Anadolu Ajansı tarafından
10 Ağustos, 2024 00:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-

BinBin ve Novocycle’dan sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm alanında işbirliği

İSTANBUL (AA) - BinBin, Novocycle ile mikro mobilite sektöründe sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm uygulamaları alanında işbirliği yaptı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre BinBin, sürdürülebilir geri dönüşüm çözümlerinde uzmanlaşmış Novocycle ile önemli bir ortaklık kuruyor. Bu işbirliği, BinBin'in çevre dostu hedeflerini güçlendirirken, mikro mobilite sektöründe yenilikçi ve sürdürülebilir uygulamaları hayata geçirmeyi amaçlıyor.

Yüzde 100 Türk sermayesiyle kurulan, 5 ülke ve 17 farklı şehirde faaliyet gösteren BinBin, 25 binden fazla e-scooter'ını Novocycle'ın gelişmiş geri dönüşüm teknolojileriyle yöneterek çevresel etkilerini azaltmayı planlıyor.

4 milyonu aşkın kullanıcıya hizmet veren BinBin, işbirliğiyle operasyonel verimliliğini artırarak sektörde örnek olmayı hedefliyor. Gelir paylaşımı modeliyle kurulan ortaklık, her iki taraf için de sürdürülebilir büyüme fırsatları sunuyor.

Novocycle'ın ileri düzey geri dönüşüm teknolojisi, sektör standartlarının üzerinde başarı oranıyla yüzde 96 malzeme geri kazanımı sağlıyor. Lityum ve grafit gibi değerli malzemeleri koruyarak tekrar kullanılmalarını mümkün kılan süreç, BinBin'in karbon ayak izini önemli ölçüde azaltırken, döngüsel ekonomiye katkıda bulunuyor.

Şirket, stratejik ortaklıkla şehir içi mobiliteyi daha sürdürülebilir ve çevre dostu haline getirme misyonunu pekiştirerek, kullanıcılarına ve çevreye olan taahhüdünü güçlendiriyor.

- "Çevresel sorumluluğu ön planda tutan bir örnek teşkil ediyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen 1000 Yatırımlar Holding AŞ Üst Yöneticisi (CEO) ve Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Abdik, Novocycle ile gerçekleştirdikleri stratejik ortaklığın, BinBin'in sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşması için önemli bir adım olduğunu belirtti.

Abdik, "E-scooter bataryalarımızın geri dönüşümü sürecinde Novocycle'ın ileri teknoloji çözümlerinden faydalanarak hem operasyonel verimliliğimizi artıracak hem de karbon ayak izimizi minimuma indireceğiz. Bu işbirliği, şehirlerimizin daha yaşanabilir ve sürdürülebilir olmasını sağlama konusunda yeni standartlar belirlememize yardımcı olacak." ifadelerini kullandı.

Novocycle Üst Yöneticisi (CEO) Taha Uluhan da gerçekleştirilen ortaklığın, mikro-mobilite sektöründe sürdürülebilir uygulamaları teşvik etme misyonlarında önemli bir dönüm noktası olduğunu aktararak, "BinBin ile işbirliği yaparak atıkları azaltmakla kalmayıp, hizmet kalitesinden ödün vermeden çevresel sorumluluğu ön planda tutan bir örnek teşkil ediyoruz." açıklamasında bulundu.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 17:42 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Endüstriyel robotlara kadın eli değdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2025 yılı teması olarak belirlenen "Kadın Girişimciliği ve Bayan İstihdamı" çerçevesinde, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) uyumunda yürütülen endüstriyel robot operatörlüğü eğitim programı Samsun’da başladı.
Samsun’da bayan istihdamını artırmak ve bayan girişimciliğini desteklemek hedefiyle Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı iş birliğiyle imzalanan "Kadın İstihdamı ve Kadın Girişimciliği İş Birliği Protokolü" kapsamındaki değerli faaliyetlerden biri olan Endüstriyel Robot Operatörlüğü Eğitim Programı; OKA, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu (MYO), Samsun Merkez Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (OSB), TMMOB Makine Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ortasında imzalanan alt protokol ile hayata geçiyor.
Program, bölgede otomasyonla dijitalleşen sanayilerde bayan istihdamını artırmayı ve bayanların bu alanlarda nitelikli iş gücü olarak yer almasını sağlamayı hedefliyor. Eğitim programı, 14 Nisan’da OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle’nin iştirakiyle başladı. Açılışta konuşan Genel Sekreter Mehlika Dicle, "Ajansımız öncülüğünde kamu, üniversite ve sanayi iş birliği modeliyle bölgemizin endüstriyel dijital dönüşümüne katkı sağlayacak insan kaynağını yetiştiriyoruz. Bilhassa bayanların sanayi ve yüksek teknoloji kesimlerinde daha fazla yer almasını önemsiyoruz" dedi.
Eğitimlere, Samsun’da yaşayan mühendislik yahut teknikerlik kısmı öğrencisi yahut mezunu 25 bayan katılıyor. Program kapsamında iştirakçilere teorik ve uygulamalı olmak üzere kapsamlı bir eğitim sunuluyor. Teorik eğitimler, OKA merkez hizmet binasında, Samsun Teknopark’taki bir yazılım firması tarafından veriliyor. Toplam 6 gün sürecek eğitimlerin devamında ise programlama, Robot Studio, Otomasyon Tahlilleri ve Robot Üretimi üzere ileri seviye uygulamalı eğitimler gerçekleştirilecek.
Eğitimin birinci gününde robot çalışma modları, panel ekranı kullanımı, eksen hareketleri, koordinat sistemleri, güvenlik tahlilleri üzere hususlar işlendi. İkinci gün ise OMÜ Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu’ndaki endüstriyel robot eğitim alanında uygulamalı dersler yapıldı. Kursiyerlerin teorik bilgilerini kullanma imkânı bulduğu uygulamalı eğitimlerde, pek çok dalda kullanılan endüstriyel robotların temel çalışma prensipleri ve robotun farklı eksenler üzerindeki hareket kabiliyeti ve denetimi ile ilgili bilgiler aktarılıyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.