Anadolu Ajansı tarafından
30 Haziran, 2024 20:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Hepsiburada bir yıl içinde 100 bin KOBİ’yi e-ticarete taşımayı hedefliyor

İSTANBUL (AA) - Hepsiburada, e-ticarete başlamak isteyen işletmeler için satış öncesi hazırlık sürecini kısaltarak, bir yıl içinde 100 bin küçük ve orta ölçekli işletmeyi (KOBİ) e-ticarete taşımayı hedeflediğini duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Hepsiburada, Dünya KOBİ Günü'nde e-ticareti büyütecek anahtar teslim çözümlerini ve "Hepsiburada İş Ortağım" platformu üzerinden KOBİ'lere sunduğu destekleri tanıtarak, platforma eklenen yeni özellikleri paylaştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Hepsiburada Ticari Grup Başkanı Ender Özgün, şirketlerinin KOBİ'ler için uçtan uca dijitalleşme desteği sağlayarak, yerli üreticilerin ve KOBİ'lerin ürünlerini Türkiye ve dünya ile buluşturduğunu belirtti.

Özgün, "Hepsiburada İş Ortağım portalındaki dönüşüm sayesinde, e-ticarete başlamak isteyen bir işletmenin 3 saat içerisinde ilk satışını yapabilmesine olanak sağlayacağız. Bu sayede önümüzdeki bir yıl içinde 100 bin işletmeyi e-ticarete taşımayı hedefliyoruz. Hepsiburada olarak amacımız ticaretin dijitalleşmesine liderlik etmek. Sahip olduğumuz teknolojik yetkinlikleri ve 25 seneye yakın tecrübeyi Türkiye'nin KOBİ'lerini dijitale taşımak için kullanmaya hazırız." ifadelerini kullandı.

Hepsiburada ekosistemiyle bugüne kadar 400 bin işletmeyi e-ticaretle tanıştırdıklarını ve 5 milyon kişinin istihdamına katkı sağladıklarını aktaran Özgün, şunları kaydetti:

"Hepsiburada olarak, lojistik, reklam ve finansal teknoloji çözümlerinin yanı sıra Hepsiburada İş Ortağım platformu ile KOBİ'lerin e-ticarete giriş bariyerlerini ortadan kaldırmayı ve e-ticaretteki başarılarını artırmayı amaçlıyoruz. Anahtar teslimi çözümlerimizle Türkiye'nin KOBİ’lerini e-ticaretle tanıştırıyor, onları büyütüyor ve isterlerse e-ihracatla yurt dışına taşıyoruz."

- "Satışların yüzde 68'i iş ortaklarımızdan geliyor"

Özgün, Hepsiburada'nın ilk çeyrekte bir önceki yılın birinci çeyreğine oranla sipariş adedinde yüzde 22, toplam satış hacminde yüzde 138 büyüdüğünü ve satışların yüzde 68'inin pazar yerinden geldiğini vurguladı.

Tüm KOBİ'lerin Dünya KOBİ Günü'nü kutlayan Özgün, işlerini büyütmek isteyen işletmelerin en önemli ihtiyacının doğru kitleye erişim olduğunu, yapay zekaya dayalı reklam çözümleri geliştiren "HepsiAds" ile iş ortaklarına dijital pazarlama stratejileri sunduklarını, farklı medya kanallarında reklam çözümleriyle KOBİ'lerin geniş bir pazarlama yelpazesine erişimini sağladıklarını, ürün ve mağaza görünürlüğünü artırdıklarını ifade etti.

Satışların devamlılığında müşteri memnuniyetinin önemini de hatırlatan Özgün, "Hızlı ve sorunsuz bir kargo süreci, e-ticarette müşteri deneyiminin en önemli unsurlarından biri. İş ortaklarımızın ürünlerini 'HepsiJet' ile 81 ile taşıyarak pürüzsüz bir kargo denetimi sunuyoruz. Bugün Hepsijet, satın alınan ürünlerin yüzde 82'sini ertesi gün teslim ediyor. Ayrıca HepsiJet ile anlaşmalı kargo fiyat avantajlarına ve rekabetçi teslimat seçeneklerine sahip oluyorlar. Böylece hem zamandan hem de maliyetten tasarruf etmelerini sağlıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Müşterilerine ve iş ortaklarına sundukları yeni nesil ödeme çözümlerine değinen Özgün, Hepsipay ile ödeme ve vadelendirme hizmetleri sunarak satış süreçlerini hızlandırdıklarını belirtti.

