Anadolu Ajansı tarafından
13 Ağustos, 2024 04:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Red Bull Cliff Diving etkinliğinin beşinci etabı Norveç’te yapıldı

İSTANBUL (AA) - Red Bull'un uçurumdan serbest atlayış etkinliği Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi'nin beşinci etabı Norveç'in Oslo şehrinde gerçekleşti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi'nin sıradaki etabı Oslo'da gerçekleşti. Serinin en yüksek platformunun kurulduğu Oslo Opera Binası'nda düzenlenen turnuvada kadınlar kategorisinde Avustralyalı Red Bull sporcusu Rhiannan Iffland bir kez daha zafere ulaştı. Erkekler kategorisinde ise ABD'li sporcu James Lichtenstein Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi kariyerinin ilk galibiyetini aldı.

Seri, doğa manzaralarıyla bilinen Norveç'te bu yıl etkinlik tarihi boyunca beşinci kez düzenlendi. Daha önce etkinliğe 2010 ve 2014'te Kragero, 2012'de Grimstead ve son olarak 2021'de yine Oslo, 55 bin seyirci eşliğinde ev sahipliği yapmıştı.

Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi'nin kadınlar kategorisinde genel klasman lideri 99 puanla Red Bull sporcusu Rhiannan Iffland olurken, Iffland'ı 75 puanla Kanadalı sporcu Molly Carlson takip ediyor. Erkeklerde ise ilk sırada 79 puanla James Lichtenstein yer alırken, kendisini bir diğer Red Bull sporcusu Aidan Heslop 73 puanla takip ediyor.

Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi'nin her durağında 8 erkek, 8 kadın atlayışçı ve 4 erkek, 4 kadın joker atlayışçı olmak üzere toplam 24 sporcu kendi kategorilerinde en iyisi olmak için mücadele ediyor.

Antalya etabının 29 Eylül'de gerçekleşeceği seri 25 Ağustos'ta Kanada'da devam edecek. Etkinlik, 10 Kasım'da Avustralya'da gerçekleşecek olan final ile son bulacak.


blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2025 03:27 tarihinde yayınlandı
A+ A-

2 katlı binada çıkan yangın, yanında bulunan 3 katlı binaya sıçradı: 1 ölü

Zonguldak’ta iki katlı bir binada çıkan yangın büyüyerek yan tarafında bulunan üç katlı binaya sıçradı. Yangın sonucunda iki katlı meskende yaşadığı öğrenilen bir kişinin cansız vücuduna ulaşıldı.
Zonguldak’ta gece saatlerinde Karaelmas Mahallesi İstek Ulusman Sokak üzerindeki iki katlı bir konutta şimdi bilinmeyen bir sebeple yangın meydana geldi. Kısa müddette büyüyen yangın, meskeni büsbütün sardı. Rüzgarın da tesiriyle alevler, çabucak yanındaki üç katlı meskenin en üst katına sıçradı.
Yangını fark eden mahalle sakinleri süratle harekete geçti. Mahallelinin yardımıyla meskende bulunanlar tahliye edilirken, olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sıhhat takımı sevk edildi. Güvenlik güçleri etrafta tedbir aldı, itfaiye takımları ise alevlere müdahale etti.
Yangında iki katlı konut büsbütün yanarak kullanılamaz hale gelirken, alevlerin sıçradığı konut de çatısıyla birlikte önemli hasar gördü. İki katlı konutta yaşadığı öğrenilen Metin Darıcı’nın ise yapılan incelemede cansız vücuduna ulaşıldı.
Cumhuriyet savcısı olay yerine gelerek yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.