Haber Merkezi tarafından
15 Ağustos, 2024 19:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Safranbolu Esnafları ve TSO Üyeleri, Karabük Üniversitesi’ne Seslendi: “Sağlık MYO’nun Taşınmasına Karşıyız!”

Karabük Üniversitesi'ne bağlı Safranbolu ilçesinde eğitim veren Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu'nun kampüse taşınmasıyla ilgili sivil toplum kuruluşlarından ortak bir açıklama yayınlandı.

Karabük Üniversitesi Safranbolu Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu'nun kampüse taşınmasıyla ilgili Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık'ın makamında bir araya gelen Oda Başkanları, esnaf ve üyelerin okulun taşınmamasını istediklerini dile getirdi. Toplantıda, Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Cengiz Ünal, Yönetim Kurulu Başkanı Erol Altuntepe ve Safranbolu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Dumaner'in ortak açıklamaları konuşuldu. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu'nun taşınmasının nedenleri ile ilgili paylaşılan bilgide; "Safranbolu’da Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun kendisine ait bir binasının bulunmaması nedeniyle Fethi Toker Güzel Sanatlar Fakültesi'nde eğitim öğretim hayatına devam ettiklerini, bu bölümde eğitim gören öğrencilerin ve eğitim veren akademisyenlerin Güzel Sanatlar Fakültesi'nin dersliklerinin fiziki yetersizlikleri ve laboratuvar bulunmadığından akademisyenlerin ve öğrencilerin bu yetersizliklerden kaynaklı mağdur olduklarını, eğer Safranbolu’da Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'na ait bir binanın tahsisi ya da inşası söz konusu olursa, fiziki yetersizliklerin, problemlerin ortadan kalktığı takdirde, kendilerinin de bu kadar fazla sayıda öğrencinin nakledilmesiyle oluşabilecek olumsuzlukları istemedikleri ve öğrencilerin Safranbolu’da eğitim görmelerinin devam etmesini istedikleri" belirtildi. Konunun tekrardan üniversite yönetim kadrosu ile değerlendirilerek, ellerinden gelen çabayı sarf edecekleri ve bu gelişmelerden tüm üyelerin ve esnafların bilgilendirileceği açıklandı. Oda Başkanları yaptıkları ortak açıklamada: "Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ve Yönetim Kadrosuna konuya olan duyarlılıkları ve içtenlikleri ile çözüm odaklı tavırlarından dolayı şahsımız ve Üyelerimiz adına teşekkürü borç biliriz. Karabük Üniversitemiz ile ilgili bir konuya daha değinmek isteriz; Karabük Üniversitesi Karabük’ümüzün geleceğidir. Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Kırışık ve Yönetimi Karabük Üniversitesi'ni geliştirmek adına birçok Üniversiteler ile işbirliği yapmakta, kent mimarisi, sanayi, demir çelik sektörü, çevre duyarlılığı ve eğitim ile ilgili birçok alanlarda adım attığına şahitlik etmekteyiz. Bu minvalde başta Karabük halkı, güzide basın temsilcileri ve yayın organlarının bu konularla ilgili sağduyulu davranmasını ve Üniversitemizin Türkiye’de sayılı üniversitelerin arasında olması için gösterilen çabaya destek vermelerini, olumsuz dedikodu ve söylentilere kulak asmamalarını arzu ederken, şehrimiz için bir bütün olmaya davet ediyoruz." ifadeleri yer aldı.  
blank
Esra Oğuzkağan Özkan tarafından
18 Nisan, 2025 11:50 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Safranbolu’nun Tarihi Sokaklarında Dinginlik ve Coşku Bir Arada

Gece Yürüyüşü Tamamlandı

Safranbolu'da geleneksel olarak düzenlenen gece yürüyüşü, bu yıl da büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Etkinlik, Turizm Haftası’nın 49. yıl dönümüne özel olarak düzenlendi ve şehrin turizm potansiyelini bir kez daha gözler önüne serdi. Katılımcılar, tarihi kentin dar sokaklarında yürürken, gece atmosferinin büyüleyici etkisi altında Safranbolu’nun kültürel zenginliğini deneyimledi.

Safranbolu Ulu Camii önünde başlayan yürüyüş, tarihi dokusuyla ünlü Değirmenci Konak'tan Meymune Valide Konağı’na, Güldalı Konak önünden Yemeniciler Arasta Arkası'ndan devam ederek Kazdağlıoğlu Meydanı’nda sona erdi. Yürüyüş sırasında katılımcılara, yöresel ikramlarda bulunuldu. Safranbolu'nun eşsiz mimarisi ve gece dinginliği eşliğinde keyifli anlar yaşandı.

Yürüyüşe Karabük Vali Yardımcısı Meral Batı Demirbaş, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği (SAFTİD) üyesi Emine Çetinkaya Uluateş, yürüyüşün özellikle gece saatlerinde düzenlenmesinin, tarihi kentin gizemli ve dingin atmosferini ön plana çıkarmak ve ziyaretçilere farklı bir deneyim sunmak amacıyla tercih edildiğini belirtti. Yürüyüş sırasında katılımcılar, Safranbolu’nun UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki yerinin önemine vurgu yaparken, şehrin korunması ve turizmin geliştirilmesi adına farkındalık yaşamayı hedefledi.

Etkinliğin sonunda katılımcılara teşekkür edilerek, önümüzdeki yıl gece yürüyüşlerinin devam edeceği belirtildi. Safranbolu’nun gece görünümü, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Yürüyüş tamamlandığında ise Safranbolu Belediyesi’ne ait üstü açık otobüsle katılımcılar Kıranköy'e ulaştırıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.