- Yeni girişimcilere destek

Hepsiburada, nisan ayında başlattığı programla, İş Ortağım platformuna katılan satıcılara yüzde 60'a varan komisyon indirimleri, 1000 TL HepsiAds reklam bakiyesi ve 29,99 TL'den başlayan avantajlı kargo fiyatları sunuyor. Satıcılar 5 bin TL değerinde alışveriş kuponu kazanarak rekabet güçlerini artırabiliyor.

Bugüne kadar Hepsiglobal ile 10 bin işletmeyi e-ihracata açan Hepsiburada, özellikle kadın girişimciler için özel bir program yürüterek, kadınların ekonomideki yerini güçlendirmeyi de hedefliyor.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 17:42 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Endüstriyel robotlara kadın eli değdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2025 yılı teması olarak belirlenen "Kadın Girişimciliği ve Bayan İstihdamı" çerçevesinde, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) uyumunda yürütülen endüstriyel robot operatörlüğü eğitim programı Samsun’da başladı.
Samsun’da bayan istihdamını artırmak ve bayan girişimciliğini desteklemek hedefiyle Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı iş birliğiyle imzalanan "Kadın İstihdamı ve Kadın Girişimciliği İş Birliği Protokolü" kapsamındaki değerli faaliyetlerden biri olan Endüstriyel Robot Operatörlüğü Eğitim Programı; OKA, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu (MYO), Samsun Merkez Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (OSB), TMMOB Makine Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ortasında imzalanan alt protokol ile hayata geçiyor.
Program, bölgede otomasyonla dijitalleşen sanayilerde bayan istihdamını artırmayı ve bayanların bu alanlarda nitelikli iş gücü olarak yer almasını sağlamayı hedefliyor. Eğitim programı, 14 Nisan’da OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle’nin iştirakiyle başladı. Açılışta konuşan Genel Sekreter Mehlika Dicle, "Ajansımız öncülüğünde kamu, üniversite ve sanayi iş birliği modeliyle bölgemizin endüstriyel dijital dönüşümüne katkı sağlayacak insan kaynağını yetiştiriyoruz. Bilhassa bayanların sanayi ve yüksek teknoloji kesimlerinde daha fazla yer almasını önemsiyoruz" dedi.
Eğitimlere, Samsun’da yaşayan mühendislik yahut teknikerlik kısmı öğrencisi yahut mezunu 25 bayan katılıyor. Program kapsamında iştirakçilere teorik ve uygulamalı olmak üzere kapsamlı bir eğitim sunuluyor. Teorik eğitimler, OKA merkez hizmet binasında, Samsun Teknopark’taki bir yazılım firması tarafından veriliyor. Toplam 6 gün sürecek eğitimlerin devamında ise programlama, Robot Studio, Otomasyon Tahlilleri ve Robot Üretimi üzere ileri seviye uygulamalı eğitimler gerçekleştirilecek.
Eğitimin birinci gününde robot çalışma modları, panel ekranı kullanımı, eksen hareketleri, koordinat sistemleri, güvenlik tahlilleri üzere hususlar işlendi. İkinci gün ise OMÜ Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu’ndaki endüstriyel robot eğitim alanında uygulamalı dersler yapıldı. Kursiyerlerin teorik bilgilerini kullanma imkânı bulduğu uygulamalı eğitimlerde, pek çok dalda kullanılan endüstriyel robotların temel çalışma prensipleri ve robotun farklı eksenler üzerindeki hareket kabiliyeti ve denetimi ile ilgili bilgiler aktarılıyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.