Anadolu Ajansı tarafından
21 Ağustos, 2024 08:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-

TFF, Süper Lig’in 2. haftasındaki VAR kayıtlarını paylaştı

İSTANBUL (AA) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig'in 2. haftasındaki VAR kayıtlarını açıkladı.

TFF'nin YouToube kanalından yayımlanan kayıtta, TÜMOSAN Konyaspor-Galatasaray, Göztepe-Fenerbahçe ve Beşiktaş-Antalyaspor müsabakalarının kayıtları sesli ve görüntülü olarak paylaşıldı.

Konyaspor-Galatasaray maçında sarı-kırmızılıların attığı golün iptali, Göztepe-Fenerbahçe müsabakasında ev sahibi ekibin attığı golün iptali ve Beşiktaş-Antalyaspor karşılaşmasında Güray Vural'ın kırmızı kart pozisyonuna ilişkin paylaşılan kayıtlarda şu ifadeler kullanıldı:


- Konyaspor-Galatasaray

VAR hakemi Volkan Bayarslan: Direnç beni duyabiliyor musun?

Hakem Direnç Tonusluoğlu: Şimdi duyuyorum.

VAR: Galatasaraylı oyuncu, Konyalı'nın önüne ayağını koyduğu için topa vuruyor. Konyalı'nın topa vuruşunu engellemek için ayağını önüne koyuyor. Konyalı topa vurmak isterken Galatasaraylı'nın ayağına çarpıp topa gidiyor. Onun için sahada inceleme öneriyorum. Potansiyel faul için.

VAR: Dirençcim, duyuyor musun beni?

Hakem: Duyuyorum evet.

VAR: Şimdi beyazlı oyuncu topa vurmak isterken Galatasaraylı önüne koyuyor. Konyalı, Galatasaraylı'nın ayağına vurduğu için topa gidiyor.

Hakem: Tamam abi.

VAR: Topa Galatasaraylı temas etmiş oluyor. Görüyorsun atak başlangıcı bu.

Hakem: Tamam Galatasaraylı oyuncu topa değemiyor doğru mu? Başka bir açımız var mı?

VAR: Sana şimdi başka bir açı daha göstereceğim. Evet bu açıya da bak. Galatasaraylı oyuncu, Konyalı'nın ayağının önüne topu koyduğu için, ayağını rakibinin önüne koyduğu için teması sağlıyor topa.

Hakem: Tamam. Tamam abi gördüm. Faul ile oyuna başlayacağım abi. Golü iptal ediyorum.


- Göztepe-Fenerbahçe

VAR hakemi Mustafa İlker Coşkun: Potansiyel bir APP'de faulden potansiyel bir gol iptali için sana sahada inceleme öneriyorum.

Hakem Kadir Sağlam: Geldim. Evet bakıyorum. Tamam. Hiç sesin gelmiyor. Evet görüyorum. Tamam. Tamam pozisyon golü iptal ediyorum. Faul ile başlıyorum.

VAR: APP'de olduğunu göstereceğim bekle. Sonuna kadar izleteceğim sana.

Hakem: Tamam göster.


- Beşiktaş-Antalyaspor

VAR hakemi Onur Özütoprak: Mehmet dinliyor musun beni. Potansiyel kırmızı kart için sahada inceleme öneriyorum.

Hakem Mehmet Türkmen: Tamam geliyorum.

VAR: İlk ayağın esnemesini gösteriyorum sana.

Hakem: Evet. Temas noktası.

VAR: Evet kramponun çivileri. Hız, şiddet, temas noktası, ayağın esnemesi.

Hakem: Kramponun çivileri, ayak gergin, rakibinin sağlığını tehlikeye atıyor. Normal hızda da oynatır mısın? Başka bir açı daha ver.

VAR: Veriyorum başka açı.

Hakem: Normal hızda da oynat abi gördüm pozisyonu. Okey. Dönüyorum.

VAR: 11 numara.

Hakem: Tamamdır. 11 numara sarı kart iptal, kırmızı kart.

VAR: Doğrudur, anlaşıldı.

blank
Emine Çelik tarafından
16 Nisan, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Turizm Haftası Safranbolu’da Coşkuyla Kutlandı

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası, UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan tarihi ve doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin gözbebeği olan Safranbolu ilçesinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Safranbolu Cinci Hanı arkasında düzenlenen  törene; Vali  Mustafa Yavuz, Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen, il Jandarma Komutanı İsmail Gökcek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin, Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Şefik Dizdar, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin ve Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, turizmin önemine dikkat çekerek, turizm konusunda yapılan çalışmalara değindiler.

