Eşarj, müşterilerine çağrı merkezini görüntülü arama hizmeti sunuyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.09.2024 12:45
A+ A-

ANKARA (AA) – Enerjisa Enerji'nin iştiraki Eşarj, şarj istasyonlarında müşterilerinin karşılaştığı her türlü sorunu anında çözmek amacıyla “WhatsApp” üzerinden görüntülü görüşme desteği sunuyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Eşarj, Türkiye'nin her iline kurduğu 1350'den fazla şarj istasyonuyla enerji dönüşümüne katkı veriyor.

Eşarj, elektrikli araç şarj çözümlerinde Türkiye'nin öncüsü olarak, 2023'te belirlediği 81 ilde 1000 istasyon hedefine başarıyla ulaşmıştı.

Bu yıl da müşteri deneyimini mükemmelleştirme hedefiyle yoluna devam eden Eşarj, şarj istasyon sayısını artırmaya devam ederken, müşterilerine en iyi deneyimi sunmak için yaptığı çalışmalarda hız kesmiyor.

Bu kapsamda, müşterilerine her noktada hızlı, güvenilir, konforlu ve kusursuz bir şarj deneyimi sunmak için attığı yenilikçi adımlara, istasyon başında “WhatsApp” üzerinden görüntülü çağrı merkezini de ekliyor.

Böylelikle Eşarj, elektrikli araç kullanıcılarına yaşattığı deneyimini mükemmelleştirme çalışmalarına, şarj ağı yayılımı kadar önem veriyor.

– “Deşarj”, ile müşterilere ücretsiz mola noktası sağlandı

Türkiye'nin ilk elektrikli araç şarj operatörü olarak kurulan Eşarj, 2008'de kurulduğu günden bu yana müşterilerinin geri bildirimlerini dinleyerek ve saha araştırmaları yaparak, operasyonlarını sürekli olarak geliştirmeye devam ediyor.

Deneyimi şarj istasyonundan dinlenme alanına kadar taşıyan ilk ve tek şirket olarak Deşarj'ı duyuran Eşarj, müşterilerine çocuk oyun alanı, TV, kahve makinesi, internet bağlantısı gibi özellikli ve ücretsiz mola hizmeti sunmuştu.

– Eşarj artık Oksijen tesislerinde!

Öte yandan, son olarak İzmir-İstanbul Otoyolu üzerindeki Oksijen tesislerinde faaliyete geçen Eşarj istasyonları, toplamda O135 Karacabey ve O37 Orhangazi olmak üzere 2 farklı Oksijen tesisinde çift yönlü olarak (İstanbul-İzmir/İzmir İstanbul) hizmet veriyor.

Eşarj kullanıcıları, bu stratejik noktada bulunan 360, 180 ve 90 kilovat (kW) gücündeki toplam 8 DC şarj cihazı ile araçlarını hızlı ve verimli bir şekilde şarj edebiliyor.

Eşarj'ın sunduğu bu ileri teknoloji sayesinde, kullanıcılar uzun yolculuklarında kesintisiz bir sürüş deneyimi yaşayabiliyor.

– “Her üç elektrikli araç kullanıcısından biri, sadece Eşarj'ı tercih ediyor”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Enerjisa Enerji Üst Yöneticisi (CEO) ve Eşarj Yönetim Kurulu Başkanı Murat Pınar, elektrikli araç şarj sektörünün çok dinamik ve rekabetçi bir atmosfere sahip olduğunu bu durumun devamlı iyileştirmeye ve yeni hedefler gerçekleştirmeye motive ettiğini kaydetti.

Elektrikli şarj istasyonlarının henüz benzin istasyonları kadar yaygın olmasa da araç başına düşen şarj istasyonu sayısı ile Türkiye'nin Avrupa'da 1. sırada olduğunu vurgulayan Pınar, şunları kaydetti:

“Kullanıcıları teşvik etmek için en hızlı şarj deneyimini yaşatmak ve kusursuz bir müşteri deneyimi yaşatmak ise elzem. Elektrikli araç kullanıcıları tüm Türkiye'de 23 binden fazla soketten herhangi birini bulduğunda firma fark etmeksizin şarjlanma işlemi gerçekleştirebilir durumda. Fakat ne mutlu ki müşteri sadakatinin bu denli zor olduğu ve rakiplerimizin giderek arttığı bu sektörde büyük bir başarı elde ederek, sadakat oranımızı yüzde 26'dan yüzde 33'e çıkardık. Yani her üç elektrikli araç kullanıcısından biri, sadece Eşarj'ı tercih ediyor. Yatırımlarımızda hızlı istasyonlara öncelik vermemiz, şarj süresini kısaltmamız, Deşarj noktası ve şimdi istasyon başından görüntülü çağrı merkezi ile desteklediğimiz kusursuz deneyim anlayışı, bize müşterilerimizden yüzde 97 memnuniyet skoru getirdi. Eşarj istasyon sayısını artırmaya ama bunu yaparken de müşteri deneyimini hep ön planda tutmaya devam edeceğiz.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bayındır Sağlık Grubundan alzaymır hastalığına ilişkin değerlendirme

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.09.2024 16:45
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Bayındır Söğütözü Hastanesi ve Bayındır Kavaklıdere Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Ömer Eray Yalap, yakın geçmişte yaşanılan olayların unutulmasının alzaymır hastalığının başlangıç belirtisi olabileceğini belirtti.

