Yeliz Karaoğlu tarafından
19 Temmuz, 2024 10:32 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Rektör Kırışık’tan Yemekhane Denetimi

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, üniversitenin Sosyal Yaşam Merkezinde bulunan yemekhaneyi ziyaret ederek mutfak bölümünde hijyen koşulları ve yemek kalitesi üzerine incelemelerde bulundu. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, KBÜ Sosyal Yaşam Merkezinde bulunan  yemekhanede hijyen koşullarının ve gıda güvenliğinin sağlanmasına yönelik detaylı kontroller gerçekleştirdi.Yapılan kontrollere KBÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Elif Çepni ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Genel Sekreter Lütfü Köm, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Özcan Büyükgenç ve idari personeller eşlik etti.KBÜ Rektörü Kırışık, mutfakta yaptığı incelemelerin ardından öğrencilere yemek dağıtarak, onların taleplerini dinledi. Yemek dağıtımın ardından sıraya girerek yemek alan ve öğrenciler ile birlikte yemek yiyen Rektör Kırışık, öğrencilerle sohbet ederek onların görüşlerini dinledi. Öğrenciler yemekhanede çıkan menülerden memnun olduklarını belirterek, öğrenci dostu çalışmalarından dolayı Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık’a teşekkürler ettiler.  
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2025 10:54 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Çinicilik kursu sayesinde hem stres atıyorlar hem de aile bütçesine katkıda bulunuyorlar

Trabzon Ortahisar Halk Eğitim Merkezi bünyesinde bulunan Alacahan’da açılan çini kursu sayesinde kursiyerler hem gerilim atıyorlar hem de aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar. Ortalarında emekli öğretmen ve ev hanımların bulunduğu kursa ağır ilgi olurken, kursiyerlerin yaptıkları eserler adeta göz kamaştırdı.
Kursiyerlere geçmişten günümüze gelen çini sanatını öğretmeye çalıştıklarını belirten Dumlupınar Üniversitesi Seramik Kısmı mezunu, Ortahisar Halk Eğitim Merkezi usta öğreticisi Zuhal Aksoy, "Kursiyerlerimize geçmişten günümüze gelen klasik çini sanatını öğretmeye çalışıyoruz. Kursiyerlerimiz ortasında emekli öğretmenlerin yanı sıra konut hanımları yer alıyor. Kursiyerlerimiz hem üretiyorlar hem de yaptıkları eserleri maddi manada değerlendirip aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar. Kursumuzda meskende kullanılabilecek bütün eserlerden ,dekorasyona varana kadar hepsini kullanıyoruz" dedi.
Çinicilik sanatının Mezopotamya periyodundan günümüze geldiğini kaydeden Aksoy, "Çinicilik sanatı Mezopotamya periyodundan günümüze kadar geliyor. Kursumuza ilgi ağır halde sürüyor çabucak hemen her yaş gurubundan iştirak var. Kursiyer sayımız 28, en yaşlı kursiyerimizin 65 yaşında. Bir şeyler ürettikçe bir nevi rehabilite oluyorlar, yıllar sonra bu türlü bir yeteneklerinin olduklarını fark ediyorlar" diye konuştu.
Kursiyerlerden emekli öğretmen Leyla Tarı, kurs sayesinde çinicilik sanatını öğrenme imkanı bulduğunu belirterek, "Eskiden beri bu sanata çok hevesim vardı. Kurs sayesinde bu sanatı öğrenme imkânı buldum. Burada dostluklar kuruyoruz bu da güzelimize gidiyor gerilime çok yeterli geliyor. İki yıldır kursa orta ara geliyorum el çalışması konusunda bayağı marifet kazandım" dedi.
Kursiyerlerden konut hanımı Zekiye Kalman ise kursun bir nevi terapi tesiri olduğunu tabir ederek, "Henüz yeni başladım hocamızın yardımıyla inşallah bir şeyler yapmaya çalışacağız. Şu anda tablo yapmaya çalışıyorum. Bir nevi gerilim atıyoruz terapi tesiri oluyor" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.