Yenice’de Şimşir ağacı Tehlikesi

Yenice’de Şimşir ağacı Tehlikesi

Yayın: 29.07.2017 00:10
Paylaş:
A+ A-

Dünyanın en bakir ormanlarına sahip Yenice ormanlarında şimşir ağaçlarında başlayan kuruma endişe yaratıyor.

Yenice’nin Şimşirdere ormanlarına bağlı Şeker Kanyonu bölgesindeki şimşir ağaçlarında kurumaya başladığı haber verildi.

Yeşil Vadi Tesislerinin işletmecisi Nizam Tom bu konuda, ” ölgedeki şimşir ağaçlarında iki aydır bir kuruma var. Durumun farkına varınca hemen Orman İşletmesi ilgililerine durumu ilettim. Onlar da gelerek incelemede bulundular, numune aldılar, ne olduğunu araştırıyorlar. Bu durum Karabük’tdeki Marzinc’in saldığı tozlardan olabilir. Detaylı bir incelenmesi gerekir” dedi.

Konuyla ilgili olarak Yenice Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Mısırlı’da ” ğaçların neden kuruduğu bilimsel bir araştırma ile öğrenilebilir. Ben alanı gezdim. Korkunç bir durum var. Şimşirdere Şeker Kanyonu bölgesinde 200 hektarlık bir alanda kuruma var. Şimşir dayanıklı bir ağaçtır. Kendini yenileyen bir ağaç olmadığı için önlenemezse, ağaç varlığı konusunda büyük sıkıntı yaşanır. Ayrıca, yöre insanı kaşıkçılık yaptığı için onlar da ekonomik anlamda zarar görürler” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu’da Yaz Keyfi: Tarihi ve Kültürel Mirasıyla Büyüleyen Kent!

Yayın: 28.04.2024 13:57
Paylaş:
A+ A-

Türkiye’nin tarihi ve kültürel mirasıyla ünlü, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan kenti Safranbolu’da hafta sonunda turist yoğunluğu devam ediyor. Tarihi konaklarıyla ve geleneksel mimarisiyle dikkat çeken kent, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.

Her yıl yüzbinlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Safranbolu, özellikle yaz aylarında yoğun bir turist akınına uğruyor. Bu yoğunluk, kentin konaklama tesislerinin doluluk oranını arttırırken; hediyelik eşya, lokum dükkanları, restoran, kafe gibi işletmelerin de yoğun bir şekilde hizmet vermesini sağlıyor.

Safranbolu, tarihi dokusuyla ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim sunmaya devam ediyor. Yerli ve yabancı turistler, Safranbolu’da sıcak yaz günleri için özellikle hafta sonunda birbirinden zengin içeriğe sahip, açık hava, gastronomi, gurme tadım, yürüyüş, yoga, bisiklet gibi organizasyonlarla dolu, kültür, sanat, doğa ve müzik etkinliklerinin olmasını talep ediyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)