nde, dün iki grup arasındaki tartışmanın büyümesi üzerine Özgür Uzun (18) ile ağabeyi Sait Ali Uzun (25) tabancayla ateş edilerek vurulmuş, hastaneye kaldırılan yaralılardan Özgür Uzun kurtarılamamıştı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu Kent Mezarlığında Define Aranıyor

Yayın: 04.07.2024 10:36
Paylaş:
A+ A-

Hattat Niyazi Ünal’ın Tespiti

Safranbolu Kent Mezarlığı’nda Osmanlı dönemi hattatları hakkında araştırma yapan Hattat Sanatçısı Niyazi Ünal, dikkat çekici bir keşifte bulundu. Ünal, mezarlıkta yaptığı incelemeler sırasında bazı mezar taşlarının kazıldığını tespit etti.

Niyazi Ünal, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla şu açıklamalarda bulundu:

“Müslüman mezarlığında define aramışlar… Safranbolu Kent Mezarlığında Osmanlı dönemi Safranbolulu hattatlar ile alakalı araştırma yaparken tevafuk yerde gördüğüm bir mezar taşı… Mezar taşı kitabesine göre; burada yatan zat Seyyid Mustafa Reşid Efendi ve hanımı Şerife Nefise Hanım. Peygamber soyundan gelen bu zat, bir dönem Safranbolu kaymakamlığı ve emniyet amirliği yapmış bir kişidir. Rikab-ı Humayun yani Padişahın bir yere gidişi durumunda maiyetinde bulunan kişi. Eşinin mezar taşı altında gömülü kalmış mezar taşı ise ayaktaşı olduğunu düşünüyorum.”

Hattat Niyazi Ünal, bu durumun yetkililer tarafından incelenmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bu konuda gereği yapılması gerekiyor. Yetkililere ve ilgililere duyurulur…” ifadelerini kullandı.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!