Anadolu Ajansı tarafından
28 Ağustos, 2024 08:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Sosyal medya fenomeni Murat Saraç son yolculuğuna uğurlandı

blank

AMASYA (AA) - Amasya’nın Taşova ilçesinde 25 yaşında hayatını kaybeden sosyal medya fenomeni Murat Saraç, son yolculuğuna uğurlandı.

Tedavi gördüğü Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefettin Eğitim ve Araştırma hastanesinde hayatını kaybeden Saraç’ın cenazesi, evinin önünde helallik alındıktan sonra merkez Çarşı Camisi'nde öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazından sonra Doğu Mahallesi mezarlığına defnedildi.

On yıl öğretmenliğini yapan Sebiha Torun, Saraç'ın öğretmeni değil annesi gibi olduğunu belirterek “Çok sosyal, efendi, akıllı ve duygusal bir çocuktu. Vatanını seven bir çocuktu, yaşıtları askere çağrıldığı zaman çok duygusallaşmıştı. Hatta askerlik şubesine beraber giderek ona asker şapkası ve kıyafeti giydirilmişti. O da herkes gibi her şeyinin olmasını isterdi. O da 25 yaşında göçtü ve baharını yaşayamadan gitti Murat’ım." dedi.

Torun, "Toplumla barışıktı, toplumdan hiç kopmadı. X fenomeniydi. Murat oğlumuz aramızdan bir melek olup aramızdan ayrıldı, gençliğini yaşayamadan gitti." diye konuştu.

Saraç'ın cenaze törenine ailesi, Belediye Başkanı Ömer Özalp, Amasya Sosyal Politikalar İl Müdürü Veysel Topkaya, 1968 Amasya Spor FK antrenörü Zafer Uysal ve vatandaşlar katıldı.

"fitnatmurat" isimli sosyal medya hesabını yöneten Saraç, doğuştan engelliydi.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 22:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Vatandaşı dolandıran sahte jandarmalar gerçek jandarmadan kaçamadı

Kastamonu’da kendilerini jandarma çalışanı tanıtarak bir vatandaşı dolandıran dolandırıcılar, jandarma grupları tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
Olay, Kastamonu’nun Tosya ilçesine bağlı Çaybaşı köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, N.İ. isimli şahsı telefonla arayarak kendisini jandarma çalışanı olarak tanıtan dolandırıcı, isminin bir cinayet olayına karıştığını ve konutuna gelerek olayı anlatacaklarını söyledi. Daha sonra N.İ.’nin meskenine gelen 3 dolandırıcı, para karşılığı isminin karıştığı cinayet suçlamasını kaldıracaklarını söyleyerek N.İ.’den bir ölçü altın ve nakit para alarak kayıplara karıştı. Bir müddet sonra dolandırıldığını anlayan N.İ., 112 Acil Davet Merkezini arayarak yardım istedi.
İhbar üzerine Kastamonu Vilayet Jandarma Komutanlığı takımları tarafından yapılan çalışmalar ve kamera incelemeleri sonucunda olayı gerçekleştiren Ö.T.S., O.K. ve A.A.’nın kimlikleri tespit edildi. 3 kuşkulu Çorum’un Kargı ilçesinde yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkartılan şahıslardan O.K. tutuklanırken, Ö.T.S. ve A.A. ise isimli denetim kuralıyla hür bırakıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.