Anadolu Ajansı tarafından
11 Ağustos, 2024 04:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Artistik Bilardo Türkiye Şampiyonası 2. etap mücadelesi başladı

BOLU (AA) - Artistik Bilardo Türkiye Şampiyonası 2. etap mücadelesi, Bolu'da başladı.

Karaçayır Spor Kompleksi'nde bulunan bilardo salonunda düzenlenen turnuvaya, 10 sporcu katıldı. Organizasyon, yarınki yarı final ve final mücadeleleriyle tamamlanacak.

Bu yıl 3 etap üzerinden düzenlenecek şampiyonada oluşacak sıralama ile milli takım belirleyecek.

Türkiye Bilardo Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Üyesi Serdar Karadağ, AA muhabirine, birçok bilardo disiplini olduğunu belirterek, artistik bilardonun bunların içinde en zorlarından biri olduğunu kaydetti.

Artistik bilardonun, top vuruşları ve hareketleri açısından diğer bilardo branşlarından ayrıldığını vurgulayan Karadağ, şöyle konuştu:

"Hep darbeli vuruşlar oluyor. Bazen de insanlara 'Fizik kurallarına aykırı, nasıl hareket edebiliyor?' dedirten vuruşlarla karşılaşıyoruz. Bundan dolayı da artistik bilardo adını alıyor. Artistik bilardo sadece Türkiye değil, Avrupa ve dünya çapında da sporcusu da hakemi de az olan bir bilardo branşı. Sebebi hem oynaması hem de hakemliği zor. Turnuvaya katılan 10 kişinin, 3 tanesi haziran ayında yapılan Dünya Şampiyonası'nda kürsü yaptı. İlk 3'ü paylaşan sporcular, Türk sporcularıydı. Şu anda burada oynuyorlar."

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2025 03:27 tarihinde yayınlandı
A+ A-

2 katlı binada çıkan yangın, yanında bulunan 3 katlı binaya sıçradı: 1 ölü

Zonguldak’ta iki katlı bir binada çıkan yangın büyüyerek yan tarafında bulunan üç katlı binaya sıçradı. Yangın sonucunda iki katlı meskende yaşadığı öğrenilen bir kişinin cansız vücuduna ulaşıldı.
Zonguldak’ta gece saatlerinde Karaelmas Mahallesi İstek Ulusman Sokak üzerindeki iki katlı bir konutta şimdi bilinmeyen bir sebeple yangın meydana geldi. Kısa müddette büyüyen yangın, meskeni büsbütün sardı. Rüzgarın da tesiriyle alevler, çabucak yanındaki üç katlı meskenin en üst katına sıçradı.
Yangını fark eden mahalle sakinleri süratle harekete geçti. Mahallelinin yardımıyla meskende bulunanlar tahliye edilirken, olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sıhhat takımı sevk edildi. Güvenlik güçleri etrafta tedbir aldı, itfaiye takımları ise alevlere müdahale etti.
Yangında iki katlı konut büsbütün yanarak kullanılamaz hale gelirken, alevlerin sıçradığı konut de çatısıyla birlikte önemli hasar gördü. İki katlı konutta yaşadığı öğrenilen Metin Darıcı’nın ise yapılan incelemede cansız vücuduna ulaşıldı.
Cumhuriyet savcısı olay yerine gelerek yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.