Karadeniz Holding, Japon MOL ile enerji gemisi üretimine başladı

Anadolu Ajansı
Yayın Tarihi: 08.07.2024 12:37
A+ A-

ANKARA (AA) – Dünyanın en büyük yüzer elektrik santrali filosuna sahip olan Karadeniz Holding, LNG taşımacılığında faaliyet gösteren Japon MOL ile kurduğu KARMOL markası altında yeni bir enerji gemisi (powership) inşa edecek. ​​​​​​​Şirketten yapılan açıklamaya göre, Sedef Tersanesi'nde 5 Temmuz'da sac kesim töreni gerçekleştirilen yeni geminin Mayıs 2026'da denize inmesi hedefleniyor.

Karadeniz Holding'in denizcilik şirketlerinden Mitsui O.S.K Lines ile ortak girişimi KARMOL, yeni bir powership inşasına başladı.

Yüzer elektrik santralleriyle dünyanın farklı bölgelerinde elektrik ihtiyacı olan ülkelere çözüm sağlayan Karadeniz Holding'in yeni gemi inşasının, Mayıs 2026'da bitmesi hedefleniyor.

Kurulu güç kapasitesi 257 megavat olacak gemi son teknoloji motorlarla donatılacak ve elektrik üretiminde hızlı, ekonomik ve çevre dostu bir çözüm olarak ihtiyacı olan coğrafyalara enerji sağlayacak.

Sedef Tersanesi’nde gerçekleştirilen sac kesim törenine, Karadeniz Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Remzi Karadeniz ve Holding Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Karadeniz, Sedef Tersanesi İcra Kurulu Başkanı Metin Kalkavan'ın yanı sıra MOL Türkiye Genel Müdürü Cem Savaş, Bureau Veritas, Seft Dizayn, Sedef Tersanesi'nden üst düzey katılımcılar ve denizcilik sektörünün önde gelen isimleri katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karadeniz Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeynep Harezi Yılmaz, şunları kaydetti:

“2000’lerin başında yatırımına başladığımız powershiplerimizin sayısı bugün 40'ı buldu. Holding olarak dünyanın en büyük powership filosuna sahibiz ve bu alanda yatırımlarımızı sürdürüyoruz. 7 bin megavatlık kurulu gücümüzle dünyanın dört kıtasında sürdürülebilir ve kesintisiz elektrik üretiyoruz. Bugün sac kesim törenini gerçekleştirdiğimiz yeni gemimizle birlikte filomuzu daha da güçlendirmiş olacağız. İş ortağımız MOL, dünyanın en büyük denizcilik ve LNG taşıma şirketlerinden biri. MOL ile birlikte kurduğumuz KARMOL adlı şirketimizin imzasını taşıyacak yeni poweshipin kurulu güç kapasitesi 258 megavat olacak ve Mayıs 2026'da suya inecek.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Günümüzde ağır işlerde, özellikle, inşaat, liman, gemi, maden, taş ocağı, yol ve fabrikalardaki benzeri ağır işlerde çalıştırılan işçilerimizin zaman, zaman karşılaşmış oldukları iş kazaları vücutta ağır uzuv kayıpları ve ölümlerle sonuçlanmaktadır. Bu tip işlerde çalışanların, yaşları küçük olanlar da var ve

Bir çoğunun sigortaları da yok.

Karabük ilinde inşaat işleri uğraşan birçok FİRMA var. Bu firmalar kurallara ne kadar uyuyorlar. Denetimleri  yapılıyor mu?  Küçük yaşta henüz 18 yaşına girmemiş çocuklar da var bunlar takip ediliyor mu?

Türkiye yasalarına göre, 16 yaşındaki bir çocuğun tehlikeli işlerde çalıştırılması yasak.

Maalesef

Ufak araştırmamız birçoğu bu kurallara uymuyorlar. Hatta inşaatlar da bu çocuklar hiç bir tedbir alınmadan ve sigortasız olarak çalıştırılıyor.

İnşaatı yapan müteahhit ler özellikle işlerini taşeron firma kullanarak halletme yoluna gidiyorlar. Pe ki bu tip kazalarda bu müteahhitler’in denetimi yok mu?

Ölümlü kazalar meydana gelebiliyor.

