Kurbanlıklarda “Arife Günü” umudu

Kurbanlıklarda “Arife Günü” umudu

Yayın: 28.08.2017 00:06
Paylaş:
A+ A-

Zonguldak’ta Kurban Bayramı’na sayılı günler kala hayvan pazarı boş kaldı. Satıcılar, Arife Günü’nden umutlu olduklarını ifade ettiler.

Kent merkezinde Mithatpaşa Mahallesi Bülent Ecevit Caddesi üzerinde kurulan pazara Diyarbakır, Çankırı, Çorum, Bartın, Karabük’ün yanı sıra çeşitli illerden gelen hayvan sahipleri, bayram öncesi kurbanlıklarını satışa çıkardı.

Çok sayıda çadırın kurulduğu pazarda hayvanlar yaklaşık 10 gün öncesinden satılmayı bekledi. Büyükbaş hayvanlar 8 ila 10 bin arasında satışa çıkartıldı. Önceki yıllara göre ilginin az olduğu pazarda satıcılar, müşteri bekliyor.

Bu yıl piyasanın hayvan başına bin lira fazla olduğunu ifade eden Mustafa Özkan, “Önceki yıllar gibi değil. Önceden aile geldiği zaman kendi aralarında 7 kişilik hisse yaparlardı. İkişer, üçer aileler gelince biz de bunları birleştirerek 7 kişilik danayı eşit miktarda pay ediyoruz. Kurbanın artık eski ağırlığı kalmadı. Geçen seneki işler yok. Hisse çok ama adet düşük. Son günler şu an pek bir hareket yok. Arife Günü’ne doğru bir hareketlilik bekliyoruz. Fiyatlar geçen seneye göre hayvan başına bin lira pahalı. Hisse olarak da 100-150 önde seyrediyor” diye konuştu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Genel Başkan Değirmenci “ Geçim sıkıntısının gölgesinde 1 Mayıs kutlamak istemiyoruz”

Yayın: 30.04.2024 15:41
Paylaş:
A+ A-

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü, emekçiler olarak geçim sıkıntısının gölgesinde, hayat pahalılığı girdabında, düşük ücret çaresizliğinde kutlamak istemiyoruz. 1 Mayıs’ın gerçek bir bayram olabilmesi için alınteri ve emeğimizin karşılığını işverenlerin tam manasıyla vermesi şarttır. Bu nedenle 1 Mayıs’ta meydanlarda olduğu gibi, emekçiler olarak haklı talep ve beklentilerimizi tüm yıl boyunca haykırmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Genel Başkan Değirmenci, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yazılı bir basın açıklaması yaptı.

HAK-İŞ ve bağlı sendikalar olarak her yıl 1 Mayıs’ı Türkiye’nin belirlenen bir ilinde yapıldığını ve bu yıl İzmit-Kocaeli’de meydanlarda olacaklarını hatırlatan Değirmenci, “HAK-İŞ olarak bu yıl 1 Mayıs’ı coşkuyla, barış ve kardeşlik türküleriyle kutlayacağız. Filistinli işçilerle dayanışma duygularımızı da dile getireceğiz. Ülkemizdeki çalışma hayatı içerisinde emekçiler adına çözülmeyi bekleyen pek çok sorun, karşılamasını istediğimiz birçok talebimiz var. HAK-İŞ’in öncülüğünde sanayi şehri olan İzmit-Kocaeli’de başta işçiler olmak üzere tüm çalışanların taleplerini yüksek sesle dile getireceğiz. İşçi-emekçilerin sermaye sahipleri karşısından sahipsiz olmadığını göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

“HAKLI BEKLENTİLERİMİZİN KARŞILANMASINI İSTİYORUZ”

Ailesinin rızkını kazanan, fabrikasının bacasını tüttüren, ülkesinin kalkınıp, büyümesine alın ve akıl teri ile emekçilerin büyük bir katkı sunduğunu belirten Genel Başkan Değirmenci, “Emeğin ve emekçinin gür sesi HAK-İŞ ve Özçelik-İş olarak, meydanlardan; emekçilerin aileleriyle birlikte insan onuruna yakışır bir ücret alabilmesi talebimizi ifade edeceğiz. Vergi adaletsizliğine, maaşlardaki vergi dilimi uygulamasında emekçilerin maruz kaldığı haksızlığa dikkat çekeceğiz. İş kazası ve meslek hastalıklarının önüne geçecek uygulamaların hayata geçirilmesini isteyeceğiz. Tüm emekçilerin aldıkları ücretlerin enflasyon canavarına yenik düşmemesi için gerekli tedbirlerin devreye sokulmasını isteyeceğiz. Sendikalaşmanın önündeki engellerin kaldırılmasını, sendikal hak ve özgürlüklerin artırılması yönündeki haklı talebimizi haykıracağız. Bu ve buna benzer çalışma hayatı ve sendikal yaşam içerisindeki tüm sorunları bir kez daha dile getirip, çözüm önerileri sunarak, emekçiler adına hak arayışı içeren yapıcı 1 Mayıs kutlaması yapılmasını sağlayacağız.” dedi.