Anadolu Ajansı tarafından
17 Ağustos, 2024 04:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-

DFSK markasının Avrupa Eğitim Merkezi Türkiye oldu

İSTANBUL (AA) - DFSK, markalarının "Avrupa Eğitim Merkezi" olarak Türkiye'yi seçti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Çin'in en büyük otomobil ürütecilerinden biri olan DFSK'nın Türkiye operasyonları, markanın Avrupa'ya açılan kapısı olarak önemini artırmaya devam ediyor.

Şirket, Türkiye'yi, DFSK'nın "Avrupa Eğitim Merkezi" olarak konumlandırıldı. Bu kapsamda, Türkiye'deki deneyimli ekip Avrupa operasyonları için eğitimler vermeye başladı.

Temmuz ayı içerisinde yapılan "Avrupa Pazarı İçin DFSK E5 Satış Sonrası Eğitimleri" markanın İstanbul'daki genel müdürlüğünde gerçekleştirildi. Eğitimler, Türkiye'nin yol şartlarında 5 bin kilometrede gerçekleştirilen adaptasyon testi sonuçlarına göre, araçların Avrupa şartlarına uyumlu hale getirilmesi amacı taşıyor.

Satışa sunulan şarj edilebilir hibrit D-SUV modeli "E5" ile adından söz ettiren DFSK Türkiye, böylece kapsamlı eğitimlerle şekillendirdiği hizmet ağını Avrupa'ya da entegre ediyor. Avrupa pazarında konumunu güçlendirmeyi hedefleyen marka, eğitim merkezi olarak da DFSK Türkiye'nin deneyimli ekibinden yararlanıyor.

Bu kapsamda, Avrupa'nın çeşitli ülkelerindeki distribütörlere ve Türkiye'deki yetkili servislerden gelen çalışanlara, markanın üst düzey teknik yetkilileri ile DFSK Türkiye teknik ekibi tarafından kapsamlı eğitimler veriliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen DFSK Global Teknik Direktörü Wenzhang Chen, markalarının en büyük amaçlarından birinin müşteri memnuniyetini ve ürün kalitesini en üst düzeyde çıkarmak olduğunu belirtti.

Wenzhang Chen, "Hem üretilen araçların gelişiminde hem de satış sonrası hizmetlerde bu kaliteyi sürekli geliştirmeyi amaçlıyoruz" açıklamasında bulundu.

DFSK Türkiye Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Ömer Zafer Özak da, Türkiye'nin kritik rolünün altını çizerek, "Türkiye, otomotiv teknolojisi ve servis hizmetleri alanında Avrupa’nın en köklü ve en kalifiye iş gücüne sahip ülkelerinden biri. DFSK Türkiye olarak Avrupa’nın Teknik Eğitim Merkezi misyonuyla doğu ile batı arasında köprü olmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 17:42 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Endüstriyel robotlara kadın eli değdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2025 yılı teması olarak belirlenen "Kadın Girişimciliği ve Bayan İstihdamı" çerçevesinde, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) uyumunda yürütülen endüstriyel robot operatörlüğü eğitim programı Samsun’da başladı.
Samsun’da bayan istihdamını artırmak ve bayan girişimciliğini desteklemek hedefiyle Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı iş birliğiyle imzalanan "Kadın İstihdamı ve Kadın Girişimciliği İş Birliği Protokolü" kapsamındaki değerli faaliyetlerden biri olan Endüstriyel Robot Operatörlüğü Eğitim Programı; OKA, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu (MYO), Samsun Merkez Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (OSB), TMMOB Makine Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ortasında imzalanan alt protokol ile hayata geçiyor.
Program, bölgede otomasyonla dijitalleşen sanayilerde bayan istihdamını artırmayı ve bayanların bu alanlarda nitelikli iş gücü olarak yer almasını sağlamayı hedefliyor. Eğitim programı, 14 Nisan’da OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle’nin iştirakiyle başladı. Açılışta konuşan Genel Sekreter Mehlika Dicle, "Ajansımız öncülüğünde kamu, üniversite ve sanayi iş birliği modeliyle bölgemizin endüstriyel dijital dönüşümüne katkı sağlayacak insan kaynağını yetiştiriyoruz. Bilhassa bayanların sanayi ve yüksek teknoloji kesimlerinde daha fazla yer almasını önemsiyoruz" dedi.
Eğitimlere, Samsun’da yaşayan mühendislik yahut teknikerlik kısmı öğrencisi yahut mezunu 25 bayan katılıyor. Program kapsamında iştirakçilere teorik ve uygulamalı olmak üzere kapsamlı bir eğitim sunuluyor. Teorik eğitimler, OKA merkez hizmet binasında, Samsun Teknopark’taki bir yazılım firması tarafından veriliyor. Toplam 6 gün sürecek eğitimlerin devamında ise programlama, Robot Studio, Otomasyon Tahlilleri ve Robot Üretimi üzere ileri seviye uygulamalı eğitimler gerçekleştirilecek.
Eğitimin birinci gününde robot çalışma modları, panel ekranı kullanımı, eksen hareketleri, koordinat sistemleri, güvenlik tahlilleri üzere hususlar işlendi. İkinci gün ise OMÜ Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu’ndaki endüstriyel robot eğitim alanında uygulamalı dersler yapıldı. Kursiyerlerin teorik bilgilerini kullanma imkânı bulduğu uygulamalı eğitimlerde, pek çok dalda kullanılan endüstriyel robotların temel çalışma prensipleri ve robotun farklı eksenler üzerindeki hareket kabiliyeti ve denetimi ile ilgili bilgiler aktarılıyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.