Vali Mustafa Yavuz ise yaptığı konuşmada; Ramazan Bayramı tatili süresinde Karabük sınırlarından 1 Milyon 718 bin aracın giriş çıkış yaptığını hatırlatarak, "Bu bize ciddi bir hareketliliğin yaşandığını ifade ediyor. Bu rakamın içerisinden Safranbolu'ya 200 binin üzerinde araç girdi. Yaklaşık 400 binin üzerinde vatandaşımız Safranbolu'yu ziyaret etti. 37 binden fazla vatandaşımız ören yerlerimize ve turizm noktalarımıza giriş yaptı, yüzde 70'in üzerinde bir doluluk oranı yakaladık. Biz bayramda ciddi bir hareketlilik yaşadık, ciddi bir misafir ağırladık, ciddi bir turist ağırladık. Bu İl de potansiyel var, bu İl, bu ilçe aslında turizm çekebiliyor o zaman bunu bizim daha iyi yönetmemiz lazım. Bu turizm hareketliliğini çok iyi yönetmemiz kazım ki daha ilerilere, daha nitelikli ve daha kaliteli bir turizm noktasına doğru gidelim" dedi.

Valilik koordinesinde hazırlanan Tarihi Safranbolu projesine de değinen Vali Yavuz, "Bu projede 24 ana başlığımız var ve bu 24 ana başlığın altında onlarca alt başlık var. Bu 24 başlık aslında bize bu şehrin trafiğini düzenlememiz gerektiğini, bu şehrin güvenliğinin üst düzeyde sağlanmasının gerektiğini, bu şehirde esnaflarımızda, işletmelerimizde, ciddi anlamda bir turizm kültürü var onun üzerine bir şeyler koymamız gerektiğini gösteriyor. 24 Ana başlıkta bu çalışmalar başladı ve şu anda adım adım, ilmek ilmek, öre öre devam ediyor" dedi.

9 Günlük Bayram tatili süresi içersinde ciddi bir asayiş olayının yaşanmadığını ifade eden Vali Yavuz, "54 trafik kazası yaşadık, maalesef kaybettiğimiz canlarımız, yaralılarımız oldu ama asayiş ve güvenlik anlamında Karabük sınırlarında ve Safranbolu'da şu içinde bulunduğumuz tarihi çarşıda hareketliliğe rağmen nerede ise sıfıra yakın asayiş olayı ve güvenlik olayı meydana geldi. Turizm güvenli ortamlar ister, turist güvenli ortamlar ister, turist huzur ister, biz bu şehirde gerçekten bu güvenliği, bu huzuru sağladığımız kanaatindeyim. Bunun en güzel şahidi sizlersiniz, bunun en güzel şahidi Karabük'ten gelip Safranbolu'ya giriş çıkış yapan vatandaşlarımızdır, ziyaretçilerimizdir, turistlerimizdir. Bizim görevimiz bunu temin etmek, bizim görevimiz kaliteli bir ortam sunmak ve hep birlikte bunu hazırlamaktır. Bizler Bayram tatilinde bu sınavdan geçtik ve bu sınavı verdiğimiz kanaatindeyim" dedi.

Karabük ve Batı Karadeniz coğrafyasının sıradan bir coğrafya olmadığını belirten Vali Yavuz, "UNESCO  Miras listesinde yer alan Safranbolu'muz, Avrupa'da korunması gereken 100 sıcak noktadan birisi olan blok ormanlarıyla, orman deniziyle Yenicemiz, Ovacık'taki kral mezarlarımız, Eflani'deki göletlerimiz, Eskipazar'daki 5 bin 500 yıllık Hadrianapolis Antik Kentimiz. Aslında biz ister tarih, ister gastronomi, ister doğa, ister kültür, ister mimari anlamda her şeye sahibiz. Bizler bunu hep birlikte el ele vererek, hep birlikte kafa yorarak iyi yönetmemiz lazım ve bu şehrin, bu şehrin insanının turizmden daha yüksek paylar almasını sağlamamız lazım. İnşallah bunu başaracağımıza inanıyorum, o birlik ve beraberliği de sağladığımıza da inanıyorum. İnşallah önümüzdeki günler bugünlerden daha iyi olacaktır" diye konuştu.

Vali Mustafa Yavuz'un konuşmasının ardından Program, Doğa Koleji ve Karabük Dans Akademi iş birliğiyle sahnelenen Safranbolu yöresine ait halk oyunları gösterisiyle devam etti. Etkinlik kapsamında Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri de müzik dinletisi sundu. Katılımcılara yöresel lezzetlerin ikram edildiği programda, sanatçı Rıza Korkmaz’ın "Zamanhane" adlı yağlı boya resim sergisi de sanatseverlerle buluştu. Kültür ve sanat dolu anların yaşandığı etkinlik, katılımcılardan büyük beğeni topladı.

blank

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.