Anadolu Ajansı tarafından
22 Ağustos, 2024 00:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Trabzon’da 4 ayda 91 bin metre içme suyu hattı imalatı gerçekleştirildi

TRABZON (AA) - Trabzon'da 4 ayda 91 bin 379 metre içme suyu ve 3 bin 327 metre kanalizasyon hattı imalatı gerçekleştirdiği bildirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediyesi Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün (TİSKİ), kent genelinde içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu imalat çalışmalarına ara vermeden devam ettiği belirtildi.

TİSKİ ekiplerinin 4 ayda kendi imkanlarıyla 46 bin 379 metre içme suyu hattı ve 3 bin 327 metre kanalizasyon hattı imalatı gerçekleştirdiği ifade edilen açıklamada, devam eden ihaleli işlerle 94 bin 706 metre uzunluğunda içme suyu ve kanalizasyon hattı imalatı gerçekleştirildiği, il genelinde 139 içme suyu deposunun temizliği kaydedildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon'un 18 ilçesine eşit şekilde hizmet götürdüklerini vurgulayarak, "Bağlı kuruluşlarımız arasında TİSKİ'nin ayrı bir yeri var. Halkımıza direkt dokunacak hizmetler sunan TİSKİ Genel Müdürlüğü, 4 aylık süreçte rekor düzeyde içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı imalatı gerçekleştirmiştir. Halka hizmet hakka ibadettir düsturuyla canla başla çalışan TİSKİ'deki tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

TİSKİ personeli eliyle gerçekleştirilen imalatların yanı sıra ilçelerde dev içme suyu hamlelerine devam ettiklerinin altını çizen Genç, şunları kaydetti:

"Sağlıklı kent, temiz su ve sağlam altyapı hedefiyle başlattığımız daha pek çok çalışmamız devam ediyor. Bu işlerin yanında ilçelerimizde devam eden grup içme suyu projeleri ve dev kapasiteli içme suyu arıtma tesisi inşa çalışmalarımızın son aşamasına geldik. Aynı azim ve kararlılıkla şehrimize altyapı yatırımlarını kazandırmaya devam edeceğiz. Görev süremiz boyunca hizmetlerimizi daha da artırarak şehrimizin hizmetine sunmuş olacağız."

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 17:42 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Endüstriyel robotlara kadın eli değdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2025 yılı teması olarak belirlenen "Kadın Girişimciliği ve Bayan İstihdamı" çerçevesinde, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) uyumunda yürütülen endüstriyel robot operatörlüğü eğitim programı Samsun’da başladı.
Samsun’da bayan istihdamını artırmak ve bayan girişimciliğini desteklemek hedefiyle Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı iş birliğiyle imzalanan "Kadın İstihdamı ve Kadın Girişimciliği İş Birliği Protokolü" kapsamındaki değerli faaliyetlerden biri olan Endüstriyel Robot Operatörlüğü Eğitim Programı; OKA, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu (MYO), Samsun Merkez Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (OSB), TMMOB Makine Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ortasında imzalanan alt protokol ile hayata geçiyor.
Program, bölgede otomasyonla dijitalleşen sanayilerde bayan istihdamını artırmayı ve bayanların bu alanlarda nitelikli iş gücü olarak yer almasını sağlamayı hedefliyor. Eğitim programı, 14 Nisan’da OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle’nin iştirakiyle başladı. Açılışta konuşan Genel Sekreter Mehlika Dicle, "Ajansımız öncülüğünde kamu, üniversite ve sanayi iş birliği modeliyle bölgemizin endüstriyel dijital dönüşümüne katkı sağlayacak insan kaynağını yetiştiriyoruz. Bilhassa bayanların sanayi ve yüksek teknoloji kesimlerinde daha fazla yer almasını önemsiyoruz" dedi.
Eğitimlere, Samsun’da yaşayan mühendislik yahut teknikerlik kısmı öğrencisi yahut mezunu 25 bayan katılıyor. Program kapsamında iştirakçilere teorik ve uygulamalı olmak üzere kapsamlı bir eğitim sunuluyor. Teorik eğitimler, OKA merkez hizmet binasında, Samsun Teknopark’taki bir yazılım firması tarafından veriliyor. Toplam 6 gün sürecek eğitimlerin devamında ise programlama, Robot Studio, Otomasyon Tahlilleri ve Robot Üretimi üzere ileri seviye uygulamalı eğitimler gerçekleştirilecek.
Eğitimin birinci gününde robot çalışma modları, panel ekranı kullanımı, eksen hareketleri, koordinat sistemleri, güvenlik tahlilleri üzere hususlar işlendi. İkinci gün ise OMÜ Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu’ndaki endüstriyel robot eğitim alanında uygulamalı dersler yapıldı. Kursiyerlerin teorik bilgilerini kullanma imkânı bulduğu uygulamalı eğitimlerde, pek çok dalda kullanılan endüstriyel robotların temel çalışma prensipleri ve robotun farklı eksenler üzerindeki hareket kabiliyeti ve denetimi ile ilgili bilgiler aktarılıyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.