Anadolu Ajansı tarafından
08 Eylül, 2024 00:37 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Vestel’in akıllı ve sürdürülebilir çevreci ürünleri, IFA’da görücüye çıktı

İSTANBUL (AA) - Vestel, bu yıl 32'nci kez katıldığı Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (IFA 2024) sürdürülebilir geleceğe katkı sunan ürünleriyle ziyaretçilerden tam not aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Vestel, en iyi tasarım ve teknolojilerini yapay zeka ile harmanladığı bir fuar deneyimiyle ziyaretçilere sundu.

Almanya'nın başkenti Berlin'de devam eden etkinliğin 3 bin metrekarelik standında Vestel, sergilediği sürdürülebilir üretim anlayışı ile üretilen, enerji ve su tasarrufu konusunda tescilli, hayatı kolaylaştıran ve tasarımlarıyla öne çıkan beyaz eşya, tüketici elektroniği ve küçük ev aletleriyle dikkatleri üzerine çekti.

- "Yenilikçi teknolojiler geliştirdik"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vestel Üst Yöneticisi (CEO) Ergün Güler, sürdürülebilirliği yalnızca bir hedef değil, şirketlerinin kurum kültürü olarak gördüklerini, geleceğe yönelik vizyoner yaklaşımlarından doğan akıllı yaşam çözümleriyle, hayatı kolaylaştıran yenilikçi teknolojiler geliştirdiklerini belirtti.

Bu teknolojilerle kullanıcıların yaşam kalitesini artırırken, çevresel sorumlulukları da yerine getirdiklerini vurgulayan Güler, şunları kaydetti:

"Vestel Akıllı Yaşam uygulaması, kullanıcıların Vestel markalı cihazlarını sadece kontrol etmelerine olanak tanımakla kalmıyor, aynı zamanda evlerindeki enerji ve su tüketimini optimize ederek sürdürülebilir bir yaşam tarzı benimsemelerini sağlıyor. Yapay zeka destekli özelliklerle güçlendirilmiş bu uygulama, kullanıcıların ev işlerini kolaylaştırırken çevresel etkilerini de en aza indirmelerine yardımcı oluyor. Tasarımıyla öne çıkan her bir ürünümüz, estetik mükemmeliyetin ötesinde, sürdürülebilir bir geleceğe yönelik somut adımlarımızı simgeliyor."

Vestel'in Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi ile işbirliği yaparak yenilikçi yapay zeka teknolojilerini entegre ettiğini ve kullanıcıların hayatını daha verimli, konforlu ve sürdürülebilir hale getirmeyi amaçladıklarını belirten Güler, bu vizyoner yaklaşımın, Vestel'i ev teknolojilerinde global bir lider olma hedefine bir adım daha yaklaştırdığına değindi.

Vestel'in, dünyanın önde gelen markalarıyla "Home Connectivity Alliance" (HCA) ve "Connectivity Standard Alliance" (CSA) üyelikleri aracılığıyla, farklı ürün ve markaları ekosistemine dahil ettiğini kaydeden Güler, "Bu teknolojilerimizi destekleyecek yapay zeka çözümlerini yakından takip ediyor ve geleceğin teknolojilerine yön vermek amacıyla 'Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi' gibi yapay zeka ekosistemlerinde aktif bir rol üstleniyoruz. Vestel ayrıca, şirket içi kullanım için iş mükemmelliği ve süreç optimizasyonuna yönelik bir yapay zeka sohbet robotu üzerinde çalışıyor." ifadelerini kullandı.



blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 17:42 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Endüstriyel robotlara kadın eli değdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2025 yılı teması olarak belirlenen "Kadın Girişimciliği ve Bayan İstihdamı" çerçevesinde, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) uyumunda yürütülen endüstriyel robot operatörlüğü eğitim programı Samsun’da başladı.
Samsun’da bayan istihdamını artırmak ve bayan girişimciliğini desteklemek hedefiyle Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı iş birliğiyle imzalanan "Kadın İstihdamı ve Kadın Girişimciliği İş Birliği Protokolü" kapsamındaki değerli faaliyetlerden biri olan Endüstriyel Robot Operatörlüğü Eğitim Programı; OKA, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu (MYO), Samsun Merkez Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (OSB), TMMOB Makine Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ortasında imzalanan alt protokol ile hayata geçiyor.
Program, bölgede otomasyonla dijitalleşen sanayilerde bayan istihdamını artırmayı ve bayanların bu alanlarda nitelikli iş gücü olarak yer almasını sağlamayı hedefliyor. Eğitim programı, 14 Nisan’da OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle’nin iştirakiyle başladı. Açılışta konuşan Genel Sekreter Mehlika Dicle, "Ajansımız öncülüğünde kamu, üniversite ve sanayi iş birliği modeliyle bölgemizin endüstriyel dijital dönüşümüne katkı sağlayacak insan kaynağını yetiştiriyoruz. Bilhassa bayanların sanayi ve yüksek teknoloji kesimlerinde daha fazla yer almasını önemsiyoruz" dedi.
Eğitimlere, Samsun’da yaşayan mühendislik yahut teknikerlik kısmı öğrencisi yahut mezunu 25 bayan katılıyor. Program kapsamında iştirakçilere teorik ve uygulamalı olmak üzere kapsamlı bir eğitim sunuluyor. Teorik eğitimler, OKA merkez hizmet binasında, Samsun Teknopark’taki bir yazılım firması tarafından veriliyor. Toplam 6 gün sürecek eğitimlerin devamında ise programlama, Robot Studio, Otomasyon Tahlilleri ve Robot Üretimi üzere ileri seviye uygulamalı eğitimler gerçekleştirilecek.
Eğitimin birinci gününde robot çalışma modları, panel ekranı kullanımı, eksen hareketleri, koordinat sistemleri, güvenlik tahlilleri üzere hususlar işlendi. İkinci gün ise OMÜ Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu’ndaki endüstriyel robot eğitim alanında uygulamalı dersler yapıldı. Kursiyerlerin teorik bilgilerini kullanma imkânı bulduğu uygulamalı eğitimlerde, pek çok dalda kullanılan endüstriyel robotların temel çalışma prensipleri ve robotun farklı eksenler üzerindeki hareket kabiliyeti ve denetimi ile ilgili bilgiler aktarılıyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.