Yeliz Karaoğlu tarafından
31 Temmuz, 2024 10:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-

İl Sağlık Müdürü Kara Diş Hastanesi’nde incelemelerde bulundu

Karabük İl Sağlık Müdürü Op.Dr. İsmail Kara Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Özellikle Çocuk Diş Hekimliği poliklinik hizmetleri ve ameliyatları hakkında Başhekim Doç.Dr. Ahmet Taylan Çebi’den bilgi aldı. Çebi yaptığı açıklamada, “Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hem ilimiz, hem de bölgemiz çocuklarının diş sağlığının korunması, ağız bakım alışkanlıklarının kazandırılması ile lokal anestezi – genel anestezi ve sedasyon uygulaması altında diş tedavilerinin gerçekleştirilmesi için; son teknolojik tıbbi cihazlar ile donatılmış, çocuklarımız için görseli tasarlanmış diş kliniklerimizde ve genel anestezi ameliyathanemizde, Çocuk Diş Hekimliği alanında uzman olan ve sadece 0-14 yaş grubu hasta kabulü yapan 2 (iki) Doktor Öğretim Üyesi ve çocuk diş hekimliği konusunda tecrübeli ve eğitimli olan 3 (üç) Diş Hekiminin klinik hizmetlerinin yanında hastanemizde görev yapan yan dal uzman diş hekimleri haricinde tüm diş hekimlerimiz ile de geleceğimizin mimarları çocuklarımıza hizmet vermekteyiz” dedi. Çocuklar için özel olarak düzenlenmiş Çocuk Diş Hekimliği polikliniklerini ve ameliyathaneyi gezen Op.Dr. İsmail KARA ameliyat olan hastalara geçmiş olsun dileklerinde bulundu, çalışanlara ve başta Başhekim olmak üzere Hastane Yöneticilerine hizmetlerinden dolayı teşekkür etti ve başarılar diledi.
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2025 08:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Amasya Valisi, mesleki eğitim çalıştayına ilgi göstermeyen özel sektörü uyardı: “Yoksa bütün okullar robotik kodlama yapar”

Özel dalın nitelikli orta elemana muhtaçlık duyduğu Amasya’da sürdürülebilir eğitim, üretim ile istihdam döngüsüne katkı sağlamak maksadıyla düzenlenen Mesleksel ve Teknik Eğitim Siyaset Dokümanı Çalıştayı, davet edilen dal temsilcilerinden beklenen ilgiyi görmedi. Özel dal temsilcilerine seslenen Amasya Valisi Başkan Bakan, "Yoksa bütün okullar robotik kodlama yapar. Emin olun" kelamlarıyla ihtarda bulundu.
Kimlerin katıldığını sorduğu çalıştaya gelen az sayıdaki özel kesim temsilcilerini kâfi bulmayan Amasya Valisi Bakan, "Buradaki meslek okullarında hangi kısımların devam edeceği, hangi kısımların iptal edileceğine aslında bir görüş oluşturulacak. Yoksa bütün okullar robotik kodlama yapar. Emin olun" dedi.
Emekli nüfusun çalışan sayısını geçmesi öngörülen vilayetler ortasında olup 86 bin çalışana karşılık 84 bin emeklinin bulunduğu Amasya’da sürdürülebilir eğitim, üretim ile istihdam döngüsüne katkı sağlamak hedefiyle düzenlenen Mesleksel ve Teknik Eğitim Siyaset Evrakı Çalıştayı’na sanayi, tarım, hayvancılık ve turizm üzere farklı bölümlerden iştirakin kâfi olmadığını belirten Vali Bakan, "Buradaki meslek okullarında hangi kısımların devam edeceği, hangi kısımların iptal edileceğine aslında bir görüş oluşturulacak. Yoksa bütün okullar robotik kodlama yapar. Emin olun" diye konuştu.
Çalıştayın herkesin bir mesleği olmalı anlayışıyla gerçekleştiğini vurgulayıp kesim iş birlikleriyle mesleksel eğitime erişimi ve kaliteyi artırarak öğrencilerin hayata ve istihdama hazırlanmalarına katkı sunmayı amaçladığına işaret eden Bakan, "Buradaki meslek okullarından gereksiz kimi kısımları tutup hem öğrencilerimizi atıl ve işe yaramaz konumda yetiştirmemiş olacağız hem de oradaki öğretmenlerimizi de atıl olarak hayatından bezgin bir halde sevemediği bir alanda iş yapar konuma getirmemiş olacağız. Hepsini gerçek bir yerde meç etmemiz gerekecek" şeklinde konuştu.
Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi ise kentte orta eleman bulma konusunda dalların önemli meseleler yaşadığını söz ederek, "Bu çalıştayla birlikte orta eleman eksikliğiyle ilgili meseleleri çözmeyi umut ediyoruz" sözlerini kullandı.
Amasya Ulusal Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği çalıştaya, Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Yalçın, Amasya Esnaf Odaları Birliği Lideri İsa Köse, SGK Vilayet Müdürü Nurcan Yurt Şenel ve daire amirleri de katıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.