Ya da hayatı  boyunca sakat kalabiliyorlar.

Geçenler de buna benzer bir olayın meydana geldiğini duyduk. 16 yaşındaki bir çocuk İNŞAATTAN düşerek ağır yaralanmış. Durumu ciddiyetini koruyor ve üstelik sigortasız olduğunu beyan ettiler.

Bu çocukların günahı ne? Sadece para kazanmak

Yasak olmasına rağmen Müteahhitlerin ve alt taşeronların 18 yaşından küçük çocukların çalıştırılması.

Hangi firmada çalıştığını henüz teyit edemedik. Onu da yakında teyit ederiz.

Biliyoruz ki inşaatlar da emniyet tedbirleri alınmadan, kask takılmadan,  güvenlik sağlanmadan ve en önemli si bu tip ağır işlerde küçük çocukların sigortasız olarak çalıştırılmaması gerekmektedir. Yoksa bunun vebalini veremezsiniz. O yüzden FAKA BASMAYIN DİYORUZ.

******

Dünyanın en komik İNŞAAT kazası,

Bir duvarcı ustasının şantiyede başına gelen kaza ile ilgili şefine yazdığı mektup:

Sayın şantiye şefim; İş kazası tutanağına planlama hatası diye yazmıştım. Bunu yeterli görmeyerek ayrıntılı anlatmamı istemişsiniz. Şu anda hastanede yatmama neden olan olaylar aynen aşağıda anlattığım gibi olmuştur. Bildiğiniz gibi ben bir duvar ustasıyım. İnşaatın altıncı katındaki işimi bitirdiğim zaman biraz tuğla artmıştı. Yaklaşık 250kg kadar olduğunu tahmin ettiğim bu tuğlaları aşağıya indirmek gerekiyordu.

Aşağı indim, bir varil buldum, ona sağlam bir ip bağladım ve ardından altıncı kata çıktım. İpi bir çıkrıktan geçirip ucunu aşağıya saldım. Tekrar aşağıya indim ve ipi çekerek varili altıncı kata çıkardım. İpin ucunu sağlam bir yere bağlayıp tekrar yukarı çıktım. Bütün tuğlaları varile doldurdum. Aşağı indim, bağladığım ipin ucunu çözdüm. İpi çözmemle birlikte birden kendimi havalarda buldum. Nasıl bulmayayım? Ben yaklaşık 70 kiloyum. 250 kilogramlık varil süratle aşağıya düşerken beni yukarı çekti. Heyecan ve saşkınlıktan ipi bırakmayı akıl edemedim. Ben yukarı çıkarken yolun yarısında, aşağı inmekte olan tuğla dolu varille çarpıştık. Sağ iki kaburgamın kırıldığını hissetim. Tam yukarı çıkınca, iki parmağım iple beraber çıkrığa sıkıştı. Parmaklarım da bu sırada kırıldı. Bu esnada yere çarpan varilin dibi çıktı ve tuğlalar etrafa saçıldı. Varil hafifleyince, bu sefer ben aşağı inmeye varil ise yukarı çıkmaya başladı ve yolun yarısında yine varille çarpıştık! Sol bacağımın kaval kemiği de bu sırada kırıldı. Yere inince can havli ile ipi bırakmayı akıl ettim. Bu sefer de başımı yukarı kaldırdığımda boş varilin süratle üzerime geldiğini gördüm! Kafatasımın da böyle çatladığını sanıyorum. Bayılmışım, gözümü hastanede açtım diyerek yazısına son verdi.

BÜTÜN İNŞAAT İŞÇİLERİNE KAZASIZ VE SİGORTALI ÇALIŞMALAR DİLERİM

Kalın sağlıcakla

 

Not: iş kazası geçirenler gelsin tıkla dinle

Tıklayınız..

Nöbetçi Eczaneler

Büşra Eczanesi
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi No:18/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-0777

Öztürk Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Alparslan Caddesi No:2/A Karabük

Telefon

(370) 415-5557

Safran Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Akter Sokak Devrim Sitesi C Blok No:6/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-8262

Eskipazar Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Cami Caddesi, No:16 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3737

Yeni Zümrüt Eczanesi
Adres

İsmetpaşa Mahallesi, Doruk Sokak, No:8/B Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4500

Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427