Türkiye İş Bankası grup şirketlerinden Bayındır Sağlık Grubundan yapılan açıklamaya göre, nedeni tam olarak bilinmeyen alzaymır, genellikle ileri yaşta kişileri etkileyen, sinsi başlangıçlı ve yavaş ilerleyici seyir gösteren nörodejeneratif hastalık olarak biliniyor.

Beynin çeşitli bölgelerinde beta amiloid proteini içeren plakların birikmesi ve bunun sonucunda beyin hücrelerinin (nöron) geri dönüşsüz kaybıyla hastalığın ortaya çıktığı düşünülüyor. Hastalığın gelişiminde genetik ve çevresel faktörler etkili olurken, alzaymır hastalığı erişkinlerde demans (bunama) hastalığının en sık nedeni olarak görülüyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Nöroloji Uzmanı Dr. Ömer Eray Yalap, unutkanlığın yanı sıra ilgisizlik, dikkat ve muhakeme bozukluğu, konuşmayla ilgili sorunlar gibi diğer zihinsel işlevlerde gerilemenin de alzaymır hastalığının habercisi olabileceğini belirtti.

Yalap, unutkanlığın özellikle yakın geçmişe dair olaylarda belirgin olduğunu aktararak, “Başlangıç döneminde hastalar çok eski olayları hatırlamakta zorluk çekmezler. alzaymırDA hastalar, eşyaları ve özellikle parayı koydukları yeri hatırlayamazlar ve bu nedenle eşyalarını kaybederler. Ayrıca, ocakta yemek unutup yemek yakma, namaz kılarken rekatları karıştırma gibi belirtiler de gözlemlenir. Başlangıçta yakın zamana dair hafızada bozulma belirgin olduğundan aynı soruları tekrar tekrar sorma görülebilir. İlerleyen dönemde ise kelime bulmada zorlanma, davranış değişiklikleri, çevreye karşı ilgisizlik, yer yön bulmada zorlanma gibi belirtiler de gözlemlenir.” ifadelerini kullandı.

– “Birinci derece akrabalarında alzaymır hastalığı bulunan kişilerde riski iki kat fazladır”

Alzaymır hastalığında en önemli riskin ileri yaş olduğunun altını çizen Yalap, alzaymır hastalığının yalnızca yüzde 5'inin kalıtsal nedenli olduğunu bildirdi.

Yalap, kalıtsal alzaymır hastalığının daha genç yaşlarda ortaya çıkabildiğini ifade ederek, şu bilgileri paylaştı:

“Hastalık 65 yaş altında nadir görülmekle birlikte, 65 yaş üstü kişilerin yüzde 5-10'unda görülüyor. 85 yaş üstü kişilerde bu oran yüzde 35'e kadar çıkmaktadır. Düşük eğitim düzeyi, düşük sosyoekonomik düzey, stres ve depresyon, düzensiz tansiyon-kolesterol ve şeker, sigara kullanımı, yalnız yaşama, görme ve işitme azlığı, tekrarlayan kafa travmaları alzaymır hastalığının diğer risk faktörleridir. Birinci derece akrabalarında alzaymır hastalığı bulunan kişilerde hastalığa yakalanma riski iki kat daha fazladır. Yüksek eğitim düzeyi, fiziksel ve zihinsel olarak aktif bir yaşam sürme, Akdeniz usulü diyet gibi faktörlerin hastalıktan koruyucu olduğu bilinmektedir.”

– “Bunama yaşlanmanın doğal bir sonucu değil, bir hastalıktır”

Alzaymır tanısının hastaların ve yakınlarının verdiği bilgiler, nörolojik muayene, çeşitli nöropsikiyatrik testler ve beyin görüntülemesi özellikle beyin MR ile konulduğunu anlatan Uzm. Dr. Yalap, duruma göre diğer tanıları dışlamak için bazı laboratuvar testlerin de yapılabileceğinin bilgisini paylaştı.

Yalap, alzaymır hastalığını tamamen tedavi edip ortadan kaldırabilen bir tedavi yöntemi bulunmadığının altını çizerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Hastalığın seyrini geçici olarak yavaşlatan ve bazı bulguları hafifleten ilaçlar olsa da, hastalık ilerlemeye devam eder. Günümüzde alzaymır aşısı olarak bilinen ve damardan uygulanan çeşitli ilaç denemeleri olsa da bunların etkinliği henüz ikna edici düzeyde değildir. Alzaymır ile benzer bulgu ve şikayetlere yol açabilen ve bunamayı taklit eden başka hastalıklar da bulunmaktadır. Bunlar depresyon, bazı kronik enfeksiyonlar, vitamin eksiklikleri ve tiroid hormon bozuklukları gibi hastalıklardır. Alzaymır hastalığının aksine bu hastalıkların tedavisi mümkündür. Bu nedenle yukarıda belirtilen şikayetleri olan kişilerin gecikmeden bir hekime muayene olmaları önemlidir. Unutulmamalıdır ki bunama yaşlanmanın doğal bir sonucu değil, bir hastalıktır.”

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331