Sompo Sigorta, Samuraylar Kulübü’ne üye acenteleri ile İskoçya’da buluştu

Sompo Sigorta, Samuraylar Kulübü’ne üye acenteleri ile İskoçya’da buluştu

Anadolu Ajansı
Yayın: 02.07.2024 00:00
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Sompo Sigorta, Samuraylar Kulübü'ne üye acenteleriyle İskoçya'ya düzenlediği seyahatte bir araya geldi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Sompo Sigorta, acentelerine yönelik motivasyon ve iletişim çalışmalarına devam ediyor.

2019'dan beri acentelerini seyahat deneyimleri ve farklı ayrıcalıklarla buluşturan kulüp, 2024'ün ilk seyahatini gerçekleştirdi.

Edinburgh'da gerçekleştirilen geziye Sompo Sigorta Genel Müdürü Fahri Uğur'un yanı sıra, Satış Genel Müdür Yardımcısı Hasan Bayata, Bireysel Sigortalar Genel Müdür Yardımcısı Şirzat Çetinkaya, Kurumsal Sigortalar Genel Müdür Yardımcısı Uğur Özer ve Pazarlama Başkanı Onat Dalaş da katıldı.

Orta Çağ tarih ve sanatının, ülkenin doğal güzellikleriyle birleştiği gezide acenteler, 4 gün süren seyahatte, birbirleriyle olan iletişimi kuvvetlendirirken, yeni bir kültür tanıma fırsatı buldu.

Panoramik şehir turuyla başlayan gezi, Edinburgh Kalesi ziyareti ve İskoç yemeklerinin tadımı gibi çeşitli aktivitelerle devam etti.

Doğa yürüyüşleri, Loch Ness Gölü'nde tekne turu gibi etkinliklerle iş stresinden uzaklaşan kulüp acenteleri, doğada yorgunluk atma şansı buldu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Gümüşhane’de kazanlar pestil için kaynıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 06.07.2024 16:52
Paylaş:
A+ A-

GÜMÜŞHANE (AA) – Gümüşhane'de kadınlar, dutların olgunlaşmasıyla geleneksel yöntemlerle pestil üretimine başladı.

Kentte geçmişte evlerde kışlık çerez olarak yapılan pestil ve köme, 2004'te coğrafi işaretli ürün tescil belgesi aldı.

Hem ticari hem de geleneksel yöntemlerle üretimi devam eden pestilin ana maddesi olan dut, bugünlerde olgunlaşarak toplanmaya başlandı.

Köylerde ve kırsal kesimde sabahın ilk ışıklarıyla kolları sıvayan kadınlar, dutları ağaçlardan silkeleyerek topladıktan sonra ateş üzerindeki kazanlarda süt ve şekerle kaynatıp “herle” adı verilen karışım elde ediliyor.

Herlelerin ikinci gün bezlerin üzerine serilip fındık veya ceviz eklenerek kurutulmasının ardından kadınlar, üçüncü gün 1-2 saat güneşte ısıtıldıktan sonra hazır hale gelen pestili bezden ayırıyor.

Torul ilçesinde pestil yapan 69 yaşındaki Mücevher Özer, AA muhabirine, pestil yapmayı 9 yaşında annesinden öğrendiğini söyledi.

Dut pestili yapımını anlatan Özer, ürettiği pestili satarak ev ekonomisine katkıda bulunduğunu, bir kısmını da çocuklarına ve akrabalarına verdiğini belirtti.

Özer, pestil yapımını kızlarına da öğrettiğini ifade ederek, “Onlar da benimle birlikte yapıyor. Komşular gelip yardımcı oluyor.” dedi.

Özer'in kızı Pınar Çelik ise küçüklüğünden beri annesine destek olduğunu dile getirerek, “Organik olduğu için kendimize ve çocuklarımıza yapıyoruz. Ara ara satış da oluyor.” diye konuştu.

Pestil yapımının zorluğuna işaret eden Çelik, “3 gün sürüyor, çok meşakkatli. Tek kişinin yapacağı iş değil. Bir komşu sererken diğer komşu ona yardıma gidiyor. İmece usulü yapıyoruz.” dedi.